Pražští prváci Educanetu s revolučními iPady

09.06.2011 | , EDUCAnet
STUDENT


Tablety nejen pro manažery, ale jako součást revolučních výukových metod! Sledujte ojedinělý projekt v ČR na středních školách!

Studenti, kteří po prázdninách nastoupí do prvního ročníku pražského gymnázia sítě soukromých středních škol EDUCAnet, budou moci při výuce používat mimo jiné novou verzi revolučních tabletů od firmy Apple – multimediální Apple iPad 2. Na zakoupení přístroje, který běžně stojí kolem 16 000 Kč, je škola každému zájemci připravena přispět částkou 50 % z ceny základního modelu. Finanční podpora v této výši představuje standardní způsob užívaný ve školách podobného typu ve Velké Británii nebo USA.

Notebooky nahradí elegantní tablety? Je revoluční výuka skutečně účinná?

Notebook – nezbytné vybavení každého zdejšího studenta – bude tak v dohledné době na pražském Educanetu vystřídán menším a lehčím tabletem, jenž umožní rychlé a snadné procházení webu, vyřizování e-mailů, prohlížení fotografií, přehrávání videí, čtení elektronických knih a práci s celou řadou dalších aplikací a nových výukových programů. Práce s tabletem, případně s notebookem v rámci vyučovacích hodin je v Educanetu naprosto běžná a netýká se jen studentů a hodin, které jsou zaměřené na oblast IT a programování. Využívají je i Educanet gymnázia a obor studia ekonomika a podnikání. Revoluční metody studia Educanetu motivují žáky zpracovávat a vstřebávat mnohem více informací, než je na školách podobného typu běžné. Studenti s obvyklými starostmi teenagerů jsou enormně motivováni zkušenými pedagogy i celkovou pracovní atmosférou ve škole. Je naprosto běžné, že výukové programy či různé tematicky zaměřené práce nutí studenty vyhledávat další informace a postupy nejen doma, ale i o přestávkách. „Ředitelé i učitelé škol Educanetu pochopili naši koncepci, která stojí na základech motivace a vyvolání zájmu, nikoli na represivních způsobech hodnocení a klasických memorujících taktikách. V tomto směru je Educanet školou budoucnosti a každý talentovaný student dostane prostor i péči pro svůj maximální rozvoj!“ komentuje jeden z principů výuky majitelka škol Educanet Irena Vaiglová.

K čemu je dobrý tablet pro běžného studenta střední školy?

V souvislosti se zavedením tabletů a dalších moderních technologií od začátku příštího školního roku uvažuje škola například i o zřízení zájmového kroužku zpracování multimédií. Na tabletech by se zde studenti měli učit nejen různým grafickým úpravám, ale také stříhání videí či tvorbě podcastů (audio- nebo videozáznamů, které autor umísťuje na internet v podobě souborů, zejména ve formátu MP3). Kromě toho existuje na iPad i pestrá řada výukových programů, například z oblasti přírodních věd či výuky jazyků … Nové přístroje, které zde budou mít od září studenti k dispozici, tak poslouží nejen jako vítaný zdroj informací (umožňující spojení s ostatními školními portály v ČR i zahraničí, s aplikacemi Google, sociálními sítěmi, Wiki projekty apod.), efektivní nástroj komunikace a týmové spolupráce, ale především i jako skvělý prostředek napomáhající rozvoji tvořivosti ve výstupech studentů.

O tablety je ve škole velký zájem nejen u prváků!

Pořízení tabletu za poloviční cenu je pro studenty nastupujících prvních ročníků dobrovolné, takže mají šanci získat tablety v této velice zajímavé ceně také studenti vyšších ročníků, kteří se začali zapisovat do pořadníků o zbývající tablety.

A co na to rodiče?

Educanet stále hledá nové a nové cesty vyučování s pomocí moderních metod a informačních technologií, které se jednoznačně odrážejí v úrovni znalostí našich dětí. I když naše investice do vzdělání dítěte jsou jistě větší než na státním gymnáziu, rozhodně nelituji! Jsem velice překvapená, jak naše dítě ve škole prosperuje a jaké znalosti a schopnosti si ve svém věku ze školy přináší.  Zřejmě je to tím, že se náš syn zde, na rozdíl od běžných škol, prostě nikdy nenudí,“ oceňuje přínos nových učebních metod Educanet s využitím moderních technologií, jako jsou tablety, matka žáka Samuela pražské školy Educanet Marta Kingová.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT