Ekonomická fakulta TUL představila nové obory

01.02.2010 | , VysokéŠkoly.cz
STUDENT


Ekonomická (dříve Hospodářská) fakulta Technické univerzity v Liberci (EF TUL) představila na nedávném dni otevřených dveří dva nové bakalářské obory: Ekonomika a management služeb a Cestovní ruch. Oba budou nabízeny v rámci programu Ekonomika a management.

Studenti oboru Ekonomika a management služeb získají velmi dobrou znalost nejméně dvou světových jazyků, ale i řadu poznatků z ekonomických disciplin, jako je makroekonomie, mikroekonomie, management, marketing, účetnictví, podnikové hospodářství aj. Vzděláváni ale budou i v oblasti informatiky, práva, daní a dalších oborech blízkých problematice sektoru služeb. Součástí studia je také řízená měsíční praxe v organizaci služeb, jejímž cílem je umožnit studentům získat praktické zkušenosti, navázat osobní kontakty a zvýšit jejich uplatnitelnost na trhu práce.

Náplň studia oboru Cestovní ruch bude obecně kopírovat obsah studijního programu Ekonomika a management, ale navíc umožní studentům získat specifické znalosti pro řídicí práci v oblasti aktivního i pasivního cestovního ruchu s důrazem na znalosti z managementu a marketingu cestovního ruchu, informatiky, průvodcovské činnosti, analýzy cestovního ruchu, jeho geografických podmínek a dopadů na rozvoj regionů atd. Student navíc získá potřebné jazykové znalosti a komunikační dovednosti a naučí se praktickým manažerským technikám ve vedení podniku cestovního ruchu na tuzemském i zahraničním trhu. Nedílnou součástí studia je stejně jako v předchozím případě řízená měsíční praxe, tentokrát v organizacích cestovního ruchu.

Kromě výše zmíněných oborů letos EF TUL nabídne i své další, již fungující bakalářské studijní obory: Pojišťovnictví (patří pod program Hospodářská politika a správa), Podniková ekonomika a Ekonomika a management mezinárodního obchodu (oba spadají pod program Ekonomika a management), Information and Communication Management - Univerzita NISA (vyučován je pouze v angličtině) a Manažerská informatika (oba jsou vypsány pod hlavičkou programu Systémové inženýrství a informatika). Ve všech programech je možné pokračovat ve dvouletém navazujícím magisterském studiu, případně i ve studiu doktorském.

Více informací o nových i stávajících oborech včetně obsahu přijímacího řízení naleznete na stránkách EF TUL.


Zdroj: webové stránky EF TUL

Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Lucie Černá