Vyšší odborné školy mohou získat 150 milionů korun z evropských fondů

20.04.2011 | , Ministerstvo školství
STUDENT


Ministerstvo školství vyhlásilo novou výzvu v oblasti podpory „Vyšší odborné vzdělávání“ Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Vyšší odborné školy, školy a školská zařízení a sdružení VOŠ mohou využít 150 milionů korun, které jsou určeny na zkvalitnění vzdělávání a na podporu rozšíření kapacit VOŠ. Důraz je kladen zejména na podporu spolupráce na úrovni vyšších odborných škol a praxe.

Uvedená výzva směřuje na inovace vzdělávacích programů směrem k rozšiřování nabídky kombinované a distanční formy vzdělávání, na realizaci výuky v cizích jazycích, podporu podnikatelského přístupu, apod.

Mezi další cíle této výzvy patří i podpora praxí a stáží studentů VOŠ u budoucích zaměstnavatelů, spolupráce VOŠ s vysokoškolským sektorem a inovace vedoucí k uplatnění absolventů VOŠ na trhu práce,“ uvedl Jaroslav Kuba, vrchní ředitel Sekce řízení Operačních programů EU na ministerstvu školství.

Minimální možná podpora jednoho projektu je stanovena na 1 milion korun, maximální podpora na 8 milionů. O peníze v rámci této výzvy mohou žádat vyšší odborné školy, školy a školská zařízení a sdružení VOŠ. Úspěšní žadatelé obdrží finanční podporu ve výši 100 % výdajů projektu.

První kolo výzvy potrvá do 27. května 2011. V případě velkého množství kvalitních projektů již v prvním kole, může být druhé kolo výzvy zrušeno.

V rámci OP VK byla rovněž vyhlášena výzva na posílení spolupráce vysokých škol a praxe za 1,5 miliardy korun.

Více informací k této výzvě naleznete zde: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/dalsich-1-5-miliardy-korun-z-evropskych-fondu-na-posileni

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT