Mezinárodní výtvarná soutěž DAF potřetí

08.01.2010 | , VysokéŠkoly.cz
STUDENT


Mezinárodní studentská soutěž Design Against Fur (DAF - designem proti kožešinám) vstoupila do svého třetího ročníku. Je určena všem studentům vysokých i středních škol s převážně uměleckým zaměřením (z oblasti designu, výtvarného umění, reklamní tvorby, marketingu, grafického designu a pod.). Studium uměleckého směru však není podmínkou. Zapojit se mohou jak jednotlivci, tak i celé třídy či ročníky.

Úkolem soutěžících je vymyslet originální plakát či flashovou animaci vyslovující se proti kožešinové módě, které by mohla některá ze světových organizací na ochranu zvířat využít ve své protikožešinové kampani.

V roce 2010 je soutěž v tvorbě plakátů rozdělena do čtyř světových regionů (Velká Británie a Irsko, Evropa a mezinárodní, Rusko a Čína). Vítězné plakáty z těchto regionů budou zařazeny do hlavního finále, v němž se rozhodne o celosvětovém vítězi. Souběžně probíhá celovětová soutěž v tvorbě flashových animací. Čeští a slovenští studenti soutěží jednak v rámci kola "Evropa a mezinárodní", a jednak v rámci Česko-slovenského kola, které vyhlašuje Svoboda zvířat.

Soutěž DAF v České republice koordinuje organizace Svoboda zvířat ve spolupráci s koalicí sdružující organizace na ochranu tzv. kožešinových zvířat Fur Free Alliance (FFA), jejímž je členem. On-line registrace do soutěže probíhá do 26. března 2010 (plakáty i animace), plakát či animace musí být přijata pořadatelem nejpozději do 9. dubna 2010.

Více informací o soutěži včetně požadovaných parametrů soutěžních prací a kontaktů najdete na stránkách DAF ČR .


Zdroj: dafcr.cz


Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Lucie Černá