20. dubna rozjedeme „mejdlo“ … nebo-li Fakultní noc se blíží

18.04.2011 | , UJEP
STUDENT


Úspěšná „Fakultní noc“, jako jedinečný festival vybraného humoru, se uskuteční na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem již potřetí. Jedná se o převážně recesistickou akci pedagogické a přírodovědecké fakulty, kdy se máte od tří hodin téměř do půlnoci skutečně na co těšit.

Letošní ročník odstartuje jako předskokan od 15:00-19:00 h ve sportovní hale PF tradiční Přehlídka pohybových skladeb. Jedná se o pohybovou, hudebně a esteticky laděnou přehlídku pohybových skladeb studentů pedagogické fakulty.

Následně se pak Fakultní noc přesune do Auly pedagogické fakulty, kde je připraven bohatý program s pestrou směsicí zajímavých kousků. Je přichystané speciální vydání Science Café EXTRA. Svou troškou do mlýna přispějí již tradičně i členové vedení PF UJEP (doc. Doulík /děkan/ a doc. Škoda /proděkan/), tentokrát s přednáškou „e-Rotikon českých pohádek aneb Vzdělávací portál pro děti a mladistvé".
Bude se zpívat, tancovat i předvádět…a dojde také na Horečku fakultní noci.

Kompletní program naleznete na: http://fn.ujep.cz/

I doprovodný program je bohatý. Můžete se přihlásit do společenské hry MAFIE, Studentská unie připravila zajímavé hry (Šibenice o lupeny na Majáles, soutěž vo nejlepší vohoz, soutěž o největšího (Vi)Kinga), nebude chybět Relaxační koutek ani Čajkárna a opět dojde na luštění hlavolamů či tombolu.

Fakultní noc je v tomto roce předskokanem Dnů vědy a umění, které na UJEP vypuknou dne 26. dubna a skončí odpoledne 27. dubna, kdy volně přejdou v Majáles 2011 v kampusu. V případě Fakultní noci jsou Dny vědy a umění příležitostí pro studenty i akademické pracovníky pracovat s vědou vědecky nevážně, převést vážnost vysokoškolského studia do nevážné roviny a prostě pobavit sebe i ostatní.

Autor článku