Nový obor Mangement finančních rizik nabízí Fakulta Ekonomicko-správní Univerzity Pardubice

22.04.2011 | , Univerzita Pardubice
STUDENT


Mimořádná příležitost se otevírá na Fakultě ekonomicko-správní Univerzity Pardubice všem zájemcům o budoucí uplatnění ve finančním sektoru. Zájemci o nový bakalářský studijní obor MANAGEMENT FINANČNÍCH RIZIK, který byl právě akreditován, mohou mimořádně podávat přihlášky ke studiu pro akademický rok 2011/2012 až do 15. května.

Nový obor reaguje na značné zvýšení poptávky finančních institucí po specialistech, kteří ovládají široké spektrum kvantitativních přístupů vědecké analýzy pro řešení složitých rozhodovacích problémů v prostředí bank, pojišťoven a investičních společností.

Jedná se o poměrně náročné studium, jehož základem jsou matematické disciplíny. Na druhé straně budou mít absolventi reálnou naději na získání zajímavého a finančně oceněného zaměstnání.

Tito specialisté bývají mimo jiné jedněmi z nejlépe placených zaměstnanců ve finančních institucích, takže i z tohoto pohledu by mohl být nový studijní obor Fakulty ekonomicko-správní Management finančních rizik pro studenty zajímavý a perspektivní.

Požadované teoretické znalosti zahrnují metody ekonomických a manažerských disciplin, matematiky, teorie pravděpodobnosti, statistiky, stochastických procesů a finanční matematiky s důrazem na jejich aplikaci při řešení problémů finančního managementu. Absolventi získají i potřebné znalosti ze systémového inženýrství a informatiky, ze základů programování a rovněž schopnost využívání výpočetní techniky a profesionálního matematického i statistického softwaru. Ve studijních plánech je věnován prostor i výuce anglického jazyka, jehož znalost je nezbytná pro komunikaci ve finančním sektoru v zemích Evropské unie.

Vzhledem k tomu, že byl tento bakalářský studijní obor právě akreditován, budou v tomto roce mimořádně studenti přijímáni do studia na základě průměru známek na výročním vysvědčení předposledního ročníku středoškolského studia, tj. zpravidla 3. ročníku.

Fakulta bude přijímat nejvýše 60 uchazečů

Přihlášky ke studiu přijímá Fakulta ekonomicko-správní mimořádně až do 15. května

Přihláška se podává elektronicky na adrese http://eprihlaska.upce.cz nebo písemnou formou na standardním formuláři „Přihláška ke studiu na vysoké škole v ČR“ (tiskopis SEVT) zaslaném na adresu fakulty.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT