Studenti oceňují v zahraničí embosované karty

14.07.2010 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Čeští vysokoškoláci při výběru bankovního konta považují za nejdůležitější možnost zřízení a vedení účtu zdarma. Jak vyplývá z průzkumu ČSOB, jsou pro ně rozhodující také na druhém místě bezplatné výběry z bankomatu a na třetím poskytnutí mezinárodní platební karty ke kontu. Tu oceňují především ti studenti, kteří odjíždějí na prázdniny nebo na brigádu do zahraničí.

Vedení studentského účtu a výběry z bankomatů zdarma je u většiny bank podobně jako u nás považováno za samozřejmost. Co ale studenti na cestách v zahraničí oceňují, je embosovaná platební karta. S tou mohou nejen nakupovat přes internet, ale nezaskočí je ani v mnoha zemích stále velmi rozšířená tzv. „žehlička“ – starší typ platebního terminálu akceptující pouze embosované karty,“ řekl Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB.

Měla jsem s kartou potíže během brigády v Itálii. Bydleli jsme ve vesnici, kde nebyl bankomat a jediný tamní obchod přijímal pouze embosované platební karty. Museli jsme proto každý týden na kole dojíždět k 15 kilometrů vzdálenému bankomatu,“ popisuje svoje zkušenosti studentka Univerzity Karlovy Aneta Hoffmannová.

Kromě zřízení a vedení konta zdarma, bezplatných výběrů z bankomatů a používání embosované platební karty také studenti na kontech oceňují elektronické bankovnictví a příchozí platby zdarma.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy