VIDEO: Jaká je budoucnost českého vzdělávání?

24.03.2011 | , Studentskefinance.cz
STUDENT - NEPOUŽÍVAT


V prostorách pražské Vysoké školy ekonomické proběhla přednáška Jana Mühlfeita „Budoucnost českého školství a jak to udělat, aby bylo nejlepší na světě“. Mimo jiné zaznělo, že v moderním světě má pro konkurenceschopnost před encyklopedickými znalostmi přednost flexibilita a kreativní myšlení.

V pondělí 7.3.2011 proběhla v prostorách pražské Vysoké školy ekonomické přednáška Jana Mühlfeita „Budoucnost českého školství a jak to udělat, aby bylo nejlepší na světě“. Jan Mühlfeit (Chairman of Microsoft Europe ) kriticky zhodnotil současný český vzdělávací systém, akcentoval snahu o individuální rozvoj osobních dovedností každého jednotlivce oproti současné „tovární“ praxi, ve které se dbá na to, aby se ve škole každý dokonale naučil všechno.

Zdůraznil že v moderním světě má pro konkurenceschopnost před encyklopedickými znalostmi přednost flexibilita a kreativní myšlení, zmínil příklad Finska coby modelové země kladoucí kvalitní školství na první místo, a rovněž připomněl nutnost celoživotního vzdělávání.



Přednášky v Cashflow klubu VŠE, který si klade za cíl zvyšování finančního povědomí studentů, se konají pravidelně a jsou zdarma a volně přístupné veřejnosti. 

Autor článku

Dan Urbánek  

Články ze sekce: STUDENT - NEPOUŽÍVAT