Den otevřených dveří na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT

19.11.2010 | , ČVUT
STUDENT


Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Českého vysokého učení technického v Praze pořádá dne 23. listopadu 2010 od 9.00 hodin Den otevřených dveří pro uchazeče o studium. Hlavní program bude probíhat od 12.30 do 14.00 hodin v budově fakulty na adrese Břehová 7, Praha 1 (posluchárna 103). Po celý den od 9.00 do 15.00 hodin bude možné navštívit také jednotlivé katedry sídlící též na adresách V Holešovičkách 2, Praha 8 a Trojanova 13, Praha 2.

V rámci dne otevřených dveří mohou zájemci navštívit většinu laboratoří a špičkových pracovišť fakulty, samozřejmě s ohledem na probíhající experimenty. Vidět tak mohou jaderný reaktor Vrabec, fúzní tokamak Golem, laserové a holografické laboratoře, pracoviště elektronové mikroskopie a mnoho dalších. Přímo v hlavní budově fakulty jsou již tradičně předváděny některé zajímavé pokusy.

Od 16.30 hodin je navíc pro zájemce připravena první lekce přípravného kurzu matematiky a fyziky pro studium na vysokých školách. Jednotlivé lekce trvají přibližně 70 až 90 minut a jsou pro všechny příchozí zdarma. Místem konání je Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská (Břehová 7, Praha 1). A pokud se někdo o fyziku a matematiku (informatiku nebo chemii) zajímá více, doporučuje fakulta další velmi oblíbené akce, kterými jsou například Den na Jaderce (exkurze „šité na míru“), Týden vědy na Jaderce (v červnu 2011), Letní studentská konference TCN (na přelomu července a srpna 2011) nebo vedení prací SOČ a populárně naučné přednášky na středních školách.

Uchazeči o studium na naší fakultě se samozřejmě zajímají o podrobnější informace o studiu a o podmínkách přijetí. Stále ale roste množství dotazů týkajících se možností zapojení se do výzkumné činnosti již během studia, možností studijních pobytů v zahraničí a nabídky uplatnění. Svědčí to o zodpovědnějším přístupu k vlastnímu vzdělání. Díky tomu se studenti například „nebojí“ studovat i náročnější obory,“ uvedl Ing. Libor Škoda z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT. „Také oceňují rodinnou atmosféru a možnosti společenského a sportovního vyžití.

Více informaci o dni otevřených dveří najdete na http://www.fjfi.cvut.cz/

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT