Sanofi-Aventis propustí čtvrtinu americké farmaceutické divize

08.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bridgewater (USA) 8. října (ČTK) - Koncern Sanofi-Aventis propustí čtvrtinu zaměstnanců své farmaceutické divize v USA, tedy 1700 lidí. Z celkového počtu zaměstnanců skupiny v USA je to 13 procent. Koncern to uvedl v dnešní zprávě.

Světově čtvrtý největší výrobce léčiv zaměstnává v USA celkem 13.000 lidí. Z celkového počtu 105.000 zaměstnanců ve světě představuje chystané propouštění snížení stavu o 1,6 procenta.

Rozhodnout, kteří zaměstnanci budou muset firmu opustit, chce Sanofi do poloviny prosince. Šéf americké divize koncernu Gregory Irace oznámil zaměstnancům informaci dnes dopoledne. Mluvčí podniku dodal, že pryč půjde 1400 lidí z odbytu a 300 z administrativy.

Opatření je odrazem trendu v odvětví, kde se razantně snižují náklady, protože konkurence generických kopií léčiv, dříve chráněných patenty, výrazně snižuje tržby.

Sanofi dodává, že se po snižování stavu zaměří na klíčové oblasti svých amerických farmaceutických aktivit. Jde zejména o léčiva na cukrovku, rakovinu a srdeční potíže, napsala agentura AP.

Sanofi-Aventis Europe loni získala českého výrobce léků Zentiva a letos v březnu se stala stoprocentním vlastníkem firmy. Zentiva je jedním z největších výrobců generik ve střední Evropě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK