Diskuze k tématu
Navrhované vládní škrty - který vám vadí nejvíc?
Ministr financí Miroslav Kalousek vytrvale připravuje razantní škrty napříč celým rozpočtem. Který ze škrtů vám vadí nejvíce?
DPHTony|22.1.2012|18:09REAGOVAT
Ignorantské zvyšování DPH, Sýček z Bechyně nakonec opět nedokáže vybrat, to co by měl, jen hodí úsměvnou tvář na MMF a grimasu na občana, z kterého stáhne poslední trenýrky. Já říkám, to co dělá Kalousek by filmový italský účetní Fantoci zvládl líp.
Prohlédněme....Milča|17.12.2011|22:28REAGOVAT
Kolik z nás nevidí a je slepých ??? Žijeme v bezprávním státě, ve státě co nemá rád své lidi, přihlížíme beztrestnému rozkrádání a tunelování a pokryteckému výsměchu vládních činitelů mám obyčejným lidem. Mají nás za spodinu a zapomínají, že právě jsme to my, kdo je živý ... Doufám jen ,že příjde doba , kdy všichni tito mocní v čele státu dojdou své odplaty a stanou před soudem za rozkradení státu a budou po právu odsouzeni- doživotně, počínaje Havlem a Klausem.
Re: Prohlédněme....gest|19.12.2011|07:46REAGOVAT
no ty ses ale pekna krava...
Čtěte!Vaclav|8.8.2011|08:38REAGOVAT
Doufám, že každý z nás si uvědomuje, že není možné v dnešní ekonomické situaci chovat se tak, jako před hospodářskou krizí. Proto ač se lidé zlobí na vládu, že prosazuje další škrty, si myslím, že je to bohužel jediná cesta, kterou se může česká ekonomika vydat. Dnes platíme na úrocích ze státního dluhu miliardy korun. Nebylo by lepší, kdyby za 5 let jsme byli věřitelský stát, který tyto prostředky inkasuje?
Re: Čtěte! Jediná cesta ?????? To snad NEMYSLÍTE VÁŽNĚ !!!!!rover|12.11.2011|19:16REAGOVAT
Jedna strana mince: sociální stát a sociální výdaje (vždy je co zlepšovat). Druhá strana mince: liberalistický a prokapitalistický stát (vždy je možné aby stát něco ze zaměstnanců vytáhl či na nich ušetřil ušetřil , a ušetřené finance přesměroval jinam ...). PROČ SI MYSLÍTE, ŽE KAŽDÁ MINCE MÁ DVĚ STRANY??? a NAVÍC STEJNĚ VELKÉ??? Vy byste chtěl mince jen s jednou stranou??? Pokud chcete jiný příměr, zeptám se Vás jinak: Kterou nohu byste si raději nechal, když by Vám druhou chtěl někdo uříznout???? Bude se Vám dobře chodit pouze pravou??? Nebo pouze levou??? Odpovězte si sám! A prosím již nešiřte propandistické bludy diktátorů, jejiž rétorika používá slova "jediná cesta"... Vždy je cest několik (min. 2, ale často mnohem více, jenom momentálně nejsou vidět !!!!) Pokud se dlouho něco učíte, pak to taky dlouho trvá, než se něco odnaučíte. To je princip evoluce. Revoluce přichází jen tehdy, pokud varovné signály neudržitelné nerovnováhy dlouho ignorujete!!! Snahy vlády o úspory a její proklamovaná rozpočtová zodpovědnost utrpí, pokud se podíváte, co se děje s těmi úsporami, jak jsou použity: na podporu růstu (tj. správné investice) nebo na podporu spotřeby (účelové projekty které existují jen proto, aby majitel projektu pouze inkasoval peníze, např. OpenCard, nejdražší vojenská letadla, apod. "trapně utracené peníze". Stát resp. vláda jsou příšerní hospodáři, neumějí pracivat s málem, ale úsporami chtějí získat víc - a o mnohem více pak taky zbytečně (neefektivně) utratí (viz velké zvednutí spotř.daně z benzínu o 2kč/L způsobilo už po roce to, že velká část dopravců tankuje v zahraničí , a výsledek = snížení částky vybrané na daních. Tolik pokusy chemiků páchaných na OVČANECH V ČEZKU, kteří nic nevěda si to nechají líbit!!!! Pokud Vám toto vysvětlení nestačí, pak mi nezbývá než Vám pogratulovat k titulu "ČEZKÝ OVČAN"!!!! ==================
DPHemm|9.6.2011|09:37REAGOVAT
Vadí mi toho opravdu hodně a hlavně že se jedná o nás bez nás. Kolikrát tato vláda byla za obyčejnými lidmi, třeba na náměstích, aby si realitu života ověřili, jak to vlastně doopravdy je a ne se řídili jakými si atatistikami. když do města zavítá představitel vlády tak jeho kroky vedou ve velké míře za studentyne.A co se týče té jejich "reformy" nejvíce mi asi vadí, že Kalousek chce pro neplátce snížit částku pro placení DPH z miliona na 750 000Kč.Pán všeználek asi nemá ani tušení kolik je výdajů, než se docílí obrat 750000kč. Když to všechno spočítám, tak nakonec mi vychází 14000 hrubého/měsíčně. A to se zdá Kalouskovi vyhovující pro dnešní situaci, kdy chtějí zdražit úplně všechno na co se podíváme. Toto není žádná reforma, ale začátek "státu žebráků" a horních 10000, nepoctivých zbohatlíků.
Re: DPHJirka|31.7.2011|08:53REAGOVAT
DPH se nezvyšuje proto, aby řešila zadlužení státu, ale proto, aby bylo co dál přesouvat miliardářům za fiktívní a nepotřebné zakázky. To zcela jasně vyplývá z toho, že zvýšení DPH se miliardářů v podstatě nedotkne, v poměru k jejich majetku představuje sotva 0,1% výdajů navíc ( jejich spotřeba je sice vyšší, než u průměrného občana, ale neohrožuje rodinný rozpočet - je vlastně majetkově zanedbatelným podílem ). Krize je způsobena tím, že cca 10.000 lidí drží obrovský kapitál, aniž by jej investovala do výroby a tím do oběhu - využívá jej na spekulatívních trzích, který vydělává peníze, ale nové hodnoty netvoří. Způsobuje tak nezaměstnanost. Je to "zmrazený" kapitál, bez efektu pro společnost. Vláda se neopovažuje na tyto majetky sáhnout - naopak jim ještě přidává zrušením daní z dividend. Všechno tedy přenáší na ostatní - jak na výrobní podnikatele, tak především na pracující. Jenže vybranou vyšší DPH neplánuje investovat do hodnototvorných nástrojů, t.j.výroby, ale "přihrát" vybraným osobám za neefektívní a předražené zakázky. Vzniklý nepoměr mezi kapitálem a prací zvýšená DPH neodstraní, jen obyvatelstvo zchudne a bude nuceno řešit své potřeby samoživitelstvím, jako tomu bylo např. v období válek - vlastní výrobou potravin, černý trh farmářských subjektů. Tento systém nebude udržitelný, zatím ale ještě nepůsobí až tak katastrofálně, tedy vyvolává jen slovní odpor. Bohužel, co způsobí, si raději netroufám předpovídat.
důchodyAn|21.5.2011|11:14REAGOVAT
Kdo mohl přijít na to, že se důchod pro lidi, kteří nikdy nepracovali počítá z průměrné mzdy? Lidé, kteří pracují 40 let i více a nikdy na průměrnou mzdu nedosáhli mají pak ty nejnižší důchody. Proč neexistuje nejnižší důchod jako např. nejnižší mzda pro lidi, kteří nikdy nepracovali a státu nikdy nepřispěli žádnou korunou. Nejnižší důchody by pak spravedlivě dostávali lidé, kteří nepracovali a ne ti co pracovali celý život. Pokud je pravda, že se důchod lidí a většině romů, kteří nemají odpracované roky počítá z průměrných mezd pracujících.
Re: důchodyIvo|3.12.2011|19:03REAGOVAT
Tady je ten hoax vyvrácen. Obsahuje vyjádření MPSV a ČSSZ. http://www.hoax.cz/hoax/starobni-duchody---zvyhodneni-romu/
Re: Re: důchodyBuddy|5.12.2011|08:07REAGOVAT
hura, stale existuji lidi, kteri premysleji ;)
Co to píšete za nesmysly?Radek|23.5.2011|12:51REAGOVAT
Kdo vám kde nakukal tu volovinu, že ten co nikdy nepracoval, tak že se mu počítá důchod z průměrné mzdy? To máte z toho demagogického mailu co nám již několikrát přišel elektronickou poštou? Vždyť je to hovadina jako dům. Přečtěte si článek zde na finance.cz z dneška 23.5.2011 a tam uvidíte kolik let musíte odpracovat, aby jste měl nárok na důchod. V letošním roce musíte mít odpracováno 27 let (tj po 27 let pracovat za hrubou mzdu nebo živnostničit a odvádět z toho sociální pojištění) abyste vůbec měl nárok zažádat o výplatu důchodu. V roce 2018 budete muset mít odpracováno 35let a věřte tomu že v roce 2023 to bude 40 let. Takže vážený, ten kdo celý život nepracoval, ten nedostane ani korunu důchodu, protože nemá na něj nárok. Může maximálně zažádat o sociální dávku, takže dostane jen 2.200Kč jako sociální dávku. Dříve jste musel odpracovat minimálně 25 let, jinak jste nárok na důchod neměl i když jste dosáhl důchodového věku.
Re: Co to p???ete za nesmysly?MCKYlkziN|1.7.2011|15:21REAGOVAT
XCfve5 , [url=http://wnefctinmegi.com/]wnefctinmegi[/url], [link=http://zeqwcoyreqrx.com/]zeqwcoyreqrx[/link], http://lkyqcoosmzzl.com/
Re: důchodygaylord|23.5.2011|08:18REAGOVAT
asi to ma logiku, ale zkus to zrealizovat a vyjdou do ulic tisice lidi za hlasiteho burcovani a plamennych projevu lidi jako je parobek, sobotka a dalsi! mimochodem treba takovy sobotka nikdy nepracoval - na cloveka, kterej se porad ohani socialnimi zalezitostmi a jak rozumi lidu zajimavy fakt. proste vylezl ze skoly a sel do politiky, jak jednoduche a genialni!
úvahaKrbeček Jiří|20.5.2011|16:18REAGOVAT
Všem hezký a co nejvíce příjemný podvečer páteční. K otázce - no víte po 20 letech a víc tzv.demokracie si myslím, že uplynula v našich životech dost dlouhá doba,abychom řekli v česku a na moravě pravdu do očí,že to nebylo ono,polopaticky no a na začátek by to pojmenování stačilo a lidi ať řeknou své,ale ne u piva, veřejně, a u voleb a nebo hle podívejme se na doktory apropo kdyby ach jo se k nim přidali všichni poctivě pracující lidé tak jsme možná byli dál. Ale možná,stát je vyplundrován a myslím,že nikdo neví co dál - víte,já blbej stavař a středoškolák nevidím jninou možnost než 2.rok 1948 - znárodnění - a začít jo setsakra znovu
všechnoAlena|5.5.2011|21:27REAGOVAT
Nejvíc mi vadí, že mě stát trestá za mnou zodpovědnost ke svému životu. Vystudovala jsem, nikdy jsem nebyla nezaměstnaná, nejdřív jsem si sehnala bydlení a až pak si pořizuji děti, spořím si na bydlení. Až budu nemocná, stát mě jako osvč nechá chcípnout, porodné už není, přípspěvek na stabevko taky nebude...Takhle se podporují rodiny s dětmi. Asi mám smůlu, že nepatřím k menšině..:-/ Jsem pouze trestaná za svou zopovědnost.
Re: všechnorover|12.11.2011|19:36REAGOVAT
Stát Vás trestá za to, že kromě holého platu, dluhů a spousty spotřebních věcí vlastně nic nemáte, tj. že nejste bohatá. Pokud nejste a nevíte jak na to, zaplatíte na daních často jen 35 až 40 procent státu (pokud byste byla a věděla, často zaplatíte státu 0 až 15 procent!!!). Tak to bylo vždy, ale nyní vláda ignorantů se to vůbec nesnaží maskovat!!! A proč??? Protože ví, že všichni zaměstnanci a samoživitelé (OSVČ) jsou jen nemyslící OVČANÉ V ČEZKU!!! Vláda Nečase tedy šíří blbou náladu a naprosto ignoruje lidi! Holt, to že dobrý hospodář zavede ovce na louku se šťavnatou trávou, aby pak měl hojnost kvalitní vlny, kterou pak ovcím osříhá - to prostě vláda Nečase ignoruje!!!! Pochopí to možná až nakonec velká část ovčanů chcípne a zbylá menšinová část bude dávat jen nekvalitní vlnu, které navíc bude žalostně málo!!! Vláda bude dělat na ovčanech neustálé chemické pokusy, dokud se ovce neodhodlají emigrovat (až se ovce rozhodnou říct a hlavně udělat "DĚKUJEME, ODCHÁZÍME A VLNU SI BEREME SEBOU - RADŠI JI DÁME NĚKOMU JINÉMU, ALE CHCEME ŽÍT NA ZELENÉ LOUCE A NE ŽIVOŘIT NA VYPRAHLÉ SUCHÉ PUSTINĚ A MÍT KRVAVÉ JIZVY OD ČASTÉHO STŘÍHÁNÍ NEKVALITNÍ VLNY !!!
Navrhované vládní šlrtyHonza|21.2.2011|18:09REAGOVAT
Nejvíc mi vadí porodné a pak částečná -- od podzimu "nová" důchodová reforma. Proč mají lidé, kteří odcházejí do důchodu a mají příjem do 30 tis. mít menší důchody než ty, kteří měli vysoké příjmy. Ty přeci si již dávno mohli našetřit na čas důchodu a pokud měli takové dobře placené místo a jsou je schopni vykonávat dál, tak si ještě pomohou k dalším vysokým přivýdělkům. Pokud budou užívat důchodu a nic již nedělat, tak jsou na tom stějně jako ty ostatní co brali třeba pouze 10 až 15 tis. A zkusili jste si z těchto příjmů něco na potom našetřit? Nechápu proč mají být tak velké rozdíly při vyplácení důchodů. Kde je solidarita s těmi ostatními. A jak někdo může tvrdit, že když nemám peníze na dítě, tak ať se rodí méně dětí. Bohužel vše se vším souvisí a kdo pak bude na ty bohaté asi dělat. To budou muset pak makat děti bohatých rodičů za ty malé platy aby vůbec mohli všichni přežít.
Re: Navrhované vládní šlrtyRadim|17.5.2011|02:19REAGOVAT
Nezapomen,ze Ti co meli vysoke prijmy take odvedli vysoke castky prave na duchodove pojisteni!!!Prave proto se duchodova reforma snazi tohle resit....a odvedli mega penize nejen na duchodove pojisteni,ale take na zdravotni a umerne vyssi dane!
Chce to hlouběji se zajímat a zapojit statistiku.Statistika|17.5.2011|09:35REAGOVAT
Víte ono to vypadá na první pohled tak, že ti co mají velké příjmy, tak že na odvodech na důchody více zaplatí, ale méně dostanou. Zapomínáte ale na mnoho skutečností. Důchod se bude vypočítávat z průměrného výdělku za celý pracovní aktivní život tj cca 45let. Ti lidé nemají vysoké příjmy celý aktivní pracovní život. Proč by tedy někdo, kdo má pouze 10 let vysoké příjmy a zbylých 35 let pouze průměrné příjmy měl mít důchod výrazně vyšší než ten co měl celých 45let průměrné příjmy? Dále zapomínáte na fakt, že u vysokopříjmových jsou zavedené stropy a od cca 100.000Kč hrubého již žádné odvody SP a ZP neplatí. Dle statistik, se lidé z vysokými příjmy dožívají v průměru o 10let déle než lidé s podprůměrnými příjmy. Proto ti co mají vysoké příjmy, tak nemohou dostat násobek důchodu oproti nízkopříjmovým, protože jim bude vyplácen důchod v průměru o 10 let více než těm nízkopříjmovým. Příklad: Člověk mající hrubý příjem 15.000Kč (pracuje od vyučení od 18 let do 63 let = 45 let) dostane důchod zhruba 9.000Kč. Člověk mající hrubý příjem 60.000Kč (pracuje od vysoké školy od 24 let do 63 let = pouze 39 let) dostane důchod zhruba 14.000Kč. Člověk mající nízké příjmy se dožívá v průměru 70 let a tedy pobírá důchod pouze 7 let. Lidé s vysokými příjmy se dle statistik dožívají o 10 let více, tj tedy 80 let a užívají důchod 17 let. Nízkopříjmový tedy v důchodu vybere 9.000Kč x 7let x 12 měsíců = 756.000Kč. Ten výšepříjmový (60ti tisícový) v důchodu vybere 14.000 x 17let x 12měsíců = 2.856.000Kč. Jak na příkladu vidíte tak ten vysoce příjmový sice na odvodech SP a ZP odevzdal 4x více, než ten nízkopříjmový, ale díky delšímu věku dožití tak v důchodu nakonec 4x více dostane. To nebereme v potaz, že ten vysokopříjmový odpracuje o 6 let méně protože se povaloval ve školních lavicích, zatímco ten nízkopříjmový makal již od svých 18 let. Zdá se vám ještě něco nespravedlivé?
Re: Re: Navrhované vládní šlrty|17.5.2011|07:15REAGOVAT
No ale ti co pobírají ty miliony, tak mají strop pro odvod sociálního a zdravotního pojištění. V letošním roce je to 1 781 280 Kč. Z příjmů nad tuto částku už neplatí ani sociální ani zdravotní a v podstatě se jim o to nezvyšuje ani daň (superhrubá mzda). Nechápu kde je solidarita bohatých s chudými. Proč by chudý člověk musel z každé své koruny odvody odvádět a ti co pobírají ty miliony, pak z nich nic neodvádí. Nechápu kdo mohl vymyslet ten strop. Ti co mají ty miliony, tak je nepotřebují, ale ti co berou třeba jen 10 000 Kč měsíčně, tak se jim z toho odvody strhávají, i když každá koruny by jim byla dobrá. Navíc vláda má v plánu strop pro odvod pojistného snížit asi někde kolem 300 000 Kč za rok. To je podle mě úplně největší hovadina, měly by ho spíš zrušit a ne ho snižovat. Nevím, kde pak chce státní kasa shánět peníze na ty důchody, když nikdo odvádět sociální pojištění nebude. Hlavně ti co berou ty miliony, odvedou pojistné jen z 300 000 Kč a pak už budou mít zbytek příjmů bez odvodů. To si myslím, že státní kasa o hodně schudne, při takovéto nesmyslené změně.
Policejní rentyMichal Kupczak Krnov|8.2.2011|17:13REAGOVAT
Renty -Nejvíc mi vadí že stát plati bejvalím policistům renty ,každy z nich byl udavač byl u STB a těžkej komunista,začal bych šetřit tím že bych jím sebral všem vysluhové renty,za život měli dost velké platy a nakradli si dist!
Re: Policejní rentyMILOŠ|14.6.2011|19:07REAGOVAT
Tak pane uvedu Vás do reálu. U PČR jsem byl 13 let od 1986 do 1999. Můj nejvyšší plat byl v průměru 12.000,-Kč. Pevná pracovní doba neexistovala, přesčasy byly pro mě cizí slovo a kolik km jsem nachodil pěšky to Vy nenajezdíte autem. Zajímavé je, že když Vám hořelo u zadku, moc dobře jste věděl kam máte volat.
Re: Policejní rentyRadim|17.5.2011|02:21REAGOVAT
Tezko rict,zdali si nakradli, ale je fakt, ze preci neni duvod,proc by meli takove renty pobirat....lepsi by bylo,kdyby meli pracovni riziko ohodnocene za doby,kdy cinnost vykonavali...
Re: Policejní renty|7.3.2011|15:39REAGOVAT
Vy jste byl policista? Že tak dobře víte kolik brali peněz.
Porodnémemphis|21.12.2010|12:14REAGOVAT
Nejvíc mi vadí, že peníze ze státního rozpočtu zase dostanou jen ti co do něj nikdy nic neodvedli. Nechápu proč porodné nemůže být pro všechny, klidně jen na první dítě, ale ne podle výše příjmů. Myslím si, že proti tomu by nikdo nic neměl. Ožebračují takhle rodiny s malými dětmi, nejenže se sníží rodičovský příspěvek, ale ještě nám vezmou i porodné a dostanou ho jen ti flákači a příživníci, co se nechají vyživovat státem viz romové. Slušný pracující člověk, který právě ty peníze do rozpočtu odvádí nedostane nic. Já bych porodné dala právě jen těm, co si to zaslouží, a co si taky do rozpočtu na to porodné ovedli sociální pojištění a daně. Ti by na to měli mít v první řadě nárok.
Gripenneumi|3.12.2010|19:50REAGOVAT
Spíš mi vadí,že se neškrtá.Státních zaměstnanců nadbytek,vyházené peníze za nesmysly atd.Příklad-Gripeny,pandury,jenom IZIP už stál 1 miliardu+100 milionů.Co je úplná hrůza,jsou peníze vydané na renty.Ti lidé dostávají peníze zato,že někde za hodně dobré peníze pracovali.A pak ty odměny např. policie,to je super,na to máme.Vrcholem všeho jsou peníze vydané v dozorčích radách.To stejně vždy zaplatí zákazník.Kdyby všichni tak dobře dozorovali,tak by tu nemohl být takový bordel.Nejlepší šolich byl vždycky ve státní správě,ale ostatním se to musí podat tak , jakože to nikdo nechce dělat a přece se o korýtka klucí perou.
Re: Gripen|3.5.2011|13:34REAGOVAT
Vy jste pracoval v armádě nebo policii, že tvrdíte jak hodně dobré platy tamní zaměstnanci májí?
diskriminaceneumir.|3.12.2010|19:31REAGOVAT
Práce prý se musí vyplatit,říká Kalousek.Je vidět,že není prodavačka,co chodí do práce i v neděli za 10 000.A aby bylo spravedlnosti učiněno zadost ,tak se těm zbohatlíkům,co přece do rozpočtu odváděli více musí přidat na penzi na úkor těch chudých,kteří už 8-9 let pracovali,když zbohatlíci za státní peníze studovali.
ŠkrtyAndrea|27.11.2010|10:39REAGOVAT
Nejvíce mi vadí,že stát bude šetřit na mladých,tzn.-stavební spoření a to hlavně ty,co už mají lidé založeny.Je to podvod,vždyt jsme to uzavírali za nějakých podmínek,hypotéku si může málokdo dovolit a toto bylo aspon trochu možné zvládnout.Dále na těch,kteří plánují založit rodinu,škrty v sociální oblasti.Vždyt děti jsou naše budoucnout,zrušit porodné už na druhé dítě je nehorázné.Byla to velká pomoc.Nechápu,proč nezačnou sami u sebe.At si zkusí žít například ze 6-7 tisíc,ani nevědí kolik lidí se ocitá i s dětmi v takové situaci.Původně tvrdili,že tyto škrty budou platné jen pro rok 2011.Myslíte,že v dalším roce něco z toho vrátí zpět?Věří tomu někdo?
Re: Škrtyškrty|26.2.2011|10:39REAGOVAT
Právě škrty mohou v mnoha případech zavinit že někteří lidé příjdou o tolik peněz že nemaj ani na nájem a za chvilku se ne vlastnní vinou znich stanou bezdomovci které nakonec nikdo nemá rád.Tento stát vytváří tímto způsobem umněle bezdomovce.Vláda rozkrade hromadu peněz i na nesmyslech a pak zbýdačuje národ.Ti finančně slabší to odnesou tím že přijdou o střechu nad hlavou.Tento stát potápí chudší lidi.Bohatým dává a chudým ubýrá.Mněl by se na tom někdo zamyslet co se tu děje.Tuto vládu by chtělo vymlátit a zmenšít vrámci úspor,je tam příliš mnoho příživníků a zlodějů.Tento stát by se mněl stabylizovat a aby tu začli fungovat nějaké jistoty.Tady je jediná jistota že vtomto zlodějském státě tě okrade už úplně každej.Chce to revoluci,ale pro polityky krvavou,aby si to další kdo chtěj parazitovat v politice na národu aby si to rozmysleli.
ŠkrtyJozanek|15.4.2011|17:50REAGOVAT
Bohatí jsou TABU.
Re: Re: Škrtybezdomovci|26.2.2011|11:40REAGOVAT
V tomto státě se rázem můžem octnout na ulici ani nemrknem okem,proto bychom nemněli být zlí na bezdomovce,alespoň ně na ty slušný,může se nám to několika násobně vrátit.Dále ci myslím že bude přibývat sebevražd jesti se něco zásadního klepšímu nestane.Protože tato vláda je pro tento stát likvidační díky Dobytku Nečasoj a Kalouskoj.Pryč s nima.
Re: ŠkrtyZa jakých podmínek?|12.1.2011|13:51REAGOVAT
Při podpisu smlouvy o stavebním spoření jsou nedílnou součástí všeobecné podmínky. V nich je článek týkající se státní podpory. V tomto článku je napsáno jediné: Státní podpora bude na účet účastníka stavebního spoření připsána v souladu se zákonem. Platí tedy, že pokud se zákon změní, může být změněna výše podpory i u stávajících smluv. Nikdo totiž neřekl (ani stát, ani stavební spořitelna) v jaké výši bude tato podpora za rok, za dva, nebo za čtvrt století. Absurdně by tedy účastník se smlouvou na cílovou částku 10.000.000,-Kč mohl spořit až do penze s příspěvkem 4.500,-/rok. Takovou smlouvu mohl získat jako student v rámci akcí bez poplatku a naspořené prostředky nikdy nenaplní účel spoření - tedy stavbu či pořízení vlastního bydlení. Osobně nechápu jediné, že se u této státní podpory nesleduje účelovost. K těm dětem. Pokud je pro založení rodiny důležité porodné, jak asi taková rodina může děti řádně zabezpečit a vychovat? Ať se tedy raději rodí dětí méně. "Podporou" porodným totiž nejde o nic jiného, než o motivaci k rozšiřování skupiny příjemců sociálních dávek. Na to bohužel nemáme dost peněz, vybraných od plátců daní a sociálního pojištění. Nebo máte chuť, Vámi uváděný rozpočet 6-7 tisíc (asi domácnosti) snížit ještě o nějakou položku daně z příjmu a sociálního pojištění, aby bylo na podporu těch, kteří na sociálních dávkách mohou bez potíží získat 15 tisíc měsíčně a ještě jim je poskytnuto bezplatné bydlení? Jestli se v dalším roce něco vrátí zpět, to záleží na moci zákonodárné. Tu v ČR tvoří poslanecká sněmovna se svými dvěma komorami. Do jejích komor jsou pravidelně voleni i Vaši zástupci. Sledujte jejich práci, zahrnujte je dotazy a žádejte vysvětlení jejich postojů proto, abyste v dalším volebním období potvrdila jejich mandát, nebo nalezla ty, kdož budou Vaše zájmy reprezentovat lépe.
škrtyJana|9.11.2010|12:48REAGOVAT
Vadí mi snižování platů a zvyšování daní, které postihuje především nás zaměnstnace a střední vrstu, která v podstatě drží finančně tenhle stát. Oproti podnikatelům nemáme žádné výhody odpisů (ani event. dopravy do zaměstnání)- platíme daně i zdravotní a sociální pojištění ve správné výši. A zaměstnanecké výhody, např. proti těm posleneckým - škoda mluvit. Jsem pro snížení daní a navýšení spotřební daně - ať si každý sám rozhodne co si za své vydělané peníze koupí (ne, že mi z platu zmizí téměř 1/3 někam státu). Nesouhlasím se zadlužování státu, ale proč by na to měli doplácet Ti co poctivě pracují?
Re: škrtysumak4|1.2.2011|17:31REAGOVAT
Mne vadí že že vláda rozkrade finance a peníze pak sebere i nám chudým.Samy by za ty peníze co nám zůstanou seneuživily,a my musíme.Jsou to gauneři kteří umněle vytvářejí bezdomovce a zloděje,protože s tímto sistémem tak hromada lidí skončí.Peníze ty darebáci zbíraj a jetě zdražují.Toto všechno by mnělo vést k otevřenému boji proti vládě.Ať se konečně zpamatují a preobudí co dělaj za paseku.Teď do toho doktoři.To je taky pěkná lumpárna od doktorů.Tak málo proti dělníkům a normálním lidem tak málo nemaj.Dřív to bylo poslání teď je to byznis a hazardování s lidským životem.Za nějaký čas když to tak půjde dál ta na doktora budou mýt jen bohatí.Z doktorů se stali už taky hladoví gauneři,a nenasitnej dobytek.
Re: škrtyKamil|12.1.2011|14:20REAGOVAT
Mohu s Vámi souhlasit jen částečně. Daně jsou daně a plat je plat. Pokud nepracujete pro stát, jsou za jejich výši odpovědné různé subjekty. Pokud Vám klesá příjem, protože máte nižší plat, dá se očekávat, že je to v důsledku nižších příjmů či výnosů činnosti Vašeho zaměstnavatele. Daně jsou dány pro všechny zaměstnance stejné a jejich výše se mění minimálně. Není však pravdou, že z Vašeho platu mizí téměř 1/3. Pokud vezmete jako základ (tedy Váš plat) superhrubou mzdu (což jsou výdaje Vašeho zaměstnavatele spojené s Vaším pracovním místem) pak Váš čistý příjem je při 15.000 hrubého měsíčně pouhých 61% z této položky. Zbytek je daň z příjmu a pojištění. Pokud jde o benefity. Nebudu se zabývat těmi poslaneckými, protože mi to přijde úplně mimo mísu. Benefity jsou také příjmem. Bohužel v této společnosti převládá pochybný názor, že jde o nějaký dárek od jejich blahosklonného zaměstnavatele, který je zřejmě financován větrnými proudy. Bohužel, není tomu tak. Vyjdu-li z teorie, že jakékoliv příjmy podléhají dani, pak musí této dani podlehnout veškeré příjmy i ty naturální, materiální, či funkční požitky. Když tedy např.dostanete od zaměstnavatele letenku a její hodnota je 20.000,- Kč, jedná se o příjem, který by měl být zahrnut do základu daně při výpočtu daně z příjmů. Pokud je poskytnutý benefit běžně dostupný na trhu a je předmětem daně z přidané hodnoty, měla by tato daň být odvedena i v případě, že je poskytnut bezplatně (protože plnění - tedy dodání zboží či poskytnutí služby proběhlo). Jinou otázkou je, zda je v pořádku, že si podnikatel neoprávněně snižuje základ daně o výdaje neodpočitatelné od tohoto základu. Máte-li takový poznatek, je Vaší povinností konat. Při škodě vyšší než 50.000,- Kč se jedná o trestný čin (viz.trestní zákoník) a Vaší povinností je oznámit tuto skutečnost orgánům činným v trestním řízení, případně správci daně. Nemáte-li však pregnantní důkaz, pak se jedná pouze o Vaši doměnku. Ke spotřební dani jediné. Spotřební daní jsou zatíženy pouze líh a alkohol, tabákové výrobky a uhlovodíková paliva a maziva. Mám obavu, že Vámi navržené zvýšení této daně nevyřeší deficit státního rozpočtu, i kdyby byla sebevětší. Navíc si uvědomte, že každý rohlík je třeba přepravit ke spotřebiteli a i kdyby jste se rozhodla, že jej koupíte u pekaře na rohu, mouku si on sám asi také nepomele, a to ani kdyby byl schopen si sám vypěstovat obilí. Proto bude muset koupit benzín, nebo naftu a pro převoz ji spotřebovat. Díky Vámi zvýšené spotřební dani by tak opět stoupla cena i těch nejzákladnějších potavin.
Re: škrtyTANA|4.1.2011|15:49REAGOVAT
To s vámi souhlasím,lidé, kteří pracují postivě jsou od letošního roku za to postihováni. Nahoře vše rozkradli a teď už není nic, takže se zvolilo nejjednodušší řešení bez přemyšlení. Protože pracuji v podniku jako ekonom, dovedu určit kde jsou ve státě velké rezervy a zbytečné plýtvání, ale to je moc komplikované na přemyšlení pro ty, kteří neví co vlastně v zákonech je navrženo a sami schvalují. Už je mi z toho co se děje na bl...
navrhované vládní škrtyAntonín Zapletal|26.10.2010|12:19REAGOVAT
První co by měli udělat vládní činitelé či poslanci zkrátit své příjmy ne o 10% ale dle výsledku své dosavadní práce nejméně o 50 %, a ne snižovat příjmy lidí, kteří pracují poctivě a někdy až za mzdu nižší než je minimální mzda. V poslední době se ceny zboží včetně vodného a stočného, elektřiny a plynu stále zvyšují, nevím tedy jak dlouho toto zdražování lidé vydrží. Měli byste se nad tím zamyslet a konečně dělat něco pro lidi práce, kteří na rozdíl od Vás vytvářejí nějaké hodnoty.
ŠkrtyFKus|17.10.2010|14:41REAGOVAT
Pro ty, kteří něco vlastní, mají nějaké úspory, je finančně zdrženlivá politika státu jediné řešení, jak tyto majetky uchránit. Je vcelku logické, že další zadlužování je nemyslitelné, takže tento problém musí řešit každá strana, a to jak nalevo tak napravo. Jenže levicové strany to chtějí řešit vyšším výběrem daní, růstem inflace a jen malým snížením výdajů. Takže, každý, kdo něco má, a nemusí být žádným multimilionářem, ale spíše střední vrstvou, drobným střadatelem, by spíše měl volit pravicové strany, jinak se mu ten majeteček rychle rozplyne. Jinak by mě docela zajímalo mezinárodní srovnání výdajů států na jejich řízení, a to na všech úrovních, od komunálních až po ty státní a porovnání počtu státem placených zaměstnanců, resp. zaměstnanců placených z veřejných zdrojů, jinak je to takové plácání o ničem.
Re: ŠkrtyJarmila|23.2.2011|15:41REAGOVAT
No to jsou mi novinky!! Že by byl Kalousek levičák?
Lžeš, je tomu přesně naopak.Střádálek|20.10.2010|13:05REAGOVAT
Je tomu přesně naopak než píšete. ČSSD moc dobře ví, že má největší podporu právě u těch průměrných co něci vlastní (rodinný domek, byt + chatu nebo chalupu) a má úspory jako svoji sociální pojistku. Proto také ČSSD nechce zvedat daň z nemovitostí. Naopak pravice Topolánek daň z nemovitostí zvedla (zrušením koeficientů 0,3 a 0,6 dali možnost starostům zavést další koeficienty 2 až 5), dále Janota zvednul daň z nemovitostí 2x. Při levici, když vysoká inflace po pravicové vládě ODS klesla na nulu, tak levice nevykřikovala nic o tom, že je to špatné, že musí být cílená inflace nad 2%. Naopak pravice (ODS) neustále vykládá, že nulová inflace je špatná, že je potřeba zvednout inflaci nad 2%. ODS vykládá jak vyšší inflace pomáhá splácet státní dluh, dluhy velkých dlužníků (podnikatelů, a nadprůměrně příjmových co mají vysoké hypotéky a úvěry na nová dražší auta) a že vyšší inflace podporuje spotřebu. Navíc příznivci pravice z řad našich mladých zadlužených na hypotékách a na leasincích na nová auta si přejí vyšší inflaci, která jim pomůže snížit dluhy. Těm mladým pravicovým je jasné, že jim s inflací porostou i příjmy a nad inflaci. Kdežto my starší co máme majetky a úspory a nejsme zadluženi, tak nechceme inflaci. Proto já průměrně příjmový a jako majitel bytu v paneláku, majitel rodinného domku na vesnici a držitel statisícových úspor budu volit levici, která nechce zvyšovat daň z nemovitostí, chce progresívní daň (to mi nevadí) a chce i nulovou inflaci protože říká, že ty starší nechce obrat o celoživotní úspory.
Re: Lžeš, je tomu přesně naopak.FKus|23.10.2010|15:14REAGOVAT
Je mně vcelku jedno, co si myslíte a koho volíte a také netvrdím, že tzv. pravicové strany se chovají vždy pravicově, resp. konzervativně. To bylo zřejmé z chování ODS a zejména pana Klause, který měl vždy plnou pusu konzervatizmu, ale choval se spíše středopravě. Jen mě není jasná ta Vaše matematika. Kde by chtěly ty levicové strany, tj. ČSSD a KSČM získat prostředky, když škrtat moc nechtějí a daně, tedy podle Vás, také zvyšovat nechtějí. Opravuji, chtějí zvýšit daně těm vysokopříjmovým, ale to jim přeci "hodí" jen pár miliard a je to ještě sporné. Myslím, že by jistě zvýšily nepřímé daně, takže by to zdánlivě tak nebolelo. Také si myslím, že zdánlivý boom v nemovitostech, zejména bytů udělala levicová politika tím, že celou dobu brzdila deregulaci bytů a pak růst jejich cen neodpovídal realitě, hlavně těch panelákových, které lidé kupovali také za 3 mil. Kč a přitom mají životnost tak max. ještě 50 let (díky ocelovým propojovacím prvkům) a o morální životnosti ani nemluvě. Je to docela husarský kousek od takových Křečků a jim podobných. Takže pane, říkejte si co chcete, ale opravdu konzervativní politika nemá alternativu a už vůbec není asociální narozdíl od té levicové.
Re: příspěvek na péčianalitik|14.12.2010|13:16REAGOVAT
Máte plnou pravdu,lidskost a solidarita v této společnosti zcela vymizela.Dnes je to jen rvačka o prachy.Zbohatlíci....po nás potopa.Kdo je dnes pravý vlastenec? No,ono nám vlastně už skoro nic nepatří.Většinu vlastní cizáci a těm je šuma fuk co tu zbude.
Re: příspěvek na péčikombercová|17.9.2010|20:14REAGOVAT
jeto pravda.mam kluka kteryj ma cukrovku a je mu6let.kdo mu ma pichat inzulin?snad panove z parlamentu?nemam tady žadnu rodinu.tak co mame delat?porad te.dekuji.omluvam se za pravopys jsem z cizyny.ja vim žeknete co tady delam.bohužel dite je čech a tak nemužu se vratit tam kde mam rodinu.
Re: Re: příspěvek na péčiHájková|21.9.2010|17:37REAGOVAT
paní,vy sice nejste Češka ale ani na naše svobodné matky se nikdo neohlíží,je to všem jedno.
Re: Re: Re: příspěvek na péči|21.9.2010|19:58REAGOVAT
to jo mate pravdu.ale kdyš jsem mohla pracovat 18let v čr tak mne strhavaly pekne dane.a kdyš človek je vnouze tak nic moc.ja bych radej chodila do prace veř te mne.
Re: Re: Re: Re: příspěvek na péčiAntonín Konečný|11.11.2010|15:37REAGOVAT
Stát není zaopatřovací ústav a daně nejsou nějaké spoření na horší doby. Měla jste si madam spořit na horší dobu sama. Také vás nikdo z nás nenutil lehat si do postele s nějakým nespolehlivým chlapem. To je taky vaše svobodné rozhodnutí, za které nesete odpovědnost. Není důvod, abychom se na vás skládali v jiné rovině, než abyste neumřela hladem a zimou. A to bych řekl nehrozí. P.S. Ten inzulín dostává váš syn zdarma, takže to asi není tak hrozná situace. Jsou země, kde byste si ten inzulín musela zaplatit, a nevím, proč si myslím, že je to i tam, odkud jste sem přišla...
Podpory hypotékařům vám nevadí?Jana|3.9.2010|14:21REAGOVAT
Podpora stavebního spoření Vám vadí. To píšete že ostatní co nemají stavební spoření tak přispívají těm co stavební spoření mají. Proč Vám ale nevadí podpora hypoték díky těm daňovým odpočtům? Vždyť ti co nemají hypotéky tak podporují ty co hypotéky mají a uplatňují ty odpočty úroků z hypoték. Dokonce na těch odpočtech hypoték dostávají lidi na daních zpět mnohem více, než jaký je státní příspěvek stavebnímu spoření. Ta nespravedlnost, že ostatní ze svých daní dotují ty co mají hypotéky, protože díky odpočtům platí nižší daně, ta Vám nevadí? Ta nespravedlnost, že ten co kvůli bydlení spoří daleko s předstihem dostane státní příspěvek maximálně 4.500Kč ročně, kdežto ten co si půjčí hypotékou tak může dostat až 45.000Kč ročně, ta Vám nevadí?
Re: Podpory hypotékařům vám nevadí?Marie|24.9.2010|23:04REAGOVAT
Neskutečné...... souhlasím s Janou, a jen zírám, kde se dají peníze škrtat a škrtat a kde by se dalo škrtnout a ani by to těm pracháčům nevadilo - ať také zkusí žít z podpory - nebo ze ŽM!!!!!
Re: ŠkrtyBarbora|3.9.2010|17:09REAGOVAT
Myslím si, že škrtat v platech policistů, lékařů, hasičů a mnoha jiných státních zaměstnanců není dlouhodobé řešení problému. Zatím mě nikdo z politiků nepřesvědčil, že je ochoten začít u sebe(nebo je jich jen málo a tudíž nejsou vidět). Mimochodem, i snižování počtu policistů mi příjde dost zoufalé.Jde přeci o bezpečnost a možnost dovolat se pomoci, pro nás všechny.
Re: Re: ŠkrtyFKus|17.10.2010|14:49REAGOVAT
Barborko, lékaře do toho nepleťte, ti jsou placeni ze zdravotního pojištění (tedy kromě těch ve fakultních nemocnicích apod.). A jen tak mimochodem o pracovním vytížení některých, zejména praktických lékařů si myslím své, a to včetně jejích pracovní morálky. S nadsázkou - kdyby jich o polovinu ubylo, nic by se nestalo a v systému by bylo peněz dost, včetně úspory zbytečně hrazených léků.
Re: Nevadí mi žádnýRODAJ|31.8.2010|17:03REAGOVAT
Milá,Dančo zjišťuji, že vám chybí základní vzdělání ze středni školy - ekonomky, jinak byste věděla co je recesní spirála. Již dříve na toto téma mluvil a psal pan Prof. Švejnar. Doporučuji více naslouchat a méně se seměšňovat.
Re: Nevadí mi žádnýPája|17.8.2010|18:45REAGOVAT
Dančo, Víš vůbec o čem píšeš?
Re: Nevadí mi žádnýjirka|17.8.2010|17:34REAGOVAT
co je tam klaus tak si utahujeme opasky.a oni si je povoluji,vsem bych nechal jen 25000,platpokud se jim to neliby tak muzou jit jinam.
Re: Nevadí mi žádnýPepa|17.8.2010|08:16REAGOVAT
No, já teda nevím Dančo...ono by se klidně i škrtalo, ale ne když víme, že to co se ušetří se šmahem promrhá na nějaké státní zakázce. Až se vládě opravdu podaří hlídat vypisování tendrů, tak pak bych teprve začal šetřit. Takhle je to k ničemu.
Zasílání příspěvků
Studentské fórum
Nejnovější články
-
Vysoká škola - na jaké výdaje se připravit?
Andrea Papoušková | 17.5.
Kalendář nám již ukazuje měsíc květen a s ním přichází nejen konec jara a blížící se léto, ale i závěr školního roku. Mnozí před sebou mají maturit...
-
Budou české školy učit jak být aktivním a obezřetným občanem?
Dan Urbánek | 15.5.
Už na základních a středních školách by se měli žáci učit jak sestavovat veřejné rozpočty, bojovat s korupcí a nepodléhat populismu. To a mnohé dalš...

OECD: Jak vysoké příjmy podléhají horní sazbě daně?
KOOP Asistent Vám poradí nejen v krizové situaci
Ovčarik: Ideálna investícia neexistuje, musíme sa zmieriť s určitým kompromisom