Dalkia navázala spolupráci s Českým vysokým učením technickým v Praze

10.11.2010 | , ČVUT
STUDENT


Zástupci společnosti Dalkia Česká republika a Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT) dnes v Praze uzavřeli smlouvu o spolupráci.

Studenti ČVUT budou moci u Dalkie absolvovat odborné stáže, konzultovat s odborníky společnosti své bakalářské, diplomové a doktorandské práce a podílet se na výzkumných a rozvojových projektech. ČVUT poskytne společnosti Dalkia Česká republika své specialisty na odborné konzultace a pro zaměstnance Dalkie bude připravovat výukové programy.

Naše společnost dlouhodobě spolupracuje s významnými univerzitami a vysokými školami v České republice. Jsem rád, že jsme nově uzavřeli smlouvu také s Českým vysokým učením technickým v Praze, které patří ve svém oboru mezi špičkové vzdělávací instituce. Spolupráce je přínosná pro obě strany, Dalkii i ČVUT a jeho studenty, kteří u nás mohou své teoretické znalosti doplnit o praktické zkušenosti, např. prostřednictvím svých závěrečných prací. Doposud v Dalkii absolvovalo stáž nebo zpracovalo svou bakalářskou či diplomovou práci přes sto dvacet studentů. Ročně nabízíme více než třicet témat ke zpracování. V řadách studentů a absolventů navíc hledáme nové zaměstnance – v poslední době jsme přijali do pracovního poměru zhruba padesát absolventů vysokých škol. Dalkia jako lídr v zavádění nových technologií v energetice potřebuje kvalifikované odborníky,“ uvedl generální ředitel Dalkie Česká republika Laurent Barrieux.

Rektor ČVUT v Praze prof. Ing. Václav Havlíček, CSc., dodává: „Jsem potěšen, že mohu společnost Dalkia zařadit mezi partnery ČVUT. Spolupráce s praxí je pro technickou univerzitu důležitá zejména proto, že její studenti se mohou o novinkách v praxi dozvědět již během studia, ať se jedná o spolupráci na diplomových pracích nebo o stáže přímo ve firmě. Spolupráce s průmyslem je také přínosná pro naše vědecká a výzkumná pracoviště. Inovace a vývoj je jedna z oblastí, kde může být univerzita společnosti přínosná."

Společnost Dalkia Česká republika dlouhodobě spolupracuje také s Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou v Ostravě, Univerzitou J. E. Purkyně v Ústí nad Labem či Vysokým učením technickým v Brně.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT