Jak založit s.r.o. na Slovensku?

28.01.2011 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Chcete si založit firmu? Nevíte se rozhodnout, zda zahájit jako živnostník, nebo si založit sro?

Chcete si založit firmu? Nevíte se rozhodnout, zda zahájit jako živnostník, nebo si založit sro? Nejjednodušším typem kapitálové společnosti je společnost s ručením omezeným, i když obsahuje mnoho prvků osobní společnosti. Společnost může mít pouze jednoho společníka, který je zároveň i jednatelem společnosti, nebo může mít společníků více, maximálně však 50.

Zákon stanoví všechny náležitosti, které musí obsahovat společenská smlouva. Podnikatel si před začátkem podnikání musí zvolit název firmy, a sídlo spoločnosti, kde bude firma sídlit. Předmět podnikání si také promyslete předem. Firma může používat i virtuální sídlo, a přitom může sídlit na zcela jiné adrese. Výše základního kapitálu při založení sro je na Slovensku 5000 €. Při každém společníkovi musí být uvedena výše vkladu společníka, způsob a lhůta splacení vkladu, nesmí chybět adresa bydliště. Pokud má společnost více společníků, určí se jednotlivé funkce, práva a povinnosti společníků.Jmenování členů dozorčí rady a další údaje, které vyžaduje zákoník.

Možná se Vám to bude neuvěřitelné, ale svou budoucí firmu si můžete zakoupit přes internet z pohodlí domova, jako tzv.. ready made firmu. Z nabídky již založených firem si vyberete tu, který Vás nejvíce osloví. Prodejem ready made společnosti se zabývají specialisté, kteří vše vyřídí za vás, takže nemusíte mít žádné obavy. Vyplníte online objednávku a proces prodeje může začít. Po odeslání Vaší objednávky Vám na mail přijde formulář, který vyplníte a po vyplnění jej zašlete zpět. Následně Vás bude kontaktovat pracovník společnosti, který Vám přesně vysvětlí, jak bude celý proces prodeje a přepisu firmy probíhat. Při každé firmě je uvedena i její cena, kterou musíte samozřejmě uhradit.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: STUDENT