Václav Havel na Univerzitě Hradec Králové

23.03.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Velký svátek zažije Univerzita Hradec Králové 4. dubna 2011, kdy při slavnostním shromáždění převezme někdejší československý a český prezident Václav Havel Velkou zlatou medaili univerzity. Toto své nejvyšší ocenění uděluje univerzita vynikajícím osobnostem na návrh rektora a po schválení vědeckou radou.

Vyznamenáním Václava Havla Velkou zlatou medailí chce univerzita ocenit jeho zásluhy o současnou českou společnost. Univerzita spatřuje silnou vazbu mezi svým posláním vzdělávat odpovědné, tvořivé a vnímavé občany a celoživotním úsilím Václava Havla o akcentaci svobody a nekonformních přístupů k chápání světa. Rovněž díky postojům a činům Václava Havla se královéhradecká vysoká škola mohla po roce 1989 zcela proměnit ve svobodné akademické společenství. Na deset tisíc rozličných osobností univerzitní akademické obce se nyní rozvíjí v mnoha oblastech poznávání a má možnost se obohacovat a inspirovat v kontaktu s partnery z libovolných míst světa.

Slavnostní akademický obřad vyznamenání Václava Havla se bude konat 4. dubna 2011 od 14 hodin v aule Objektu společné výuky (Hradecká 1227, Hradec Králové) Univerzity Hradec Králové za účasti představitelů vysokých škol a veřejného života.

Autor článku