Uznávaná kanadská profesorka literatury vystoupí na Univerzitě Hradec Králové

20.05.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Vyvrcholením spolupráce mezi Velvyslanectvím Kanady v České republice a Univerzitou Hradec Králové v oblasti kanadských studií bude návštěva paní Suzanne Pouliot, emeritní profesorky Univerzity v Sherbrooke v Kanadě.

Profesorka Suzanne Pouliot, která patří k velkým autoritám v oblasti literatury pro mládež, se na Univerzitě Hradec Králové zúčastní konference o frankofonní dětské literatuře s názvem Obraz zvířete v literatuře pro mládež: vlk z pohádky nebo ohrožený druh?

Tématem konference je obraz zvířete v literatuře určené dětem a mládeži. Diskuse bude probíhat na širším mezinárodním poli. Kromě kanadské literatury, kterou představí profesorka Pouliot, bude pohledem univerzitních učitelů z Česka, Francie, Tuniska a Alžírska zastoupena dětská literatura také dalších zemí.

Konference se koná v budově děkanátu Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové (nám. Svobody 301, Hradec Králové, místnost C 4) a začíná 26. května 2011 v 9.30 hodin a potrvá do následujícího dne. Pořadatelem je Oddělení francouzského jazyka a literatury Pedagogické fakulty UHK .

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT