Burza RM-SYSTÉM ve spolupráci s českými univerzitami spouští další ročník vzdělávacího programu StudentBroker

04.03.2010 | , RM-Systém
Tiskové zprávy


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů na začátku března spustila interaktivní vzdělávací program StudentBroker pro vysoké školy.

Projekt je založen na možnosti reálného investování s fiktivními finančními prostředky do českých i zahraničních akcií a derivátů prostřednictvím internetové aplikace dostupné ze stránek www.studentbroker.cz.

Program v rámci svých ekonomicky zaměřených předmětů využívá většina českých univerzit. Vedle Vysoké školy ekonomické v Praze nebo Masarykovy univerzity se nově k programu připojila i Česká zemědělská univerzita a ostravská Vysoká škola báňská. Celkem již program mohou využívat studenti dvanácti českých univerzit.

„Velkým přínosem aplikace je její administrační systém uzpůsobený profesorům a vedoucím jednotlivých ekonomických předmětů, kteří mohou snadno a rychle kontrolovat aktivitu a schopnosti jednotlivých studentů,“ říká k projektu prof. Ing. Eva Kislingerová, vedoucí katedry podnikové ekonomiky na VŠE v Praze. „StudentBroker nám umožňuje seznámit studenty s reálným obchodováním a přináší tak praktické zkušenosti, které mohou studenti využívat i po úspěšném absolvování studia,“ doplňuje Kislingerová.

Studenti jsou zařazeni do investičních skupin jednotlivých škol a svými investičními schopnostmi reprezentují nejen sami sebe, ale i univerzitu, kterou studují. Po skončení letního semestru bude s trochou nadsázky možné zjistit, na které škole jsou studenti s nejlepším investorským talentem.

„Česká burza RM-SYSTÉM dlouhodobě spolupracuje s českými univerzitami v rámci odborných přednášek a od projektu StudentBroker si slibuje další zlepšení finanční vzdělanosti v České republice,“ komentoval výukový program Roman Jandík z burzy RM-SYSTÉM, který na projektu finanční vzdělanosti spolupracuje.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy