Nedostatky škol řeší paralelní vzdělávání Scio

03.02.2011 | , Scio.cz
STUDENT


Společnost Scio realizuje v letošním roce první projekty paralelního vzdělávání. Cílem je zaplnit mezery ve školním vzděláváním a pomoci rodičům poskytnout dětem dovednosti a znalosti, které jim běžná škola nenabízí (nebo nabízí ve špatné kvalitě), a přesto jsou pro rozvoj dítěte, jeho dobré vzdělání a budoucnost nezbytné.


ScioCAMP


Příměstské tábory vedené profesionálními lektory jsou určené dětem ve věku od deseti do patnácti let. Nabízejí různorodé aktivity, které přinesou dětem nové znalosti a dovednosti. První ze ScioCAMPů s názvem „Jak na učení“ dětem na dvou víkendových setkáních poradí například jak pracovat s textem, jak správně dělat výpisky a jak rozlišit podstatné informace od vedlejších. Zaměří se také na paměťové techniky a řadu postupů v procesu učení (včetně motivace a hospodaření s časem). Kurzy se uskuteční v Praze, Brně a Ostravě, ve dvou termínech: 5. – 6. 3 a 19. – 20. 3. nebo 12. – 13. 3. a 26. – 27. 3. 2011.

Více informací na www.scio.cz/sciocamp


Jdeme do školy


Projekt Jdeme do školy se zaměřuje na pomoc rodičům budoucích prvňáčků s výběrem základní školy, přípravou dítěte na první třídu a problémy, které začátek školní docházky přináší.

Na webových stránkách www.doskoly.scio.cz najdou rodiče články na řadu témat od výběru základní školy, přes domácí vzdělávání, alternativní základní školy až po domácí aktivity s dítětem. Web také nabízí možnost diskusí s ostatními rodiči a kompletní databázi základních škol.

Součástí projektu jsou i kurzy pro rodiče s dětmi, které slouží jako příprava na nástup do první třídy. Vybraní učitelé, odborní pedagogové a psychologové seznámí na kurzu rodiče se zkušenostmi s výukou prvních tříd a pomůžou jim s přípravou na úspěšný začátek školní docházky. Kurzy se uskuteční v srpnu 2011.

Autor článku