Diskuze k tématu
Co říkáte na výsledky podílových fondů?
Investoři v loňském roce stáhli ze světových akciových a dluhopisových investičních fondů v čistém vyjádření 320 miliard dolarů (6,2 bilionu Kč), což je rekordní suma jak nominálně, tak v procentuálním vyjádření. Díky krizi se nedařilo ani konzervativně zaměřeným fondům. Jak jste na tom vy? Investujete prostřednictvím podílových fondů? Vybrali jste včas své prostředky nebo očekáváte, že se nepříznivý vývoj brzy obrátí?
Podílové fondy - dobrá ivestice!Michal|19.5.2010|11:26REAGOVAT
Do podílových fondů sem vložil asi 300 tisíc a vydělal dalších 450 tisíc od listopadu 2008 až do května 2010.Jak ?Pár rad pro lidi,jednou z prvních věcí je částku ,kterou chcete investovat rozdělit do několika dílů příklad 300 tisíc rozdělím 3x po 100 tisících, 100 tisíc dám do akciových fondů ,100 do dluhopisových 100 nechám na učtě pro případ velkého pádu.Další věc 100 tisíc určených do akciových fondů rozdělím na 10x 10tisíc a začnu vybírat fond....Začnu u ČS Sporotrend ,top Stock,GS FF,vyberu jeden z nich podle zaměření kde investuje, do čeho, Evropa nebo Amerika atd...vložím prvních deset a čekám jestli pujde nahoru nebodo dolu při každém poklesu přidám dalších deset...(pokles musí být věší než 7%od vrcholu )u dluhopisových vložím celou částku na jednou.Vzniká mi tedy Portfolio 100 tisíc dluhopisový fond 10 tisíc akciový fond s 9x 10tisícovou částkou na příkup + 100tisíc na účtě ....... nebo spíš 190 tisíc na účtě
Do fondů už ani korunuKarolina|6.3.2010|12:57REAGOVAT
Nechala jsem se zlákat k investici do fondů a pěkně jsem naletěla. Kdybych nebyla tak blbá, dala bych to na terminak s garantovanym urokem. Kolega pred vanocema vložil cast svych penez na ClearDeal a nemuze si stezovat - 4,5% p.a. + bonus v Tatrach za asi 700 EUR.
INGneu|16.6.2009|09:38REAGOVAT
mám také" dobrou" skušenost s ING,dopisuji si s nimi několik let výkonost fondů neustále klesá ,ale páni "Správci" žijí v pohodě a vždy odepíšou odpověď jen na co chtějí a jádru problému se vyhnou.Je to nejhorší investor široko daleko-jen by mne zajímalo,kde berou miliony na reklamu -aha jsem to ale ...no přeci z našich kapes
Když chcete přijít o peníze měli byste investovat do podílových fondů a akciípetr|14.4.2009|11:16REAGOVAT
nikdy nevíte kdy akcie padnou nad únosnou mez a dlouhodobě z toho nic nemáte. musel byste spekulovat na akciových trzích a hodně dobře se tam orientovat a to jen krátkodobě a s nějakým kapitálem 200000Kč a i to je stále risk, to čemu oni chytráci říkají shortování je takový nesmysl jako celý kapitalismus takže na shortování opravdu pozor!
Re: Když chcete přijít o peníze měli byste investovat do podílových fondů a akciípavel|14.4.2009|12:47REAGOVAT
a do ceho teda investovat?
Re: Re: Když chcete přijít o peníze měli byste investovat do podílových fondů a akciíjinvo|16.6.2009|20:39REAGOVAT
Mám shromážděná data celé řady fondů za několik let zpět a zároveň výsledky postupných nákupů. Velmi zajímavá čísla! Dejte mi vědět, rád se o to podělím.
Re: Re: Když chcete přijít o peníze měli byste investovat do podílových fondů a akcií|21.4.2009|10:33REAGOVAT
..jedině "do sebe" tj. vzdělání, sport, kultura ...
Příšerný styl i obsah příspěvkuInkvizitor|24.3.2009|19:59REAGOVAT
Dobrý den, z použitých výrazů "peněžák" a "termíňák" se mi ježí vlasy a chlupy nejen na hlavě. Pane autore, jaké máte ekonomické vzdělání ? Český Honza ? Připadá mi to, jako bych četl páteční celostránkovou reklamu Mountfieldu nebo kdyby promlouval odborář Štěch a plodil své "ekonomické" perly. V obou případech se to vždy hemží rádoby ekonomickými vyjádřeními, která jsou ovšem pro smích - podobně jako Vaše "analýza". Myslím, že nížeji v diskusi to řada čtenářů skvěle vyjádřila - jen blázen by nyní vybíral peníze z podílových fondů. Typický příklad medvědího trendu vývoje, ale rozumní nepodlehnou a vydělají. Jak před cca třičtvrtěrokem uvedl jeden britský ekonom: krize přijít může, ale odeznít musí.
Re: Příšerný styl i obsah příspěvkuglassworx|29.5.2009|19:04REAGOVAT
vy byste taky mohl neco nastudovat, nez zacnete vypoustet pozoruhodna moudra z cehosi, cemu se v pripade jinych rika usta... ... treba byste pri studiu neceho jineho nez horlavin zjistil, ze navrat na uroven pred americkym cernym patkem trval takrka jednu generaci, japonsky index nikkei225 se za poslednich 20 let smrsknul o takrka 80 % a nasdaq se na sva maxima patrne take veeelmi dlouho nepodiva (?2015+), tak jen abyste neveril kazdemu, kdo si na vizitku nebo obalku knihy napise ekonom a nebalamutil pak zbytecne davy nejakymi povrchnimi (dez)informacemi... jinak v odpovedi jinym, ano, i za soucasneho stavu se da investovanim (velmi slusne) vydelavat, ale spise nez za pomoci strategie koupit-a-drzet intraday obchodovanim, ktere je narocne na cas a stres... vstup na burzu rovnez nelze pausalizovane odmitat s tim, ze se nevyplati, dokud tam nevstupujete s miliony, kdyz poplatek cini <1 % samozrejme, ze 5 % zisku tvori jinou cifru u investovanych 30 000 / 300 000 a 3 000 000 kacek
výsledky podílových fondůJan|10.3.2009|21:58REAGOVAT
Jedna z hlavních příčin propadu je neuvěřitelná liknavost správců fondů okamžitě reagovat na začátek poklesu peněžních a akciových trhů což hlavně přineslo ztráty jejich klientům !!!!!! Měl jsem svého času diskuzi s jedním takovým "odborníkem" u KB a kdybych býval byl na jeho doporučení, tak jsem dopadl hůř jak sedláci u Chlumce !!! A jak jsem sledoval propady dalších podílových fondů tak jsem postupně zjišťoval, že pání správci spokojeně spinkali neboť peníze které spravovali přece nebyly jejich, tak proč by se namáhali když své jisté měli !!!!!!!!!!!§§§§§§§§§§ Pokud by byli pořádně zainteresováni na výkonnosti fondu tak by se sakra snažili aby k těmto obrovským propadům co nejvíce zabránili !!!!!!!!!!!
Výkladní skříň kapitalismuJaroslav Domes|5.3.2009|16:26REAGOVAT
Naletěl jsem v roce 2005 a 2006 na lákavou nabídku bank a teď jako jiní, kteří peníze včas nevybrali (červenec 2007) čekám na lepší časy. Burza ,tato krev kapitalismu, od které se odvíjejí výnosy fondů, na delší dobu zklamala. Ani se nedivím zákonodárcům, kteří ji po válce zrušili, že tak učinili .
Co říkáte na vysledky podilových fondu?JOZEF|5.2.2009|16:08REAGOVAT
Čo tam vlastne kupujeme ???? Či je fond v + alebo v - platíte percenta za správu od 5% až po 0.25% ročne.Žiaden fond Vám neukáže 100% portfólia. Začnime hľadať produkty kde vidíme 100% portfólia s menšími vstupnými poplatkami a s poplatkami za správu. Už na trhu sú.
Re: Co říkáte na vysledky podilových fondu?STDM|17.2.2009|13:58REAGOVAT
Správci podílových fondů kasírují (nechají si platit procenta za správu fondu atd.) ať se daří nebo nedaří. S podílovými fondy jsem se již dávno rozloučil. Nechce se mi živit jejich makléře. Než prodělávat s fondy, je lepší už i ten 3%ní úrok na nějakém spořícím účtu. Teď je špatná doba. Na větší výnosy si budeme muset nějaký čas počkat.
Re: Co říkáte na vysledky podilových fondu?Spade|6.2.2009|07:17REAGOVAT
a které to jsou???
podílové fondyemsyka|27.1.2009|20:10REAGOVAT
Investovala jsem do podílových fondů. Bohužel. Už jsem přišla o 100 tis. Když pomyslím, jak dlouho jsem na to musela dělat a co bych si za to mohla pořídit... Jsem ale optimista, a nevybírám. Snad se to brzy obrátí a když ne? Hlavně, že jsme zdraví.
Re: podílové fondymili|10.2.2009|09:00REAGOVAT
Založil jsem před 4 roky dcerce životní pojištění u ING, které je založené na výnosech z fondů, zrušit se to skoro nedá, tak mi nezbývá nic jiného než věřit, že v 18ti vůbec něco dostane.
Re: Re: podílové fondyjinvo|16.6.2009|20:32REAGOVAT
Bohužel investiční životní pojištění je díky poplatkům, které si pojišťovna vezme krajně nevýhodné. Dalším mínusem je neprůhlednost použitých fondů. Chcete-li spořit dětem, potom jedině stavební spoření, nebo pravidelnou investici do některého výkonného fondu. Mohu poskytnout potřebná data a vzhledem k tomu, že se jedná o dlouhodobou záležitost, potom je třeba posoudit, která z variant bude vhodnější.
Re: Re: podílové fondySTDM|17.2.2009|13:47REAGOVAT
Životní investiční pojištění jsem u ING zrušil po 3 letech vloni na podzim. A dobře jsem udělal. Sice jsem o pár tisíc přišel (každá zkušenost něco stojí), ale teď po propadu burz bych měl na účtu daleko méně. Komplikovaná pravidla, kdy se peníze mění na jakési jednotky, ze kterých se odečítá ročně 7% na budování rezerv, nemalé poplatky za vedení účtu a další. neumějí pracovníci ING ani pořádně vysvětlit. Všelijak mlží a dávají vám jen plané naděje. Již nikdy více podobný finanční produkt.
Re: Re: podílové fondyMartin|10.2.2009|09:07REAGOVAT
proc by se to nedalo zrusit...? ja si myslim ze 14 let tam muze prave diky soucasne krizi byt zajimavy balik! ale stejne bych to nechal dele...
Re: Re: Re: podílové fondyglassworx|10.2.2009|16:17REAGOVAT
presne tak... za 14 let (chapu-li to spravne) tam bude mit dcerka ranec a tatickovi bude libat ruce - jestli ho do te doby neklepne ze strachu, ze o to vsechno prijde :))
Re: Re: Re: Re: podílové fondykakabuřt|17.2.2009|07:22REAGOVAT
proste nejlepsi je si navymyslet kdejaky financni produkty a kdy se trochu neco zane srat tak to budem vsichni jako ovce rusit. jeste nikdo nevydelal takovou stretegii...
Re: Re: Re: Re: Re: podílové fondyjiriK008|18.2.2009|15:14REAGOVAT
Kdo nevydrží investovat na 10 let, neměl by investovat na 10 minut!!!(pak to nějakej posera zruší za 3 roky když je vše v propadu a nakupuje za hubičku) Bohatý ten, kdo moudrý jest...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: podílové fondyJanstan|24.2.2009|13:33REAGOVAT
Ja si taky fakt myslim, ze soucasna krize je fantastickou prilezitosti. Clovek by do nich mel prilivat tim vic, cim horsi zpravy o nich cte (a naopak). Kdyz ale o vsechny ty prachy prijde, melo by to pro nej znamenat jen ztratu ve sportce: Skoda, nevyslo to, zkusime to jindy, jinde nebo s necim jinym.
Zasílání příspěvků
Seznam všech diskuzí
Studentské fórum
Nejnovější články
-
Vysoká škola - na jaké výdaje se připravit?
Andrea Papoušková | 17.5.
Kalendář nám již ukazuje měsíc květen a s ním přichází nejen konec jara a blížící se léto, ale i závěr školního roku. Mnozí před sebou mají maturit...
-
Budou české školy učit jak být aktivním a obezřetným občanem?
Dan Urbánek | 15.5.
Už na základních a středních školách by se měli žáci učit jak sestavovat veřejné rozpočty, bojovat s korupcí a nepodléhat populismu. To a mnohé dalš...

OECD: Jak vysoké příjmy podléhají horní sazbě daně?
KOOP Asistent Vám poradí nejen v krizové situaci
Ovčarik: Ideálna investícia neexistuje, musíme sa zmieriť s určitým kompromisom