Web VŠE sedmý nejlepší na světě

05.02.2010 | , VysokéŠkoly.cz
STUDENT


 

Webové stránky Vysoké školy ekonomické v Praze se v hodnocení "Ranking Web of World Business School" celosvětově umístily na sedmém místě a v rámci hodnocení evropských vysokých ekonomických škol získaly dokonce třetí příčku.

Autorem zmíněného projektu je španělský výzkumný ústav Cybermetrics Lab, který se specializuje na kvantitativní analýzy internetu a obsahy webových stránek. Pořadí webových stránek vysokých škol s ekonomickým zaměřením bylo stanoveno na základě kombinace několika kritérií. Hodnocen byl počet stránek dostupných ve čtyřech největších vyhledávačích (Google, Yahoo, Live Search, Exalead), počet unikátních odkazů vedoucích na stránky, počet textových souborů v Adobe Acrobat (pdf) a počet vědeckých prací publikovaných na webu v letech 2001 - 2008 (hodnoceno dle databáze Google Scholar).

Na prvním místě v celosvětovém hodnocení se umístila Harvard Business School, následována Instituto de Empresa Business School a University of Pennsylvania Wharton School. Podrobnější informace o metodice analýzy a také žebříček konečných výsledků najdete na stránkách Cybermetrics Lab.

Celoškolský web VŠE v jeho dnešní podobě byl spuštěn 1. ledna 2007. Portál školy klade důraz na aktuální informace pro dvě základní cílové skupiny: veřejnost/média a studenti/zaměstnanci. Průměrná měsíční návštěvnost se pohybuje kolem 300 000 přístupů (celková návštěvnost v roce 2009 byla 3 684 382 přístupů). V průběhu roku je návštěvnost typická zvýšením v době před začátky semestrů a přijímacími zkouškami, nižší počet přístupů nastává v letních měsících.



Zdroj a více informací: tisková zpráva VŠE

Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Lucie Černá