Mistrovství ČR v Cashflow 101

06.09.2010 | , VŠE
STUDENT


Studenti VŠE organizují Mistrovství ČR ve stolní společenské hře, která vysvětluje základy finanční gramotnosti a investování

Studentská organizace Cashflow klub VŠE a Vysoká škola ekonomická v Praze, ve spolupráci s Českou spořitelnou, Nakladatelstvím Pragma a společností ASUS Computer, pořádají Mistrovství České republiky ve stolní společenské hře Roberta Kiyosakiho „Cashflow 101“. Tento americký spisovatel japonského původu vydal řadu bestsellerů, např. „Bohatý táta chudý táta“ a „Cashflow kvadrant“, které změnily způsob myšlení o penězích milionů lidí po celém světě.
Jeho největším počinem je však vytvoření této unikátní hry, ve které se hráči dozví hlavní principy finanční gramotnosti a základy investování. Hra je určena pro kohokoliv bez ohledu na věk, kdo má otevřenou mysl a chce se dozvědět něco o pasivním příjmu peněz. Spolu s knihami se snaží vysvětlit základy finanční gramotnosti, která je v 21.století naprosto nezbytná.

Mistrovství ČR v Cashflow 101 se uskuteční ve třech semifinálových kolech – sobotu 2.října v Ostravě na Báňské univerzitě, neděli 3.října v Brně na Mendelově univerzitě a v sobotu 16.října v Praze na VŠE. Konečně si tak i čeští studenti budou moci vyzkoušet své schopnosti investovat na velkém Mistrovství.

Medializace a nafukování současné finanční a ekonomické krize paradoxně donutilo mnohé Čechy a Češky, aby se přestali spoléhat na jistoty zaměstnání, důchodu a státní garance“, vysvětluje organizátor turnaje David Rektorys. A dále dodává: „Všichni jsme zjistili, jak jednoduše jsme v tržní ekonomice nahraditelní a postradatelní, což otevřelo oči hlavně mladým lidem a studentům. Přesvědčilo je to, aby se začali věnovat své finanční gramotnosti, tedy schopnosti efektivně spravovat své finance. Proto jsme se rozhodli zorganizovat mistrovství pro všechny z celé republiky, kteří potřebují řešit své finanční problémy. Celkem tři semifinálová kola proběhnou v termínech 2.října v Ostravě, 3.října v Brně a 16.října v Praze.

Pražské semifinálové kolo Mistrovství ČR v Cashflow 101 se uskuteční v sobotu 16.října 2010 od 10 hodin v Akademickém Klubu na půdě Vysoké školy ekonomické v Praze. Na Mistrovství lze vyhrát některou z mnoha věcných věc, mezi kterými jsou i notebooky od společnosti ASUS.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT