První děkan Přírodovědecké fakulty UHK se ujme funkce

25.02.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Prvního řádného děkana Přírodovědecké fakulty Univerzity Hradec Králové (PřF UHK) jmenuje v pondělí 28. února 2011 rektor univerzity docent Josef Hynek. Stane se jím dr. Pavel Trojovský, kterého v tajné volbě zvolil akademický senát fakulty. O funkci se ucházeli dva kandidáti.

RNDr. PaedDr. Pavel Trojovský, Ph.D., (44 let) působí jako vedoucí Katedry matematiky PřF UHK a odborně se zabývá teorií čísel. Své funkce se ujme 1. března 2011 na čtyřleté období. Přírodovědecká fakulta je jednou z pěti součástí univerzity a v současnosti se v oblasti vzdělávání opírá o tři pilíře. V rámci programu Biologie vychovává odborníky specializované na ekologii, v oboru Fyzikální měření a modelování, jenž bude nově dostupný i v magisterském studiu, připravuje techniky pro laboratoře firem a nemocnic a dále vzdělává finanční matematiky pro bankovní domy. V oblasti materiální je hlavním rozvojovým cílem fakulty výstavba samostatné budovy s laboratořemi v univerzitním areálu Na Soutoku v Hradci Králové.

Doktor Trojovský převezme jmenovací dekret v pondělí 28. února 2011 ve 14 hodin v pracovně rektora univerzity v Rokitanského ulici čp. 62 v Hradci Králové. Zájemci z řad médií o pořízení dokumentace slavnostního jmenování jsou vítáni.

Autor článku