České akademické hry letos opět pořádá ČVUT v Praze

01.06.2011 | , ČVUT
STUDENT


Ve dnech 5. až 10. června proběhne 10. ročník Českých akademických her (ČAH). Česká asociace univerzitního sportu pověřila v letošním roce uspořádáním České vysoké učení technické v Praze (ČVUT). Pořadatelé předpokládají účast 2 256 studentů českých vysokých škol, kteří se již registrovali. Soutěžit budou ve 26 sportech. Většina soutěží bude probíhat na sportovištích ČVUT a ČZU a účastníci budou ubytováni na kolejích ČVUT na Strahově.

ČAH jsou nejvyšší sportovní soutěží univerzit v České republice. „Cílem akademických her není jen propagace vysokoškolského sportu,“ uvedl předseda organizačního výboru doc. PaedDr. Jiří Drnek, CSc., ředitel Ústavu tělesné výchovy a sportu ČVUT v Praze. „Prostřednictvím her chceme oživit sport na vysokých školách, podpořit společenské setkávání vysokoškoláků a vytvořit podmínky pro uplatnění vysokoškolského sportu.

Od roku 2002, kdy se akademické hry začaly pořádat, nabízejí sportovní soutěže, kterých se mohou účastnit studenti všech českých vysokých škol. Letošní hry nabídnou studentům jak individuální sporty, tak sportovní hry. Mezi vítěze bude rozděleno 450 sad medailí. Kromě sportu je připraven doprovodný program v podobě koncertů, studentských večírků, rockoték, diskoték a tanečních párty ve studentských klubech na Strahově.

ČAH se vrací po roce opět do Prahy. „Jsem rád, že můžeme přivítat studenty v takovém počtu právě na sportovištích ČVUT v Praze. Věřím, že jim připravíme pro sport důstojné podmínky a že na tyto hry budou dlouho vzpomínat,“ řekl prof. Ing. Václav Havlíček, CSc., rektor ČVUT v Praze.

Záštitu nad ČAH převzali: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, primátor hlavního města Prahy doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc., předseda Českého olympijského výboru MUDr. Milan Jirásek, starostka Městské části Praha 6 Ing. Marie Kousalíková a rektor ČVUT v Praze prof. Ing. Václav Havlíček, CSc. Na všechna sportovní utkání o medaile je pro veřejnost vstup zdarma.

Mediálním partnery akce jsou Český rozhlas, Rádio Wave. Aktuální informace k ČAH najdete na stránkách http://www.ceskeakademickehry.cz/ .

Autor článku