Šéfem představenstva Home Creditu bude po Čomorovi Bystrzycki

01.06.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. června (ČTK) - Novým předsedou představenstva společnosti Home Credit se stal David Bystrzycki (40), který nahradil Ericha Čomora. Změnilo se i složení členů představenstva, Luděk Jírů (39) a Marie Nekvapilová (52) vystřídali Luboše Berkovce a Andreu Zatloukalovou. Home Credit o tom dnes informoval ČTK v tiskové zprávě.

Čomor přechází do společnosti Brusson, kde se stane předsedou jejího představenstva. Své zkušenosti v oblasti retailového financování tak využije pro vybudování nové banky skupiny PPF pro drobnou klientelu v ČR, která ponese název Air Bank.

Bystrzycki nastoupil do skupiny Home Credit v roce 2006. Věnoval se tam strategiím řízení vztahů s klienty v zemích, kde skupina působí. Ve společnosti začínal na pozici ředitele řízení vztahů se zákazníky, od roku 2010 vedl veškeré obchodní aktivity Home Creditu v ČR i na Slovensku. Před příchodem do Home Creditu pracoval jako manažer v GE Money Bank. Kariéru začínal ve společnosti Phillip Morris jako manažer výzkumu trhu.

Jírů je ředitelem odboru klíčových obchodních partnerů, řídí rovněž vztahy se zákazníky v ČR a na Slovensku. Před svým příchodem do Home Creditu (2006) zastával pozici manažera prodeje ve společnosti GE Money Multiservis. Předtím působil ve společnosti Philips v divizi drobných domácích spotřebičů se zodpovědností pro ČR a region střední a východní Evropy.

Nekvapilová pracuje v Home Creditu od jeho založení v roce 1997. Byla zakládající členkou představenstva v ČR (1997 - 2000) a zároveň i Home Credit Slovakia (1999 - 2002). Od počátku zastává funkci ředitelky odboru účetnictví a daní pro obě země. Před nástupem do Home Creditu pracovala šest let ve společnosti Moravská leasingová a obchodní společnost v Hustopečích na pozici ekonomické ředitelky.

Home Credit je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v ČR. Skupinu Home Credit plně vlastní PPF Group N.V., která je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. PPF, jíž vlastní nejbohatší Čech Petr Kellner, vlastní aktiva za zhruba 12 miliard eur (300 miliard Kč). Její aktivity zahrnují od bankovnictví a pojišťovnictví přes nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů až po největší ruský obchodní řetězec se spotřební elektronikou. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK