A jaký byl váš rok 2010?

31.12.2010 | , Studentskefinance.cz
STUDENT - NEPOUŽÍVAT


Vánoce jsou za námi a dnes je poslední den roku 2010. Věříme, že v uplynulém roce u vás rozhodně nebyla nuda. Ani ČSOB Pojišťovna neměla nudný rok: Neviditelné auto, natržené či zlomené části těla, které by vás ani ve snu nenapadly! Přinášíme vám TOP 10 ČSOB Pojišťovny roku 2010.


Spray?


Úrazů vzniká za život celá řada. Občas vzniknou i způsobem, kterému lze jen těžko uvěřit a nutí k zamyšlení, zda to nebylo ve skutečnosti jinak. Fantazie pracuje u každého jinak, a proto necháme posouzení na každém z vás. Stalo se, že nám klient nahlásil natržený řitní otvor. Málokdo byl ale věřil, jakým způsobem k tomu údajně došlo - stál ve vaně, myl se, podklouzla mu noha a spadl přímo na lahvičku od spraye. Neuvěřitelná náhoda, ale proč by se nemohla stát. Ať tak či tak, náklady na léčení byly samozřejmě v plné míře uhrazeny.


Neviditelné auto


K nehodám na silnicích dochází každý den. V drtivé většině případů jde ale zpravidla o „potlučené plechy“. A pokud je škoda bez zranění a v malé výši, zakresluje vznik nehody nikoliv policista, ale sám účastník nehody. Vyplnit správně formulář dělá podle statistik problém většině z nás. Snad i proto občas vzniknou „neuvěřitelné“ příběhy o tom, jak se nehoda stala. Za všechny dáváme jako příklad takový, který je originální především díky tomu, jak jej poškozený pospal a zanesl do nákresu vzniku nehody.

csob_top10.gif 


Výbušný jogurt


Majitel bytu postavil do chodby odpadkový koš k vynesení. Krátce předtím do koše vyhodil z ledničky prošlý jogurt. Ten, umístěný v koši, v teplé místnosti "explodoval" a znečistil okolní zdi, které bylo nutno vymalovat. Majitel nahlásil škodu z pojistného nebezpečí výbuch a protože popis události odpovídal definici tohoto pojistného nebezpečí, pojišťovna uhradila škodu (vymalování chodby).


O fence za plotem


Pes pojištěné několikrát utekl za hárající chovnou fenou, přičemž poškodil plot poškozené, za nímž se fena vyskytovala. Dále došlo k nekontrolovanému styku psa a feny. Nešlo vyloučit nekontrolované krytí feny a následné zabřeznutí feny. V důsledku toho nemohlo dojít ke kontrolovanému krytí s bonitovaným psem a k vrhu čistokrevných štěňat. Poškozená v důsledku výše uvedeného uplatňovala po pojišťovně náhradu za poškozený plot a ušlý zisk z prodeje čistokrevných štěňat ve výši více než 150 tis. Kč. Škoda byla uhrazena jen částečně. Vyplaceno byla pouze částka za poškozený plot.


Opili mě


Řidič měl dopravní nehodu. Chvilku poté u něho údajně zastavilo vozidlo, lidé mu pomáhali dostat se z jeho vozidla ven, ošetřovali ho a někdo mu dal napít tekutiny z plastové lahve, aby se zahřál. Co pil a jaké množství si řidič nepamatoval. Následně přijela k dopravní nehodě sanitka, řidiči byl zjištěn obsah alkoholu v krvi ve výši 1,48g/kg.


Zlomený penis


Klient nahlásil zlomený penis... pochopitelně při sexu. Léčení bylo možná ještě horší nežli samotná událost - spočívala v dlouhodobé abstinenci. Klient si plnění přál hlavně neposlat na adresu domů... Je to jen spekulace, ale možná proto, aby o tom manželka nevěděla? 


20 kusů slunečních brýlí


V rámci cestovního pojištění se lze pojistit i proti krádeži zavazadel, respektive jejich obsahu. Požadavky na úhradu věcí osobní potřeby odcizených z osobních zavazadel nebo zavazadlového prostoru vozidla proto bývají nahlašovány poměrně často. Většinou se jedná o oblečení, elektroniku (fotoaparát, kameru…) atd. Případ, kdy dáma požádala o vyplacení náhrady za 20 ks slunečních brýlí, které si sebou vzala na dovolenou, byl opravdu mimořádný.


82-letý snowboardista


Zajímavá škoda se stala při lyžování v zahraničí, kdy náš klient srazil zdatného lyžaře na snowboardu. Jak se ukázalo, snowbordistovi bylo přes 80 roků. Celková škoda dosáhla téměř milionu korun, ale klienta to stálo jen 160 Kč za 8 dní cestovního pojištění, ve kterém měl, kromě léčebných výloh (15 Kč/den), sjednanou i odpovědnost (5 Kč/den).


Vjel do „lesíčku“ za milion


Řidič českého kamionu nezvládl řízení a převrátil se se soupravou v zatáčce přímo do okrasné zahrady plné vzácných dřevin. Způsobil škodu téměř milion korun.


Místo pistolí po policii stříleli rádii


Řidič unikal před policejním vozem v Německu po dálnici. Po vozidle policistů házeli spolucestující s řidičem ukradená rádia, navigace a jiné předměty, které v předešlých dnech v Německu odcizili a převáželi ve svém voze. Řidič po jednom z úhybných manévrů nezvládl řízení a narazil do vozidla jedoucího před sebou a i se značně poškozeným vozidlem i nadále pokračoval v jízdě a zastavil ho až policejní zátaras před hranicemi. Zaplatili jsme za škodu na vozidle, do kterého český řidič naboural a za zranění jeho řidiče celkem téměř 250 tisíc korun.

Autor článku

Lukáš Pololáník  

Články ze sekce: STUDENT - NEPOUŽÍVAT