Koncert proti chudobě v Brně

23.04.2010 | , Sdružení Podané ruce
STUDENT


V Brně - 29. dubna 2010 se v Dělnickém domě v Brně - Židenicích uskuteční „Koncert proti chudobě“, na kterém zahrají Budoár staré dámy, Tumpach kvoč, Josef Klíč a Karel Vepřek. Akce se koná v souvislosti s Rokem boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení, vyhlášeným Evropskou komisí pro letošek.

Rozhodli jsme se sestavit program koncertu převážně ze zástupců alternativní hudební scény, která podle nás dokáže dobře a s nadhledem pojmenovat problémy současné společnosti, mezi něž chudoba a sociální vyloučení patří. Samozřejmě chceme, aby se lidi přišli hlavně bavit, ale zároveň bychom jim chtěli v průběhu večera nabídnout nějaké podněty k zamyšlení,“ říká Pavel Nepustil ze Sdružení Podané ruce.

Součástí koncertu bude také slavnostní vyhlášení výsledků literárně-výtvarné soutěže na téma „Moje cesta ke svobodě“, pořádané Sdružením Podané ruce, o. s. pod záštitou ombudsmana JUDr. Otakara Motejla. Jedním z členů poroty soutěže je i básník Ivan Martin Jirous, který v Dělnickém domě přečte v rámci koncertu několik svých textů.

Iniciátorem akce je občanské sdružení Podané ruce, které se věnuje pomoci drogově závislým osobám. Na jejím pořádání se podílí i další dvě organizace, pro něž je téma chudoby velice blízké: Nový Prostor, vydávající stejnojmenný časopis pro bezdomovce, a IQ Roma Servis, o. s. pracující s lidmi žijícími v převážně romských vyloučených lokalitách.

V prostorách Dělnického domu budou mít v průběhu koncertu možnost prezentovat svoji činnost i další organizace, jejichž činnost souvisí s bojem proti chudobě a sociálnímu vyloučení.

V rámci Koncertu proti chudobě bude vysílán tématický videospot s mottem "každému z nás něco chybí, chudoba si nezaslouží pohrdání", který byl natočen při příležitosti Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení. Na natáčení videospotu se podíleli partneři NAPSI spolu! v čele s IQ Roma servis, o.s. a reklamní a produkční agentry Ogilvy a Dawson Production.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT