Soutěžte s Arts Festivalem Okultění 2010

05.03.2010 | , VysokéŠkoly.cz
STUDENT


Pořadatelé letošního Okultění, jež je už tradiční akcí studentů Filozofické fakulty, se letos rozhodli předfestivalový čas ozvláštnit uměleckou soutěží. Vyzývají proto všechny studenty nejen z Filozofické fakulty UK, aby "vytáhli svoje dílka z pod postele, ze sklepa a šuplíků" a zapojili se do boje o cenu Cult 2010.

Do soutěže lze přihlásit jakýkoli statický umělecký objekt, přičemž z hlediska materiálů, formy ani námětu nekladou pořadatelé soutěžícím žádné meze. Jejich cílem je naopak podporovat ve studentech lidskou tvořivost a uvolněnost.
Uzávěrka pro odevzdání uměleckých děl se koná 1. dubna 2010. Od 7. do 26. dubna 2010 pak budou prezentována v prostorách Filozofické fakulty UK (Náměstí Jana Palacha 2 a Celetná 20), kde je mohou všichni příchozí ohodnotit a následně pro ně hlasovat na webu akce. Kromě veřejného hlasování ale vítěze vybere také čestná porota a také ta bude, stejně jako veřejnost, vybírat tři nejlepší práce. Všem šesti autorům bude kromě výhry v podobě vstupenek na Pražský Majáles 2010, dárků od sponzorů a sošky Culto 2010 udělena možnost vystavit své dílo v prostorách studentského klubu K4.

Samotné Okultění, které se letos vůbec poprvé promění v jakýsi hudebně-divadelně-umělecký festival, proběhne 27. dubna 2010 v prostorách dvora v Celetné ulici 20 na Praze 1 a také v přilehlém klubu K4. Právě zde také odborná porota vyhlásí vítěze soutěže.

Okultění patří pod doprovodný program již tradiční akce Majáles. Pořádá jej občanské sdružení "Culto - asociace kulturních otázek", které vzniklo v dubnu roku 2009 z iniciativy studentů magisterského oboru teorie kultury za účelem aplikace znalostí v praxi a zejména zapojení širší veřejnosti do problematiky. Své působení Culto odstartovalo na podzim minulého roku uspořádáním prvního večírku k zahájení nového školního roku na Univerzitě Karlově. Do budoucna jsou v plánu bloky přednášek na téma šíření myšlenek kulturního relativismu a informování veřejnosti o rozmanitosti a jedinečnosti světových kultur a nutnosti akceptování plurality společností v moderní Evropě.

Více informací o akci najdete na www.culto-ako.cz.


Zdroj: www.culto-ako.cz

Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Lucie Černá