Diskuze k tématu
Výše bankovních poplatků
V nabídce běžných účtů se setkáte s mnoha poplatky, které jsou skryté. Mnohdy si jich ani nepovšimnete. Víte za co včechno bance platíte?
Refundační platební kartyPepe|1.11.2011|22:29REAGOVAT
Zdravím všechny a prosím o radu. Která banka mi nabídne refundační platební kartu (respektive kartu za jejíž používání dostanu určité procento peněz nazpět)? Předem díky za odpověď.
Odborný webVladimír|20.9.2011|19:09REAGOVAT
Neplaťe, co nemusíte........ http://duchod.fincentrum.com/
Nebankovní úvěry a bankovní hypoteky.Lukáš|20.4.2011|14:29REAGOVAT
Poskytujeme nebankovní úvěry, bankovní hypoteky a finanční poradenství. Snažíme se pomoci lidem, co to doopravdy potřebují. Bohužel, ne vždy každému můžeme pomoci. Poradíme klientům, jak se vyhnout podvodníkům, případně jim pomůžeme prověřit firmu či fyzickou osobu, zda se nejedná o podvodníka. Více informací na www.expressfinance.cz
Uver u ČSOB a následné poplatkyMiloslava|1.12.2010|19:30REAGOVAT
Ja som si v banke CSOB vzala uver, spláky platím poctivo uz 3 roky. No prisla som o prácu. Za omeskanie splatky som dostala 300 kc a následne 500 kc upomienku. Kedze som bez práce a peniaze na poplatky nemám, mimochodom banku som žiadala o odklad splátok, ten stojí 2000 kc a tento poplatok mi neodpustili,komunikujem s bankou od začiatku, dnes už je z 1300 kč splátky zhruba 4000kč. Banka vie, že prácu nemám, na poplatky tiež nie a úroky rastú, upomienky chodia, na moje maily už ani nereaguju. Toto že je vstřícny prístup? Mimochodom, úver bol splatný 15,bol to piatok, ja som mala peniaze na účte hned v pondelok ráno 18, čiže do 1 prac, dna, aj tak upominka za 300 kč. Kde je tu zhovievavosť? Nikdy si už od banky nič nepožičiam, keby to bola hypotéka, už asi nemám kde bývať. Na chudých sa bohatne najlepšie. Nedoporučujem ČSOB ani ako banku, poplatky vysoké, prístup strašný. A kto tvrdí opak, nech skúsi vynechat nejakú platbu a potom uvidí to jednanie.
obálkování v internetovém bankovnictvíhykal|4.6.2010|07:21REAGOVAT
zdravím. Netušíte, jestli některá banka nabízí ve svém internetovém bankovnictví "obálkování"? Jednoduše řečeno, by se mi hodilo, aby se dal hlavní účet rozčlenit dle potřeby na několik podsložek, např. spoření, jídlo, auto atd., a tak získat lepší přehled o nakládání s penězi. Představuji si to jako složky a podsložky v počítači. Děkuji
Faktura omylem proplacena na můj jiný účet, co s tím?Proki|10.5.2010|17:16REAGOVAT
Dobrý den, jsem začínající podnikatel a jedna z mých faktur byla nesprávně proplacena na můj osobní účet, ačkoliv na faktuře byli uvedeny údaje o platbě na podnikatelský účet (s dotyčným co vede vlastní firmu se již nějakou dobu znám a asi automaticky předpokládal že mám pořád stejný účet). Proto jsem se chtěl zeptat, jakým způsobem můžu tuto platbu správně převést z jednoho účtu na druhý bez toho, abych musel peníze posílat zpět (firmě by to prý zkomplikovalo danou situaci). Děkuji za odpověď
Poplatky v bance, jak je legálně neplatitLu|20.4.2010|09:51REAGOVAT
Platíte za mnoho příkazů v bance? Spočítali jste si kolik poplatky dělají ročně? Zbavte se všech těchto poplatků jednou pro vždy. Ráda Vám bezplatně pomohu, jak toho docílíte.
Raiffeisen Bank - poplatkyHanka|16.3.2010|15:00REAGOVAT
Mám pocit, že všem, kteří mají e- konta u Raiffeisenky, platím měsíční poplatky ze svého konta. Jako OSVČ nejsem schopna garantovat pravidelný měsíční příjem, ikdyž mám faktury vystaveny. Jsme v Česku, tak jsem ráda, že mi platba přijde třeba za půl roku (většinou se sejdou platby, když se blíží konec zúčtovacího období). Takže nesplňuji podmínky na zřízení E-konta. Své účty (i soukromí domácí) mám od roku 2002. Jen a jen se mi zvyšují poplatky a snižují úroky, nyní téměř mizí - 0,01%. Vedení účtu 199,00 Kč, trvalé položky 6,00 Kč, převod telefonicky na cizí banky po 15,00 Kč, na vlastní banku 13,00 Kč, změna trvelého příkazu 10,00 Kč, výběr z bankomatu cizího 39,90 Kč, zkuste pohledat vlastní bankomat Raiffeisenky. Odejdu, ale Kam? MBanka je fakt tak bezplatná a s relativně velkým úročením, že je to až podezřelé. Pod polštářem se mi ,pravda, líhnout nebudou, ale taky nebudou mizet. PS Polatky u stavební spořitelny Raiffeisen za 1x platba, 1 x státní podpora + 1 x A4 výpis roční za 23,00 Kč výpis,4 x 77,00 Kč za vedení, 90.00 Kč za správu úr. zvýhodnění - to nevím co je.
bankovní poplatkyAntonín|24.11.2009|13:54REAGOVAT
bankovní poplatky jsou na běžném účtu jsou mnohdy tak zapsány, že jim běžný uživatel účtu nerozumí, mnohdy mámdojem, že si banka u níž je účet uživatele veden připisuje poplatky i za neexistující transkace
Absurdistán v Raiffeisen bankViki|2.6.2009|21:30REAGOVAT
RB oznámila 30.4.2009, že program Plus-zdarma mění kreditní limit z 25 tis na 50 tis Kč s účinností od 30.5. Proto jsem v průběhu května přešel na program eKonto, s platností od 1.6.2009. Najednou vidím, že kromě poplatku za elektronický klíč mi byl stržen poplatek Přímé bankovnictví Plus-zdarma 80 Kč, Hl.měna 79 Kč. Volám na klientskou linku. Odpověď: Limit se mění již od 1.5.2009 (lze to stihnout změnit?), prý to bylo v elektronické poště - na staré zprávy se ale nedostanu a nic jsem určitě nedostal a nečetl. Dále, že poplatky 80 a 79 Kč nejsou viditelné v ceníku Plus-zdarma, protože platí jiný ceník, který ale není přístupný. Takže RB si z nás dělá trouby.
Re: Absurdistán v Raiffeisen bankscota|10.6.2009|10:11REAGOVAT
Porovnání poplatků eBanky s RB: Základ zdarma (obrat min 15 000 Kč) vedení účtu zdarma nyní 119,- Vklad na účet zdarma nyní 10,- na účet jiné osoby 55,- Poplatek za generování výpisů zdarma nyní 10,- Kontokorent úrok 13,0% nyní 16,95% Výběz z bankomatu dříve 9,90- nyní 19,90,-/39,90,- (první dva výběry zdarma) Převod na účet 4,90,- nyní 5,- Vítejte v RB!
Re: Re: Absurdistán v Raiffeisen bankz RB|21.9.2010|11:31REAGOVAT
a proč nesrovnáváš srovnatelné? Srovnáváš účet při splnění věrnostních podmínek s účtem bez splnění podmínek. Srovnávej tedy Základ zdarma vs. eKonto Extra. Vedení účtu v obou případech zdarma, poplatek za výpisy zdarma/zdarma, výběr z bankomatu 9,90 Kč za všechny/ nyní 9,90 Kč (2x zdarma), převod na účet 4,90/nyní 4 Kč. K tomu máš navíc zdarma platební kartu a kontokorent, který se v eBance platily. Jediný zdražení je ten vklad na účet. Jo, a abych nezapomněl, požadavek na obrat se zvedl z 15 na 20 tisíc. Když to sečtu, tak klient splňující podmínky zaplatí daleko míň než v dobách nebožky eBanky...
výše poplatků vs. důvěryhodnost bankypavel|28.3.2009|09:44REAGOVAT
já bych ještě zmínil jeden aspekt... na jedné straně si může člověk vložit peníze do instituce kde má vše zdarma a neplatí žádné poplatky (kampelička FIO, nová polská mBank), na straně druhé (i přes fakt že víte že jsou vklady ze zákona pojištěné...) je bankovnictví hodně o důvěře klienta k finanční instituci (její stabilitě apod.)
ČSOBi|21.3.2009|13:13REAGOVAT
Přešla jsem z ČS do ČSOB Studentské konto Plus a skutečně neplatím ani korunu za měsíc! U ČS Student+ mi peníze strhávali za výběry z bankomatů a účetní operace. ČSOB splnila všechny sliby. Mohu s čistým svědomím doporučit.
Pokud vím...advista|12.2.2009|03:33REAGOVAT
...ING konto má 3% bez podmínek a zdarma.
Konto Student+ aneb jak přijít o penízethanatos|8.9.2008|09:01REAGOVAT
Také uvažujete o zřízení účtu u České Spořitelny a jste student? Dávejte dobrý pozor na jednu drobnost díky které můžete přijít až o několik stovek korun. Více na mém blogu http://thanatos.blog.cz/0809/konto-student-aneb-jak-prijit-o-penize
K čemu studenstské konto?Zdeňka|22.7.2008|19:37REAGOVAT
Tak teda nevím, Studuji už bezmála 20 let a vystřídala jsem plno studenských účtů (přičemž ČSOB mne okradla o cca 20 korun - nejdřív omylem, pak mi to ale nebyla schopna vrátit, pak jsem jí ještě prokázala, že mi sebrala dalších 150 za vedení účtu... a nakonec jsem účet zrušila a ještě furt na ně nepodala žalobu, ale už se několikátým rokem na to chystám :-), ČS mi sice dala finanční prémii 8500 (oni tomu říkali 10000) a musím říct že nejvýhodnější je se na studenské konat z vysoka... Mnohem lepší je kombinace FIO, ING, nově m banka - k tomu nějaká kreditka od kohosi, kdo vám ji vnutí - ať je to třeba Baťa, a máte klid. poplatky žádné - já naopak mám z každé 1000 Kč vkladu i výběru 5 kč k dobru ( dokud mne teda Sazka nevyhodí, že?), úročení vkladu mnohem lepší než jakýkoli studenský účet a pokud bych náhodou měla potřebu žít na dluh, tak mám kreditku - miochodem, nevím ale já jsem jako nevýdělečný student určitě nikdy neměla na to někomu zbytečně platit úroku z kontokorentu, když peníze dojdou, tak se holt musí šetřit.
Re: K čemu studenstské konto?Palo|19.8.2008|15:10REAGOVAT
Sudujete uz 20 let? To teda potez koste, protoze pokud do tech 20 let nepocitate (jako vetsina ostatni) zakladni skolu (prede jen se nerika studavat na ZS), tak to uz jste 16 let na VS? (pocitam ze stredni byla 4 roky). Nebylo by na case se z nevydelecneho studenta stat vydelecne cinnou osobou a postupne na danich spolecnosti vracet to co do vaseho studia vlozila? Podle toho, ze jste dostala 10.000 od Sporky za cerveny diplom (vazne vam dali 10.000, ale 15% si z toho ukrojil stat), tak nepredpokladam, ze jste ten typ co vice jak 10 let studuje petilety obor. Me to vychaci ze musite mit alespon 2 magisterske tituly a ted delat PhD nebo misto PhD mit jeste dalsi magisterske tituly. Takze Vam doporucuji, bezte pracovat a vyuzijte sve vzdelani a pak vam nejakych 5Kc za 1000kc vkladu ani nebude zajimat. Vazne, sbirka titulu neni vsechno a jestli mate studium jako konicka, tak to muzete delat pri praci. Nebo, na to mam jen spatny pohled a mel bych si spis ja par dalsi VS jeste cvicne vystudovat?
refundační kartamalalucka|3.6.2008|11:48REAGOVAT
můžete mi prosím někdo sdělit poplatky za používání refundační karty?
Re: refundační kartaivo_2|13.9.2008|22:20REAGOVAT
dobrý den Lucko , poplatky za refundační kartu nejsou nijak závratné porovnám li to co mi refundační karta dlouhodobě přinese. chystám se že si ji zřídím ,protože funguje následovně : kdykoliv zaplatím jakoukoli platební kartou majitel terminálu musí z mé platby odvést bance ,která mě kartu vydala 3 - 7 % z hodnoty a podle druhu zboží, které jsem nakoupil. Jsou banky převážně v České republice ,které si nechají celou tuto částku a dále s ní hospodaří a zisk mají pouze pro sebe. Existuje však internetová zahraniční banka ,která ale tyto odvedené procenta zhodnotí ve svém portfoliu a věrným klientům vrací část z tohoto zisku na jejich účet. Po určité době tato tzv. refundace činí zajímavé finanční prostředky ,ketré si klient (věrný zákazník) ,který používá refundační platební kartu může částečně vybrat a nebo trvale nechat zasílat na svůj účet u této banky . Férové je to , že refundace kterou člověk vytvoří zůstane v rodině neboť tato refundační karta je dědičná . Ivo
Re: Povinný souhlasts|26.10.2007|10:01REAGOVAT
Informace v registrech jsou bez vašeho svolení, záleží na členství banky, spořitelny, leasingové spol apod...tzn. nebyl byste tam pouze v pripade minuleho dluhu u spolecnosti, ktera neni clenem. Kdyz tam chce ale bankovni urednik nakouknout, musite mu to podepsat. Kdyz nepodepisete, muze to znamenat neschvaleni uveru nebo prideleni velmi nepriznivych podminek. PS nova diskuze o registrech vytvorena -:)
Re: Re: Povinný souhlasJAJA|25.1.2008|12:17REAGOVAT
SOUHLAS MUSÍTE DÁT JEN DO NEBANKOVNÍHO REGISTRU, DO BANKOVNÍHO REGISTRU MÁ BANKA MOŽNOST ZE ZÁKONA, JINAK POKUD NEDATE SOUHLAS DO NEBAVNKOVNÍHO REGISTRU, NEMSÍ TO MÍ VLIV NA SCHVÁLENÍ/Č NESCHVÁLENÍ PŮJČKY, JSOU NA TO KOTROLY A DOST VELKÝ PENÁLE!
Re: Re: Re: Povinný souhlasbutton|25.1.2008|13:09REAGOVAT
Jasně, vliv na schválení to mít nesmí a kontroly probíhají. Nicméně jedna věc je teeorie a jiná věc je praxe... Odmítnutí podpisu nesmí být oficiálním důvodem neschválení půjčky (to může banka odůvodnit jinak), ale z bankovní praxe vím, že se odmítnutím klient stává pro banku svým způsobem podezřelý a jeho šance na schválení půjčky se významným způsobem sníží.
Re: refundační platební kartabupe|25.10.2007|13:19REAGOVAT
zdravím, a u jaké banky takovou kartu máte? Zdá se mi podivné, že by vám pokrývala i vedení karty i vedení účtu. To byste na ní musel protáčet neuvěřitelné peníze měsíčně...
Re: Re: refundační platební kartaOndra|14.2.2010|14:33REAGOVAT
Dobry den, pokud Vas zajimaji blizsi informace, navstivte stranku www.pasivniprijem.info, kde uvadim blizsi informace. V pripade zajmu me muzete kontaktovat a ja Vam zodpovim vsechny dotazy. Ondrej Velicka
Re: Re: refundační platební kartaZdenek|5.11.2007|08:16REAGOVAT
Zdravim, učet mám vedený u LoyalBank. Podivné se to možná zdát může, ale to nemění nic na tom že je to Fakt. Dokonce nemusíte protáčet ani neuveřitelné peníze. Samozdřejmě čim více pro protočíte tim větší refundace se vám na kartě budou vytvářet.
Re: Banka a poplatkyPetra|19.4.2010|14:36REAGOVAT
na stránce www.mbpoint.cz je přehled všech poplatků produktů jednotlivých bank
Re: Banka a poplatkymMan|23.11.2007|16:56REAGOVAT
Dobry den, zkuste mBank. Za par dni predstavi neco, co se Vam bude libit:)
Re: Re: Banka a poplatkyjaja|25.1.2008|12:18REAGOVAT
a co?
Re: Poplatky a naše banky|22.10.2007|22:23REAGOVAT
Jo, to mě taky štve, snaží se akorát vylákat z lidí co nejvíc peněz i s pomocí pochybných balíčků a "slev" :-(
Re: ani Citi kontobingo|3.2.2008|21:54REAGOVAT
Ovsem je treba rict, ze za onech 450Kc clovek dostane klic v podobe male "kalkulacky", nikoli jen kus papiru, takze nejake opodstatneni to ma. Nicmene vyhoda Citibank je v pristupu, ktery je, pokud u nich mate vic penez a investujete, z me zkusenosti i trochu individualni (znatelne zvyhodnene terminovane vklady, nulove poplatky, individualni komunikace). Neni to sice nic, na cem by clovek zbohatl, ale potesi to.
Re: ani Citi kontobutton|12.10.2007|14:02REAGOVAT
zvykej si, tak to na našem bankovním trhu chodí. Poplatky schované za různými názvy a v různých sazebnících... Vyznat se v tom nemůžou pomalu ani sami bankéři, natož tak laik. Ať žije transparentnost, nebo je to záměr bank... Skoro bych si na to vsadil.
Zasílání příspěvků
Seznam všech diskuzí
Studentské fórum
Nejnovější články
-
Jak se vypořádat s vadným zbožím II.
Zbyněk Drobiš | 6.2.
Rozumět zákonům je složité. Sejdou-li se dva právníci, máme tři právní názory. Oblast odpovědnosti za vady patří v občanském zákoníku k de...
-
Konec Právnické fakulty v Plzni?
Kamila Janoušková | 2.2.
V minulých dnech Českou republiku oblétla zpráva, jež rozhodně nepatří mezi ty běžné. Výkřiky, které bylo slyšet okolo kauzy o až neuvěřitelnýc...

Požádejte si o zvýšení důchodu
OSVČ a zálohy na zdravotním pojištění 2012
Ovčarik: Ideálna investícia neexistuje, musíme sa zmieriť s určitým kompromisom