Zájem o studium na Univerzitě Palackého láme rekordy

08.03.2010 | , VysokéŠkoly.cz
STUDENT


 

Přes 32 tisíc přihlášek eviduje již nyní Univerzita Palackého v Olomouci (UP). Ač se stále jedná o průběžné číslo, je už teď zřejmé, že zájem o studium bude nejvyšší v historii této školy.

Nejvíce, přesněji 9 520, podaných přihlášek eviduje Filozofická fakulta. Obory otevírané Pedagogickou fakultou pak zatím oslovily 7 887 uchazečů, ačkoli toto číslo se může ještě změnit. "Momentálně je sice příjem přihlášek uzavřen, v horizontu tří týdnů však počítáme s otevřením nově akreditovaného studijního oboru Informační výchova se zaměřením na vzdělávání - jedná se o bakalářské dvouoborové studium v prezenční i kombinované formě," říká Libuše Lysáková, vedoucí studijního oddělení Pedagogické fakulty UP. Na pomyslném třetím místě z celkových osmi se s 3 865 přihláškami umístila Přírodovědecká fakulta a hned za ní, s necelými třemi a půl tisíci přihlášek, fakulta Právnická. Téměř dva a půl tisíce z nich podali uchazeči o studium na této fakultě na obor Právo, který se tak stal zatím nejžádanějším oborem z celé univerzity.

Celkový počet přihlášek na UP však patrně ještě vzroste, neboť na Cyrilometodějskou teologickou fakultu se lze hlásit až do 31. března. Tento termín se týká následujících oborů:

  • Katolická teologie (magisterské prezenční studium)
  • Humanitní studia (bakalářské prezenční studium)
  • Sociální pedagogika (bakalářské prezenční i kombinované studium)
  • Teologické nauky (bakalářské kombinované studium)
  • Náboženství se zaměřením na vzdělávání a katechetika (bakalářské kombinované studium)
  • Mezinárodní humanitární a sociální práce (navazující magisterské prezenční studium)

    Jako každoročně až do 30. dubna tato fakulta přijímá přihlášky také na obory Charitativní a sociální práce a Sociální a humanitární práce, realizované ve spolupráci s CARITAS-VOŠs Olomouc.
    Více informací o zájmu o studium na UP najdete na stránkách univerzity.


    Zdroj: tisková zpráva UP

    Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

     

  • Autor článku

    Lucie Černá  

    Články ze sekce: STUDENT