Blíží se deadline přihlášek do projektu Generace '89

25.01.2010 | , VysokéŠkoly.cz
STUDENT


 

"V roce 1989 se narodili. Dnes, v roce 2009, mají příležitost vyjádřit své postoje a názory týkající se budoucnosti Evropy a jejích občanů."
- to je motto projektu Generace 89, kterého se účastní devět evropských zemí: Česká republika, Bulharsko, Rakousko, Německo, Belgie, Maďarsko, Polsko, Rumunsko a Velká Británie.

Projekt si očima generace 89 připomíná výročí pádu komunistických režimů v Evropě. Mladí lidé, kterým není lhostejné směřování Evropy, budou mít možnost debatovat o historii svých zemí a vyjádřit se k aktuálním tématům i budoucnosti Unie a jejích členů.

Zájemci z ročníku 1989 hovořící anglicky se mohou přihlásit pomocí online formuláře do 31. ledna. Porota bude vybírat zástupce zemí podle eseje v rozsahu 500 až 1500 slov na téma "Co mohu udělat pro Evropu a co Evropa může udělat pro mě? Jak se vidím jako evropský občan za 5 - 10 let?"

Autoři nejzdařilejších textů se ve dnech 25. - 28. dubna 2010 zúčastní setkání, která proběhnou souběžně ve čtyřech evropských městech - Bruselu, Bukurešti, Praze a Varšavě. Zde budou moci zformulovat své názory a požadavky v tzv. Deklaraci generace 89, která bude 7. června 2010 představena zástupcům Evropské unie v Bruselu.

Podrobné informace o projektu a přihlášce jsou k dispozici na adrese www.generation89.eu.

Zdroj:
ec.europa.eu
tisková zpráva projektu

Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Martina Pelcova  

Články ze sekce: STUDENT