Představujeme společnost X-Trade Brokers

22.09.2008 | , Finance.cz
INVESTICE


Společnost X-Trade Brokers je českým odborníkem na CFD kontrakty, měny, komodity a burzovní indexy. Významně se podílí i na vzdělávací činnosti. Chcete vědět o této zajímavé firmě více?

Téma týdne: Obchodníci s cennými papíry

Troufneme si říci, že v povědomí veřejnosti jsou některé banky a pojišťovny působící na českém finančním trhu. Tyto instituce sice oblast investování rovněž pokrývají, ale nespecializují se na ni. Na Finance.cz si v následujících 14 dnech budete moci přečíst o společnostech, které mají investování v krvi. Představování obchodníků s cennými papíry začneme X–Trade Brokers.


Kořeny X-Trade Brokers


Společnost X-Trade Brokers vychází ze zkušeností X-Trade Ltd., která provozuje svoji činnost od r. 2002. Na českém trhu firma působí od března 2007 pod právní formou akciové společnosti. Matkou je X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A., kapitálově čistě polská společnost. Majoritními akcionáři jsou pak fyzické osoby s bohatými zkušenostmi z finančních trhů.

Během roku a půl se X-Trade Brokers zařadila v Česku mezi největší brokerské společnosti. Za toto období velice úspěšně rozšířila povědomí českých občanů o nových alternativních finančních trzích. Dokazuje to razantní růst počtu investorů, kteří svoje investiční portfolio rozšířili o měny, komodity a opce, které jsou právě hlavní nabídkou X-Trade Brokers.


Zaměření X-Trade Brokers


Na rozdíl od jiných makléřských společnosti působících na českém trhu je hlavním cílem X-Trade Brokers oslovit širokou veřejnost v rámci představení nových alternativních finančních trhů. Předpoklady vycházejí z podrobné analýzy trhu, kde investoři z devadesáti procent využívají akcie a fondy. V západních zemích tvoří investiční portfolio z 50 procent komodity a měny, a stejných hodnot by X-Trade Brokers rádi dosáhli v průběhu nejbližších několika let na českém trhu. Počet klientů momentálně počítají v tisících.

Co je vlastně doménou X-Trade Brokers, s čím nejvíce obchodují? Jsou to jednoznačně CFD kontrakty na měny, komodity a burzovní indexy. Pokud jste někdy zaslechli něco o měnovém trhu Forex, tak tam X-Trade Brokers právě působí. Na platformě XTB-Trader lze obchodovat celkem 26 komodit, 41 měnových párů, 18 akciových indexů a 20 různých akciových titulů jako je Microsoft, Yahoo ale i české a španělské tituly. Před pár měsíci X-Trade Brokers rozšířili nabídku o opce v rámci zajištění měnového rizika pro menší a střední podniky. Do budoucna pak firma plánuje nabízet akcie na varšavské burze, které se již momentálně těší velkému zájmu českých investorů.


Kdo stojí za X-Trade Brokers?


Celkově X-Trade Brokers zaměstnává okolo stovku zaměstnanců, z nichž zhruba polovina pracuje na centrále v Polsku. X-Trade Brokers zaměstnává odborníky z oblasti měnových a komoditních trhů. Pokud jde o měnové a komoditní deriváty, patří ke špičce ve svém oboru. Zaměstnanci mají za sebou dlouholetou praxi v čelních bankách a makléřských domech. Dělí se na analytiky, makléře, významnou část tvoří také zákaznická a technická podpora zákazníků.

Pobočky X-Trade Brokers jsou rozmístěny ve více státech. Mateřská společnost sídlí v Polsku ve Varšavě, dále existuje pobočka v Česku, nově i na Slovensku, dále pak ve Španělsku a na Ukrajině. V tomto roce bude otevřena pobočka v Německu, Itálii a Rumunsku. V dalších letech pak X-Trade Brokers plánuje dále rozšiřovat síť poboček, v příštím roce například do Maďarska.

 

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE