Rektorský sportovní den je svátkem radosti z pohybu

16.05.2011 | , Univerzita Karlova
STUDENT


Univerzita Karlova v Praze pořádá ve středu 18. května 2011 tradiční Rektorský sportovní den, který je příležitostí k setkání studentů, vyučujících pražských fakult a veřejnosti nejen na sportovním poli. Celková nabídka sportů pokrývá široké spektrum sportovních disciplín, letos ještě rozšířené o aktivity se zdravotními aspekty.

Rektorský sportovní den není jenom o vítězství v individuálních a kolektivních sportech, ale i o možnosti zacvičit si a nebo zasportovat pouze pro dobrý pocit. Přihlásit se na vybrané disciplíny mohou i zájemci z řad široké veřejnosti. Každý může samozřejmě přijít povzbuzovat, například třeba již svou bývalou fakultu, nebo se přijít podívat, jak se který sport má správně provozovat. Akce se konají doslova po celé Praze ve sportovních areálech Univerzity Karlovy a jsou tak skvělou příležitostí odreagovat se před zkouškový obdobím.

Garantem letošního Rektorského sportovního dne je Ústav tělesné výchovy 2. a 3. lékařské fakulty a i proto jsou na programu aktivity se zdravotními aspekty, například populární Nordic walking, jehož lekce budou koncipovány jako úvodní seznámení s problematikou chůze s holemi. Jako druhou disciplínu se zdravotními hledisky, organizátoři zařadili Slack line. Na programu dále jsou sporty: aerobik (včetně Pilates a Power jogx), atletika, aqua fitness, basketbal, cyklistika, florbal, fotbal, golf, lezení na umělé stěně, orientační běh, plavání, posilovna, rafting, softbal, stolní tenis a tenis, volejbal, poprvé také inline a squash. Pro studenty se zdravotním postižením bude tradičně připraven program v podolské loděnici Regata (kanoistika, cyklistika, vyjížďka na motorových člunech, katamaranu a stolní tenis).

V minulých letech se Rektorský sportovní den vždy těšil velké pozornosti, aktivně se ho každoročně účastní kolem 1 600 studentů.

Seznam sportovišť a podrobný přehled sportů a celý program Rektorského sportovního dne naleznete na stránkách:

http://rektorskyden.cuni.cz/

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT