Novým šéfem Cofidisu v ČR a SR je po Wuillaumové Polívka

02.06.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. května (ČTK) - Novým generálním ředitelem společnosti Cofidis pro ČR a Slovensko se od června stal Jan Polívka (35). Nahradil dosavadní generální ředitelku Valérii Wuillaumovou, které zde končí funkční období. Společnost o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Polívka dříve působil na různých pozicích ve společnostech Msg. Systems a Gedas, kde byl zodpovědný za návrhy a zavádění řešení v oblasti finančních služeb a výrobních procesů automobilového průmyslu. V Cofidisu je zaměstnán od roku 2004. Nejprve pracoval na pozici IT ředitele, v roce 2007 se stal generálním ředitelem společnosti na Slovensku. Poslední rok před nástupem na nynější pozici strávil ve Francii, kde získával další zkušenosti ve financích a řízení rizika.

Cofidis ČR poskytuje úvěry od roku 2004. Nabízí půjčky po telefonu, internetu a SMS až do 150.000 Kč. Cofidis působí v devíti evropských zemích, kde zaměstnává 3300 zaměstnanců, kteří spravují okolo 12,5 milionu klientských účtů. Majoritním vlastníkem společnosti Cofidis je od předloňska skupina Carmen. V ní je mimo jiné zastoupena také jedna z nejvýznamnějších evropských bank Banque Fédérative du Crédit Mutuel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK