Diskuze k tématu
Kreditka či kontokorent. Co je výhodnější?
Použili jste někdy kvůli momentálnímu nedostatku financí kreditku nebo kontokorent? Jaké jsou vaše zkušenosti? Který z těchto produktů je výhodnější?
VyhodnostHonza|7.5.2009|10:07REAGOVAT
Zrejme to prilis nesouvisi s tematem, ale dle meho nazoru je nejvyhodnejsi vlastni rezerva a jeji pravidelne udrzovani na konstantni nebo mirne rostouci urovni. Chce to sice moralku, ale kdyz to clovek zvladne, nemusi resit problem, kde vzit 20-30 tisic na neco neodkladneho.
KreditkaMarik|3.9.2008|18:20REAGOVAT
Mám věrnostní kreditku ING - GE Money Bank, má až 50 dní bezúročné období pro bezhotovostní platby, a když tam ročně protočím 38 tisíc (brnkačka), tak je mi odpuštěn i roční poplatek za vedení. Takže poplatky nula. Jedno procento z každého nákupu se mi vrací na účet penzijního připojištění, platby na netu jsou za stejných podmínek. Ale pozor, hotovost v bankomatu nevybírat, okamžitě se úročí a poplatek za výběr taky není nulový. Míval jsme u běžného účtu kontokorent, byl jsem na něj zvyklý, ale moje nová banka ho nenabízí. Vadilo mi to, ale už jsem si zvykl a nechybí mi. Kreditka ho nahradila.
Kreditka či kontokorentHony|27.8.2008|09:41REAGOVAT
Využívám bezúročné období u kreditek. Zajímavý přístup k penězům zdarma, zatímco naše korunky již vydělávají jinde. Jinak tyto krátké peníze příliš neuznávám. Snadno dostupné peníze dlužníky lehce dostanou do finančních potíží. Podle mého názoru jsou úrokové sazby na těchto typech úvěru nehorázně vysoké a jsou vhodné pouze pro krátkodobé řešení finančního nedostatku. Co se týče úrokových sazeb doporučuji spíše kontokorent.
KreditkaTerka|26.5.2008|21:29REAGOVAT
Mám kreditku Poštovní spořitelny a jsem s ní spokojená. Vždy všechno splatím v bezúročném období a pokud potřebuju hotovost, tak ten poplatek za výběr z bankomatu není zase tak velký, ale raději platím než vybírám, funguje i při platbách na internetu.
zivot na dluh...milan|16.5.2008|15:09REAGOVAT
A co takhle si pri studiu vydelavat - neni to lepsi varianta nez zit na dluh? Mit dluh je mozna moderni, ale rozhodne ne rozumne reseni. Drzim palce vsem co spravne uvazuji a radeji obetuji svemu cash flow par hodin na kase v supermarketu misto svereni se do rukou dluhu banky...
CSOBChnapka|14.5.2008|10:01REAGOVAT
Podle me je nejlepsi studentsky ucet u CSOB.
A což takhle třetí variantaadamekz|29.3.2008|12:17REAGOVAT
Na kreditku i kontokorent vám dají pár kaček, které musíte stejně za chvíli vrátit...což takhle zkusit něco jiného? Kdo by měl zájem, koukněte na http://penizky.chytry.cz/
kontokorentrico|17.12.2007|14:19REAGOVAT
chtěl bych se zeptat dvanacteho jsem vybral výplatu do nuly mám ještě na učtu nezaplaceny kontokorent 20 000 a ted tam mám yustatek minus 19 000 má mi ještě přijit vánočni plat dostanu ho vubec
kreditka nebo kontokorentjituna|5.11.2007|11:37REAGOVAT
Kreditku používám na všechny platby u obchodníků, ale tak, abych VŽDY zvládla částku splatit v bezúročném období. Jinak je použití drahé a byl by výhodnější kontokorent.
KreditkaJiří|12.10.2007|10:14REAGOVAT
Dobrý den, existuje nějaká kreditka, z jejíhož účtu je možné zadávat i platby? Ve Velké Británii to funguje, každá kreditka má i přístup do el. bankovnictví a můžu i zadávat platby. Je to lepší než jen výběry z bankomatů.
Re: KreditkaZdeněk|26.11.2008|08:05REAGOVAT
Mám kreditku v Poštovní spořitelně a přes internetové bankovnictví je možné z této kreditky provést platbu na vlastní běžný účet (tzv. převod mezi účty klienta). Není možné posílat platby na jiné účty, nicméně toto lze samozřejmě vyřešit z běžného účtu poté co si na něj z kreditky peníze převedu. Za tento převod je účtován poplatek 1 Kč, což je celkem snesitelné. Peníze z kreditky tak lze použít celkem levně opravdu jakýmkoliv způsobem - výběr hotovosti z bankomatu, poslání bezhotovostní platby apod.
Re: Hledám vhodnou kreditkuMichal|19.8.2008|13:09REAGOVAT
stačí u Axy otevřít penzijní připojištění a zajistím Vám k tomu kreditku s tím, že pokud protočíte ročně 35 000 Kč je to bez jakýchkoliv poplatků, navíc kromě státních příspěvků Vám jde pár peněz z obratu na kartě na penzijní připojištění.
Re: Hledám vhodnou kreditkuzáporák|10.10.2007|09:55REAGOVAT
zkus Citibanku, tam máš vedení kreditky zdarma
Re: Re: Hledám vhodnou kreditkuLenka|26.5.2008|21:31REAGOVAT
Dívala jsem se na sazebník Citibank. Hrůza. Úrok přes 26%, za výběr hotovosti v bankomatu minimálně 85Kč nebo 3,5% z vybírané částky a ještě se na to nevztahuje bezúročné období. Tomu říkám výhodný produkt.
Re: Re: Hledám vhodnou kreditkuRules|10.10.2007|13:34REAGOVAT
Vedení je zadara, ale co ty úroky! To je přece nehorázný. Fuj... Bankéři....
Re: Re: Re: Hledám vhodnou kreditkumoa|7.10.2008|12:22REAGOVAT
Souhlasím.Navíc mají pěkně klamavou reklamu.Nejsem žádný neplatič,splńuji všechny jejich podmínky a přesto mně vydání kreditky zamítli.Ani fotografii přiloženou k žádosti nevrátili.Již nikdy více CityBank.
Zasílání příspěvků
Seznam všech diskuzí
Studentské fórum
Nejnovější články
-
Jak se vypořádat s vadným zbožím II.
Zbyněk Drobiš | 6.2.
Rozumět zákonům je složité. Sejdou-li se dva právníci, máme tři právní názory. Oblast odpovědnosti za vady patří v občanském zákoníku k de...
-
Konec Právnické fakulty v Plzni?
Kamila Janoušková | 2.2.
V minulých dnech Českou republiku oblétla zpráva, jež rozhodně nepatří mezi ty běžné. Výkřiky, které bylo slyšet okolo kauzy o až neuvěřitelnýc...

Požádejte si o zvýšení důchodu
OSVČ a zálohy na zdravotním pojištění 2012
Ovčarik: Ideálna investícia neexistuje, musíme sa zmieriť s určitým kompromisom