UHK spustila nový webový portál

03.11.2010 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Zcela novou internetovou prezentaci má od měsíce listopadu Univerzita Hradec Králové. Po šesti letech změnila své webové stránky, jejichž prostřednictvím chce nabídnout veřejnosti i svým pracovníkům a studentům lepší a příjemnější informační servis. Nový portál je vystavěn v prostředí Microsoft SharePoint Server 2010, které je k dispozici teprve několik měsíců. Univerzitní stránky tak pracují s nejnovějšími technologiemi.

Prezentace univerzity je strukturována tak, aby byla uživatelsky přátelská, informačně logicky členěná s jasnou a přehlednou navigací a v esteticky kvalitním a působivém prostředí. Veškeré údaje jsou integrovány a čerpány z autonomně spravovaných primárních informačních zdrojů, které zabezpečují jejich maximální možnou aktuálnost. Webové stránky dále uživatelům nabízejí tzv. kontextová řešení spočívající v cílené nabídce informací utříděných dle pracovního či studijního zařazení přihlášeného návštěvníka.

Grafický design odpovídá novému jednotnému vizuálnímu stylu univerzity. Jeho těžištěm je kombinace mladistvě hravých rastrů univerzitních symbolů a seriózního černobílého typografického řešení. Spuštěním stránek tak vyvrcholilo více než roční převlékání výrazu univerzity do nové atraktivní podoby.

Nové univerzitní webové stránky jsou dalším krokem k představení Univerzity Hradec Králové jako moderní instituce, která má nezaměnitelnou tvář a žije energií svých devíti tisíc studentů.

Webové stránky jsou dostupné na tradiční adrese www.uhk.cz .

Autor článku