„ERASMUS DAY“ - veletrh studia v zahraničí

15.03.2011 | , Univerzita Pardubice
STUDENT


Ve středu 16. března proběhne také na Univerzitě Pardubice veletrh mezinárodních mobilit. Ve vestibulu budovy HA Fakulty chemicko-technologické v univerzitním kampusu se budou moci studenti na informačních stáncích dozvědět o možnostech studia v zahraničí a získat autentické zkušenosti od vysokoškoláků, kteří již v zahraničí studovali.

Smyslem akce, která navazuje na úspěšnou tradici obdobných informačních dnů univerzity v předešlých sedmi letech, je poskytnout studentům podrobné informace o širokých možnostech studia a stážích na zahraničních univerzitách, v návaznosti na uzavřené bilaterální smlouvy v rámci programu Evropské unie LLP (Lifelong Learning Programme)/Erasmus. Během akce Erasmus Day bude také propagováno studium v zahraničí v rámci programu CEEPUS.

Akce se koná mezi 9:00 a 15:00 ve vestibulu hlavní budovy Fakulty chemicko-technologické.

Jana Balcarová z Centra mezinárodních mobilit Univerzity Pardubice k organizaci akce ERASMUS DAY uvedla: „Studenti, kteří již studium v zahraničí v rámci programu mobilit Erasmus absolvovali, budou na informačních stáncích umístěných ve vestibulu Fakulty chemicko-technologické po celý den osobně předávat svým kolegům-studentům zkušenosti získané při krátkodobém, tří až dvanáctiměsíčním pobytu na zahraniční vysoké škole. Budou vystavovat i fotografie ze svých studijních cest. Návštěvníci veletrhu tak získají informace o studiu v zahraničí i autentické zkušenosti a budou moci navíc v soutěži rozhodnout o nejpoutavější fotografii a nejlépe připraveném informačním stánku.

V rámci evropského výměnného programu LLP/Erasmus a na základě některé ze 257 uzavřených bilaterálních dohod se 150 zahraničními vysokými školami studuje v letním semestru letošního roku na univerzitě a jejích fakultách na 76 zahraničních studentů, kteří přijeli z 12 evropských zemí. Nejvíce zahraničních studentů studuje tradičně i v tomto letním semestru na Fakultě ekonomicko-správní (1/2).

Ti doplní dalších 215 zahraničních studentů z 27 zemí (Evropy, Afriky, Asie a Brazílie), kteří studují na fakultách univerzity ve standardních akreditovaných víceletých studijních programech (bakalářských, navazujících magisterských nebo doktorských). Nejpočetnější skupina těchto studentů je ze Slovenska - tvoří polovinu. Na partnerských univerzitách v zahraničí studuje v letním semestru 74 studentů naší univerzity a 10 studentů absolvuje praktickou stáž ve sjednané zahraniční společnosti. Univerzita Pardubice se takto zapojuje do evropského programu mobilit od roku 1997 již čtrnáctým rokem.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT