Rektorka UJEP předá osobní finanční dar dětskému domovu

22.12.2010 | , UJEP
STUDENT


Finanční dar Dětskému domovu na Severní Terase ve výši 70 000 Kč předá rektorka UJEP doc. Iva Ritschelová dne 23. 12. 2010.

Ne náhodou si čas vánoční vybrala rektorka UJEP a zároveň předsedkyně ČSÚ pro předání daru, jehož výše narůstá od doby, kdy stanula v čele české statistiky. Souběh funkcí považuje za nezbytný pro její klidný a uvážlivý odchod z vedení ústecké univerzity.

Skutečnost, že bude po dobu působení ve dvou funkcích pobírat současně dvě mzdy, ji přivedla na myšlenku vytvořit jednorázové „nadační konto“, jehož základním zdrojem bude rektorský plat.

Dětský domov na Severní Terase jsem pro věnování daru vybrala z mnoha důvodů. Jedním z nich je dobrá a přátelská spolupráce univerzity s vedením dětského domova a množství již realizovaných společných aktivit. Za druhý důvod bych označila naše institucionální sousedství a dobré sousedské vztahy. Hlavním důvodem je však skutečnost, že místo, kde vyrůstají děti bez domova, cítím zvláště v čase vánočním velmi silně jako místo hodné obdarování“, vysvětluje Iva Ritschelová.

Den před Štědrým dnem předá Iva Ritschelová ve 13:00 h osobně 70 tis. korun dětem z DD na Severní Terase jako vánoční dárek pod stromeček všem dětem domova na Severní Terase. Těší ji možnost pomoci a udělat někomu radost. K tomu předá drobné dárky a pozve děti k návštěvě Prahy a Českého statistického úřadu.

Předání se zúčastní též kvestorka a kancléřka UJEP, které taktéž předají dětem drobné propagační dárky a nabídnou návštěvu ústecké univerzity.

Autor článku