Studentské bydlení: ČSOB nabízí výhodnější hypotéku studentům

06.09.2016 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


ČSOB ve spolupráci s Hypoteční bankou jako první na trhu přichází s řešením financování bydlení pro středoškoláky a vysokoškoláky – s nabídkou Studentského bydlení. Jde o novinku, která je určená těm, kteří namísto bydlení na kolejích nebo v pronájmu uvažují při studiu o bydlení ve vlastní nemovitosti. Nabídka je vhodná pro všechny studenty i jejich rodiče, kteří si uvědomují, že pronájem bytu či koleje nemusí být ideální, ať už z pohledu pohodlí nebo samotných nákladů.

Studentské bydlení umožní rodičům a jejich potomkům financovat nemovitost, která mladým od osmnácti let poskytne komfortní zázemí v průběhu studia, ale třeba i při rodinných začátcích jako startovací bydlení. Peníze investované do nemovitosti jsou navíc chytře investované oproti variantě placení nájmu pronajímateli bytu nebo kolejnému. Z průzkumu ČSOB navíc vyplynulo, že 3/4 studentů posledních ročníků středních škol a čtvrtina vysokoškolských studentů stále bydlí s rodiči. Přibližně 1/3 vysokoškoláků využívá bydlení na koleji a 39 % jich bydlí v nájmu. Za pronájem platí už také 17 % studentů posledního ročníku středních škol.

„Většina rodičů je podle průzkumů ochotná svým dětem s bydlením pomoci. Jsme přesvědčeni, že jde o nabídku, která usnadní studentům i rodičům rozhodování, zda jít během studia na kolej, do nájmu nebo zda se postavit na vlastní nohy a pořídit si vlastní bydlení. Koupě vlastní nemovitosti je chytrou investicí, která bude vstupní branou do dalšího života studenta," říká Richard Kotrlík, manažer útvaru Bydlení a úvěry ČSOB. Rodiče jsou zároveň ochotní s financováním bydlení svých dětí pomoci. Pouze 15 % z nich o podpoře financování bydlení svých dětí spíše neuvažuje. „Nabídkou Studentského bydlení vycházíme vstříc mladým, kteří se chystají ke studiu nebo už studují, a také jejich rodičům, kteří chtějí svým dětem pomoci s bydlením, a kteří nechtějí své peníze zbytečně utrácet za nájem či kolej a myslí na další budoucnost svých dětí," dodává Richard Kotrlík.

Studentské bydlení je možné od září sjednat na všech pobočkách ČSOB. Jedná se o nabídku zvýhodněného hypotečního úvěru, kdy do úvěru budou vstupovat studenti a dle potřeby i jejich rodiče. V takovém případě budou posuzovány příjmy rodičů a bude možné zohlednit i příjmy studenta. Vlastníkem financované nemovitosti bude moci být student, nebo může jít také o spoluvlastnictví rodičů a studenta. V rámci této nabídky bude možné v budoucnu zdarma vyvázat rodiče, pokud bude mít student dostatečné příjmy pro splácení. Samozřejmostí jsou zpracování žádosti a poplatek za vedení úvěrového účtu zdarma. Navíc Studentské bydlení bude sjednáváno se zvýhodněnou úrokovou sazbou o 0,2 % ročně.

Autor článku

Redakce

Redakce  

Články ze sekce: STUDENT