Ministerstvo školství se distancuje od komerčních nabídek ohledně přípravy na státní maturity

15.09.2010 | , Ministerstvo školství
STUDENT


Ministerstvo školství i CERMAT se co nejdůrazněji distancují od komerčních nabídek na "přípravu studentů ke státní maturitě 2011", které se ve zvýšené míře začaly objevovat v reakci na rozhodnutí vlády o státních maturitách.

V návaznosti na rozhodnutí vlády, která 18. srpna 2010 potvrdila konání nové maturitní zkoušky v roce 2011, začaly se ve zvýšené míře množit nabídky komerčních subjektů na "přípravu studentů ke státní maturitě 2011“. Některé z nich zaštiťují pořádání přípravných kurzů údajnou akreditací MŠMT, případně nabízejí semináře pod vedením pedagogů vyškolených Centrem pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT).

MŠMT i CERMAT se od těchto nabídek co nejdůrazněji distancují. MŠMT nevydává akreditace k těmto školením, kurzům a seminářům a CERMAT se na jejich přípravě nepodílí, nekontroluje jejich průběh a není ani garantem jejich úrovně a obsahu.

Studenti, učitelé i ředitelé škol mají nejlepší možnost seznámit se s novou podobou maturitní zkoušky v rámci Maturitní generálky MAG´10, která proběhne ve školách ve 4 dnech od 11. do 14. října 2010 podle jednotného zkušebního schématu.

Výsledky obdrží žáci nejpozději 10 dnů před tím, než budou podávat přihlášky k "ostré" maturitě - tedy předtím, než budou volit své maturitní předměty a jejich obtížnost. Kromě vlastní představy o obtížnosti zkoušek získají rovněž přímou zkušenost s tím, jak budou zkoušky organizovány a jak budou probíhat. Podrobné informace o průběhu MAG´10 jsou k dispozici na webových stránkách http://www.novamaturita.cz/, v rubrice Maturitní generálka.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT