Veletrh studia v zahraničí na ČVUT v Praze

01.11.2010 | , ČVUT
STUDENT


Dne 9. listopadu 2010 od 9.00 do 17.00 hod. pořádá Rektorát Českého vysokého učení technického v Praze ve spolupráci s International Student Clubem při ČVUT (ISC) pátý ročník Veletrhu studia v zahraničí. Akce se bude konat v atriu Fakulty stavební ČVUT (Thákurova 7, Praha 6).

Hlavním cílem veletrhu je prezentovat studentům ČVUT studium v zahraničí jako zcela přirozenou součást akademického vzdělání, které je dostupné a které jim může přinést více, než jen procvičení svých jazykových schopností.

Mnoho studentů si je vědoma toho, že existují programy studia v zahraničí a že dnešní český student vysoké školy má širší možnosti než jen v létě vyjet na dva týdny do Rumunska či Chorvatska. Bohužel, překvapivě velká část studentů zůstane pouze u tohoto “povědomí“ s tím, že tyto možnosti se týkají pouze několika málo vyvolených a na ně tedy stejně nezbyde místo, tak proč si dělat násilí s vyplňováním formulářů,“ prozrazuje Zbyšek Záliš, student Fakulty elektrotechnické ČVUT a jeden z organizátorů veletrhu.

Ročně přitom vycestuje do zahraničí za výměnnými studijními pobyty více jak 500 studentů ČVUT. Mezi nejžádanější země patří USA, Taiwan a Rusko, kam studenti vyjíždějí přes bilaterální dohody, spolu s Velkou Británií, Německem a Francií, kam míří studenti Erasmu. Nejaktivnější jsou studenti Fakulty strojní následované studenty Fakulty elektrotechnické a Fakulty architektury.

Na veletrhu se představí celkem deset institucí, které studentům ČVUT nabídnou různé formy studijních programů v zahraničí a možnosti jejich financování pomocí stipendií a nadačních fondů. Prezentace budou probíhat formou přednášek a prezentačních stánků. Kromě stánků ambasád, vzdělávacích a kulturních institutů poskytujících stipendijní programy pro studium v zahraničí a společností nabízejících jazykovou přípravu budou moci návštěvníci veletrhu získat informace z první ruky přímo od zahraničních studentů v současnosti studujících na ČVUT, nebo si poslechnout zkušenosti absolventů stáží ze Severní a Střední Ameriky, z Evropy či Asie.

Více informací o veletrhu naleznete na http://isc.cvut.cz/saf/

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT