Reklama
Reklama

Diskuze k tématu

TÉMA:

Co si myslíte o státních maturitách?

A co příprava?aretanka|16.12.2011|12:01REAGOVAT

Já se zase bojim, že když je matuita statni, škola na ni tolik nepřipraví. A nebo rozhodně ne na tu vyšší úroveň. Osnovy jsou stejne, ale maturita jina, tak pak v tom pak nemame mit zmatek :-/ Vidim to na sobe i na spoluzacich, maturita na jare a jisti si rozhodně nejsme...

Ano ale ne takove podobe jak to podava pan DobesDario|4.12.2011|23:10REAGOVAT

Statni maturiti maji spoustu technickych chyb, nejsou garantem zaruky. Statni maturity se staly byznisem pro nekoho kdo vydelava na primitivni logistice a vitisku, za vysy ceny nez jsou normalni. Koncept statnich maturit byl vytvoren uredniky a bez zasahu kantoru ktery maji co rict vuci statnim maturitam. System je otresny. Stejne jako dalsi kroky dobese a jeho ignorace. Statni maturita by mnela byt konceptovana kantory a s malou ucasti uredniku, a i s malym zasahem univerzit a vysokych skol. Jinak statni maturity jsou uplny nesmysl. V italii jsou statni maturiti a delaly se zesahu univerzit a kantoru a uredniku. Nikdo neprotestoval. A nemusim rikat ze v italii se demonstruje pri kazde blbine. Omlouvam se za hacky atd...jsem ted ve francii.

Re: Ano ale ne takove podobe jak to podava pan Dobes|5.12.2011|08:05REAGOVAT

uff, ta gramatika...

Statní maturityKarel|25.6.2011|02:04REAGOVAT

Statní maturity jsou nesmyslné a neplní svůj účel. Podporují zrušení tohoto nesmyslu, který není zadarmo.

Re: Statní maturitygej sergej|27.6.2011|13:46REAGOVAT

a proc jako???

Re: Re: Statní maturitybobina|22.7.2011|15:27REAGOVAT

protože je to blbost

názorviki|24.6.2011|12:31REAGOVAT

Nejvěší plus st. maturit bude, že studenti budou respektovat budoucnost,budou se skutečně učit a nechají kantory učit.Budou motivováni.

Dotazníček ohledně bankhotelovak|21.6.2011|22:47REAGOVAT

Dělám bakalářku, moc byste mi pomohli, kdybyste ho vyplnili. Pouze pro vysokoškoláky. http://hodnoceni-bankovnich-sluzeb.vyplnto.cz/ Jinak co se státních maturit týče, tak se nechci zastávat hloupých lidí, ale oni často nevědi, že jsou hloupí a obviňují všechny kolem sebe kvůli svoji neschopnosti. Testy nejsou těžké, jen je problém v tom, že učitelé často nemají páku žáky něco naučit. Žák dnes může cokoliv, učitel nic..

kvalita mat.Michala|17.6.2011|18:50REAGOVAT

To se tomu gymplákovi (jackye nebo jak) několik oken podemnou zdá, že by státní maturira byla na lepší úrovni nebo dokonce težší? V čem? Že by byla těžší čeština, to je úplná blbost, vyprávět patnáct minut o knize dokáže každý i kdyby četl a mluvil o Dášence. Vlastně je určitě i mnoho retardovaných lidí, kteří by byli schpni odmaturovat z ústní části letošních maturit z češtiny (to není urážka postižených, naopak těch co tvrdí, že takhle má maturita vypadat, převyprávění obsahu díla by mohla zabránit jen němota maturanta). Didaktický test vypadá stejně jako testy GED na am. High school (test, který nahrazuje maturiru, určen těm, kteří střední nemaj, má stejnou váhu, GED-test si najděte na internetu, jestli nevěříte). Anglina: už se těšim na toho cizince, který zamnou přijde s hádankou, \"kde dopadli lupiče\" a správnou odpověd získám z rychle předrmoleného textu z kazetáku. Ústní část byla ale docela dobrá (at jen nerýpu) jen at to příští rok napíšou na mín papirů, nešlo v tom najit správné cvičení, ta učitelka mi musela hledat sama). Ještě k tomu kometáři o tom, že učni by neměli mít stejnou maturitu, zásadní rozdíl mezi gymnázii a ostatními školami (at už učnáky, odbornými školami apod.) je ten, že zatímco děcka na gymplu nejsou po střední nic víc než polotovat vzdělávacího systému, ostatní jsou hned po škole schopní pracovat = živit se. Tady je vidět nesmyslnost společných zkoušek nejvíc (protože ten dělá to a ten zas tohle..) jak chcete srovnat člověka, který bude do měsíce pracovat s člověkem, který poslal dvacet přihlášek na deset škol. Každý obor jiný, at si je jistý. Nevidim důvod něco měnit, rozhodně ne proto, aby byla maturita pro všechny stejná. Tu musí zařizovat školy podle svého, nejen proto, že jen oni ví co celou dobu studia učily, ale hlavně proto, že studenti se na ni přihlásili s cílem splnit požadavky pro práci v nějakém oboru nebo dalším studiu. Společná maturita brání ve výsledku všem na všech školách, kdo z odmaturovaných a zarověň s výučním listem hodlá mávat zaměstnavateli před ksichtem výsledky st. maturit? A kdo z absolventů elitních gymnázií hodlá totéž provádět na vysokých školách? \"Já poznal ve které ze čtyř nabýzených vět je chyba!\" nebo \"ještě jednou prosím, u maturit nám to pouštěli dvakrát.\" Já mám respekt před tím kdo se v cizině domluví.

Re: kvalita mat.Jana|27.6.2011|19:22REAGOVAT

zcela souhlasím!

Jak je to možnéstrojar|17.6.2011|15:29REAGOVAT

Jak je možné zvyšovat váhu maturit? Není snad potřeba zvýšit váhu DIPLOMŮ ze Západočeské univerzity? Maturity nikdo nepodplácel, nemá ji každý a navíc státní maturity se snaží srovnávat to, co srovnat nejde. Tedy nelze srovnávat gympl a strojárnu... Zkuste se zeptat kluka nebo holky z gymplu, kterej spalovací motor nemá ventily... Nebo se zkuste zeptat někoho z průmky na latinský název prvosenky jarní... Nemožné... Jestli chce pan Dobeš srovnávat maturity, tak ale musí vypracovat určité okruhy... Průmyslováci budou mít méně povinné četby, ale naopak více techniky, obchodky budou mít víc ekonomiky, a gymnazisti budou mít od všeho něco... Takovýto systém srovnávání je zavádějící a je jasné, že studenti technických oborů asi nebudou umět krásně odříkat obsahy děl, když jsou spíš na techniku... Možná u matematiky nemá cenu slevit, ale u literatury to stojí za zvážení, k čemu je technologovi obsah díla Revizor od Gogola?

odepasaný ročník maturantůpavel|16.6.2011|19:04REAGOVAT

Z příspěvku pana ministra je vidět,že tento ročník maturantů odepasl aby se jedna firma nabalila a ministerstvo prosadilo své za každou cenu.Nebo jak zdůvodní takový nárůst těch kteří neprospěli.To snad nám chce říci,že tato maturita je nastavená správně?Nebo učitelé po zvýšení platů přestali učit.I žák ze základní školy pochopí,že např. srovnávání matematiky na gymnáziích nebo odborných školách je úplně o něčem jiném.Nebo z ministerstrva už ani neví kde se co učí? Jak může žák,který má praxi a připravuje se na svůj obor mít stejný rozsah matiky jak na gymplu.I když na toto upozorňovali i samotní učitelé hlavy pomazané na toto neberou vůbec ohled.Věřím tomu,že polovina co připravovala tyto maturity má vystudovaný pouze VUMLJe mi opravdu líto těch vystresovaných žáků a jejich rodičů i když jejich dítě poctivě chodilo 4 roky do školy (určitě za tuto dobu se něco naučili) a pak je takto srazí na kolena.Jak jsem dnes sledoval parlament tak z docházkou a rozumy by propadl každý zúčastěný (bylo jich tam asi 15)zbytek se neráčil ani dostavit.

Re: odepasaný ročník maturantůBuddy|20.6.2011|08:20REAGOVAT

jestlize ma nekdo maturitu, tak musi splnovat urcitou uroven znalosti a dovednosti, jako kdokoliv jiny kdo ma take maturitu. bez ohledu na typ skoly. pokud na to nema, tak holt nebude mit maturitu! je spravny ze je nastavena jednostna uroven!

Re: Re: odepasaný ročník maturantůbobina|30.6.2011|05:51REAGOVAT

no to je pěkná blbost

Re: Re: Re: odepasaný ročník maturantůBuddy|30.6.2011|08:10REAGOVAT

...vecny a konstruktivni argument podepreny jasnymi fakty :D

Státní maturity - ANO!!!Kantor|16.6.2011|09:01REAGOVAT

Maturita má něco garantovat. To něco je určitá míra znalostí a přehledu. Tragédie posledních let je to, že maturita přestala něco garantovat a stal se z ní cár papíru. Důvod hledejte především na mnoha soukromých školách, kde po zaplacení školného bylo získání maturity povinné. Druhý důvod hledejte u špatných státních škol, které z důvodu nedostatku studentů začaly s podbízením. Podobná situace panuje i na vysokých školách. Přál bych vám účastnit se ústní maturitní zkoušky na některé soukromé střední škole - to nevíte, jestli se smát, nebo upadnout do těžkého šoku. Jedině státní maturita tyto podvodné školy odhalí (spíše tedy MŮŽE ODHALIT). Kvalitní školy by ze státních maturit strach mít neměly. Stranou ovšem ponechám množství peněz, které se nesmyslně na poměrně jednoduchý projekt vyplácaly - ale zase někdo si mohl přilepšit :-)

Re: Státní maturity - ANO!!!strojar|17.6.2011|15:33REAGOVAT

Jistě, většinou se jedná o soukromá gymnázia... Zkuste pak před někým ze soukromky říci, že jste dělal na soustruhu, nebo soukromá gymnázia... Čumí na vás jako na dělňase s výučákem...

státní maturityTheia|8.3.2011|00:38REAGOVAT

Státní maturity jsou naprosto zbytečné, vzhledem k tomu, že je nezohledňují ve svém přijímacím řízení vysoké školy. Viděla jsem ukázku státní maturity z matematiky a jedním z příkladů byla pythagorova věta! - bohužel se nejednalo o žádnou parodii na st. maturity jak jsem se bezprostředně po přečtení příkladů domnívala. Nejsem nijak prolevicově orientovaná, ale nesouhlasím s tím, že všechno před převratem bylo špatné - a zrovna školský a zdravotnický systém patří k tomu lepšímu.

Re: státní maturityabc|26.6.2011|22:35REAGOVAT

Zdravotnický systém byl hrozný. Nemohla jste změnit obvodního lékaře, nemocnice nebyly pořádně vybaveny, léky nebyly tak snadno dostupné. Existovali dobří chirurgové a někteří jednali s pacientem jako s člověkem, ale jinak to bylo dost špatné. Dítě jste nemohla ani navštívit v nemocnici, nic Vám neřekli, bylo to děsné.

Re: státní maturityjackie|8.3.2011|08:06REAGOVAT

no mozna spis patril a je treba s tim neco delat! nevidim nic spatneho na tom, ze tam bude pythagorova veta - urcite tam byly i tezsi veci. a ja treba nemuzu vystat ze stejnou maturitu jako ja maji i neprosti tupouni od nekud z ucnaku, kteri by ani tu pythagorovu vetu neumeli aplikovat!!! jen at se zavede jednotna uroven! a nejlepe i s povinnou matematikou. aspon se pak nebudeme divit kolik lidi si bere pujcku treba na 50000, aby pak vraceli 150000 a nemeli na to! vzdyt co co by si mel clovek s maturitou ze skoly odnest neni perfektne zvladnout derivace a integraly, vedet vsechny data v historii, znat vsechny realie treba z literatury a vubec umeni, ale predevsim umet poznatky jednoduse uplatnit v praxi - spocitat si proc si nepujcovat od lichvaru, chapat historicky souvislosti, pouzivat kriticke mysleni, porozumet konkretnimu historickemu obdobi......... nemely by se primarne testovat znalosti, ale schopnost myslet a komplexne se znalostmi nalozit!

maturitaAlena|28.12.2010|17:26REAGOVAT

Nedovedu si představit proč je takového humbuku okolo státních maturit.My,co jsme maturovali před r.1989 jsme všichni maturovali tzv.státními maturitami a většina z nás to zvládla.Také myslím,že úroveň vzdělávání byla na všech středních školách stejná,tak proč ne.Mám dojem,že nyní je veliký rozdíl v úrovni škol a proto se všichni děsí případných výsledků.Každopádně by to ukázalo kvalitu výuky na jednotlivých školách a o to asi jde.

Maturita "K ničemu?"tv007|13.11.2010|08:50REAGOVAT

Takto koncipovaná státní zkouška je opravdu K ničemu. http://tv007.php5.cz/babulky/post/754-maturita-k-nicemu/

Maturitní bojMili|9.11.2010|18:50REAGOVAT

Tak podle mýho názoru je hlavní problém ten, že nikdo neví jak to bude, tudíž se ty děcka prostě připravit nemůžou. Nač potom studují 4 roky něco, co v maturitním testu nebude a naopak to co tam bude tak v některých školách děcka ani neviděly. Maturovala jsem letos a jsem za to moc ráda, i když my už jsme se připravovali na tu státní, jenže učitelka za nama chodila celý tři roky s tím, že ty testy budou vypadat asi nějak takhle, mno a za týden byla na dalším školení kde to bylo zas všechno úplně jinak. Myslím, že ta maturita by se měla nejdřív pořádně otestovat a ne aby jsme byli zase pokusní králíci. Taky nechápu proč je takový problém stanovit počet přihlášek na SŠ, my jsme si jako jediný dva ročníky mohli podat jen jednu přihlášku, teď jich děcka můžou mít znovu víc, ale zase to chtějí zrušit, takže fakt nechápu kam tyhle pokusy vedou. Já jen vím, že jsem se díky tomu dostala na neperspektivní obor na špatné škole, která hned ročník po nás zrušila i přijímačky. Takže držím palce všem maturantům ať tu byrokratickou smršť přežijí bez velkých dopadů na jejich budoucnost.

MaturitaTom|6.11.2010|09:59REAGOVAT

No já si myslím že novou maturitou chtějí nastavit standart na který bude brát ohled zahraničí kdyby chtěl člověk po studiu někam vycestovat za prací tak tam budou vědět co člověk ví nebo ne a budou moci srovnávat s ostatními státy

Re: MaturitaDanny|8.11.2010|07:26REAGOVAT

nemyslim, ze to je hlavni ucel, ale urcite je dobry mit nejakej standard.

drahy a k nicemujacobs|6.9.2010|07:42REAGOVAT

nechapu k cemu to ma byt. stoji to spustu penez a pritom je to k nicemu. stavajici system funguje, tak proc ho menit?

Re: drahy a k nicemučejen|15.9.2010|08:07REAGOVAT

no jako nechapu proc se tomu vsichni brani! ze to bude tezsi? blbost... a i kdyby bylo, tak co?! ono to hlavně bude pro vsechny stejny, coz je vyhoda. taky to bude spise na pouzivani hlavy, coz je alespon pro me jednosussi nez biflovat treba literaturu. a mozna, ze pozadavek umet myslet vadi tolika lidem... :)

Zasílání příspěvků

Chci si nechat posílat příspěvky diskuze na e-mail
Opište prosím kontrolní text

Další diskuze

reklama
reklama

finance-media.cz finance.cz finance.sk ruceni.cz firemnifinance.cz studentskefinance.cz peniaze.sk fondy.sk uroky.sk

Přihlášení

Přihlásit
Reklama