Čtvrtý termín NSZ výjimečně ve čtvrtek

31.03.2010 | , Scio.cz
STUDENT


Důvodem je snaha vyjít vstříc minoritním skupinám uchazečů

Ve čtvrtek 1. dubna proběhne čtvrtý termín letošních Národních srovnávacích zkoušek (NSZ), podle jejichž výsledků přijímají desítky VŠ uchazeče ke studiu. Většinou jsou termíny konání stanoveny na sobotu, nicméně s ohledem na minoritní skupiny uchazečů bývá jeden z termínů situován do pracovního dne. Někteří účastníci v minulosti poukazovali na svá náboženská omezení, termín ve všední den přivítá i řada těch, kdo se o víkendech věnují jiným činnostem, jako třeba sportovci nebo rodiče malých dětí.

Výsledky z tohoto termínu uznávají všechny žádané fakulty z celkového počtu téměř šedesáti škol a účast tak bude v porovnání s předchozími letošními termíny nejsilnější: očekává se účast asi 22 000 účastníků. Seznam fakult přijímajících podle NSZ najdete na www.scio.cz/fakulty.

Dubnový termín proběhne opět v téměř třiceti městech v ČR a také ve třech městech slovenských. K českým místům konání NSZ nově přibyl Vsetín (více na konci zprávy).


Uchazeči se mohou zúčastnit Tréninkového dne NSZ


V rámci přípravy na NSZ mají letošní uchazeči možnost využít tzv. Tréninkového dne NSZ. První proběhne 20. 3. 2010 a je zaměřen na test Obecné studijní předpoklady. Druhý Tréninkový den NSZ bude následovat 17. 4. 2010 (uzávěrka do 6. 4. 2010) a bude zaměřen na test Základy společenských věd. Více informací o tréninkových dnech najdete zde: www.scio.cz/nsz/trenink.


Fakta ke čtvrtému termínu NSZ


Termín konání: čtvrtek 1. 4. 2010 (začátek v 9:00)

Zkoušky: OSP, ZSV, Matematika, Přírodní vědy - Biologie (přesný harmonogram zkouškového dne najdete na http://scio.cz/in/2vs/nsz/terminy.asp)

Místa konání v ČR: Brno, Břeclav, České Budějovice, Frýdek Místek, Hradec Králové, Jihlava, Kladno, Klatovy, Kolín, Liberec, Nový Jičín, Olomouc, Opava, Ostrava, Otrokovice, Pardubice, Plzeň, Praha, Prostějov, Příbram, Strakonice, Svitavy, Sokolov, Šumperk, Tábor, Teplice, Ústí nad Labem, Vsetín, Zlín

Místa konání v SR: Bratislava, Žilina, Košice

Předpokládaný počet účastníků: cca 22 000

Více informací na www.scio.cz/nsz. Vaše případné dotazy rádi zodpovíme.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT