Nový obor na KTF UK: Aplikovaná etika

20.12.2009 | , VysokéŠkoly.cz
STUDENT


Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy otevírá od příštího roku nový dvouletý magisterský obor Aplikovaná etika. Bude se zabývat především etickými otázkami, které se vynořují v různých oblastech lidské činnosti, například v hospodářství, lékařství, právu, managementu, mediální komunikaci, ekologii apod., to vše nahlíženo perspektivou křesťanské antropologie.

Studium probíhá prezenční formou, ale vychází vstříc i pracujícím studentům, neboť bude realizováno v blocích dvakrát v týdnu v odpoledních hodinách. Obor je určen zejména studentům se zájmem či praxí ve výše zmíněných oborech nebo absolventů podobně zaměřených přinejmenším bakalářských oborů. Absolventi oboru Aplikovaná etika se pak mohou uplatnit mj. v různých ekologických, mediálních či lidskoprávně zaměřených neziskových organizacích, v oblasti lékařství apod.

Mezi předměty, které se zde budou vyučovat, lze najít například takové, jako je Etika personálního managementu, Etika práva a lidská práva, Etika v mezikulturním a mezináboženském dialogu, Soudobá sociologie náboženství, Bioetika a envitronmentální etika, Etika médií a informací a mnohé další.

Bližší informace k oboru získáte na e-mailové adrese aplikovana.etika@ktf.cuni.cz, na stránkách www.ktf.cuni.cz či na tel. 220 181 402. Přihlášky ke studiu se zasílají na adresu studijni@ktf.cuni.cz.


Zdroj: www.ktf.cuni.cz

Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Lucie Černá  

Články ze sekce: STUDENT