KPMG Česká republika: Studenti mají šanci poměřit své schopnosti se světem

01.02.2010 | , KPMG
Tiskové zprávy


Právě byl zahájen další ročník soutěže EMA International Case Competition. Ti nejlepší pojedou na finále do Athén.

Studenti vysokých škol mají příležitost prověřit své skutečné kvality a připravenost na profesní kariéru. Své vědomosti a schopnosti si mohou vyzkoušet při řešení reálných obchodních případových studií. Právě nyní totiž odstartoval další ročník tradiční soutěže EMA International Case Competition, kterou pořádá celosvětová síť poradenských společností KPMG. Vyzvat své tuzemské kolegy a přihlásit se do národního kola mohou studenti českých vysokých škol až do 12. února 2010. Ti nejlepší pak změří své síly se studenty z Evropy, Středního východu a Afriky (region EMA) během finále v řeckých Athénách.

V soutěži EMA International Case Competition, jejíž lokální kolo pořádá společnost KPMG Česká republika, studenti řeší skutečné obchodní problémy konkrétních společností. „Právě reálnost situací účastníci nejvíce oceňují. Soutěž vnímají jako ideální šanci vyzkoušet si dovednosti, jako je rychlé pochopení obchodních informací, týmová spolupráce či efektivní prezentace a argumentace. Mohou si tak ověřit, zda mají nadání pro práci manažera nebo poradce,“ říká Pavel Závitkovský, Partner společnosti KPMG Česká republika odpovědný za nábor absolventů.

Až do 12. února 2010 mohou čtyřčlenné týmy studentů posledních a předposledních ročníků ekonomických vysokých škol podávat přihlášky do národního kola. „Během uplynulých let významně vzrostl počet přihlášených. Posledního ročníku se zúčastnilo bezmála sto studentů ve čtyřiadvaceti týmech,“ dodává Pavel Závitkovský.


Češi poráží svět


České týmy byly v minulých letech úspěšné – v mezinárodní konkurenci se jim již dvakrát podařilo zvítězit. „Jejich výsledky potvrzují, že znalosti a dovednosti českých vysokoškoláků jsou na velmi dobré úrovni,“ říká Pavel Závitkovský, který Českou republiku pravidelně zastupuje jako člen mezinárodní poroty.

Nejlepší z přihlášených týmů se poté, co absolvují semifinálová kola, střetnou 4. března 2010 v národním finále. Vítězný tým pak bude reprezentovat Českou republiku v mezinárodním finále, které se uskuteční v dubnu 2010 v Athénách.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy