Více než 6.000 studentů složilo závěrečnou zkoušku ACCA

29.09.2010 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Výsledky nejnovějšího kola zkoušek ACCA ukázaly, že přes 6.000 studentů po celém světě úspěšně složilo závěrečnou zkoušku. Studenti se tím výrazně posunuli k cíli stát se členy této světové organizace finančních profesionálů.

Více než 196.000 studentů skládalo v létě ACCA zkoušky a vyprodukovali přes 384.000 písemných prací. Přesně 6.213 studentů úspěšně dokončilo závěrečnou zkoušku z toho 46 zde v České republice.

V dnešní záplavě profesního vzdělávání je důležité, že existuje kvalifikace, která je po celém světě stejná. Studenti ACCA v jihovýchodní Asii skládají přesně tytéž zkoušky jako jejich protějšky v Česku. Zaměstnavatelé kdekoliv na světě si tedy mohou být jisti, že titul ACCA reprezentuje stejné standardy a nároky na výkon studentů,” řekla Kateřina Benešová, ředitelka ACCA pro Česko, Slovensko a Maďarsko.

Medicína, právo, zubní lékařství, ale také účetnictví jsou profese, které v zájmu kvality poskytovaných služeb vyžadují spolehlivou kvalifikaci. ACCA proto velmi tvrdě usiluje o to, aby její členové přijali nejvyšší standardy svého povolání. “Absolventy závěrečných zkoušek nyní ještě čeká složení modulu profesionální etiky a splnění podmínek profesionální praxe. Potom již nic nebrání jejich členství v ACCA,” dodala Benešová.

K získání a udržení členství v ACCA musí však každý ze 140.000 členů asociace po celém světě souhlasit s dodržováním jistých pravidel, předpisů a zásad správné praxe. Tímto způsobem je garantováno čestné, objektivní, odborné a řádné počínání jednotlivých členů včetně dodržování firemního tajemství klientů. Členství v asociaci může být také odebráno na základě pochybení nebo na základě takového jednání, které uvádí ACCA nebo profesi účetních ve špatnou pověst. Účetní s kvalifikací ACCA jsou proto zárukou pro dodržení nejvyšších standardů chování, kterými se budou řídit i v budoucnosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT