ČVUT přijímá studenty do unikátní prakticky orientované výuky v Trutnově

03.02.2011 | , ČVUT
STUDENT


Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze nabízí studentům možnost absolvovat bakalářský studijní program Elektrotechnika, energetika a management v Trutnově. Ojedinělý studijní program, na kterém do značné míry spolupracují s pedagogy i zástupci průmyslových firem, se otevírá v prezenční i kombinované formě.

ČVUT v Praze nabízí absolventům středních škol možnost studovat prezenční i kombinovanou formou v Trutnově, v prostorách Základní školy V Domcích. Studovat mohou obor Elektrotechnika, energetika a management. Partnery projektu, který si klade za cíl inovovat výuku technických předmětů v regionu, jsou významní regionální výrobci a firmy, například ABB, ZPA Smart Energy, Siemens, ČEZ, MicroTherm CZ, mdexx Magnetronic Devices, Takata-Petri Parts a další. Spolupráce akademické obce a zástupců průmyslu umožní vytvořit unikátní model vzdělávání, v němž budou studenti od začátku řešit reálné úkoly z praxe a pro své budoucí zaměstnavatele tak nabudou zcela praktických a v praxi ihned využitelných dovedností a vědomostí.

V Trutnově učí pedagogové dvou vysokých škol, Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze a Fakulty informatiky a managementu Univerzity v Hradci Králové, projektové předměty jsou realizovány v úzké spolupráci s trutnovskými firmami, jejichž pracovníci spoluvytvářejí témata bakalářských prací a účastní se výuky praktických předmětů. Studovat v Trutnově může každý student, který bude přijat k prezenčnímu či kombinovanému studiu na Fakultě elektrotechnické ČVUT do 1. ročníku bakalářského studijního programu Elektrotechnika, energetika a management a v Prohlášení k přihlášce uvede, že chce studovat v Trutnově.

Jedním z cílů projektu je spolupráce s průmyslem nejen ve výzkumu a vývoji, ta probíhá, ale i ve výuce. Byl jsem velmi mile překvapen, jakou pozornost a zájem představitelé místního průmyslu a vedení města projektu věnují a doufám, že odsud vzejde řada témat bakalářských prací“, říká jeden z trutnovských pedagogů ČVUT doc. Dr. Jan Kyncl.

Projekt pod názvem „Inovace výuky ČVUT v Trutnově“ je realizován v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Více o studiu lze nalézt na http://www.fel.cvut.cz/prestudent/trutnov.html.
Přihlášky je nutné podat nejpozději 31. března 2011.

Autor článku