Nový obor otevírá Přírodovědecká fakulta Univerzity Hradec Králové

15.06.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Právě v těchto dnech zahájila Přírodovědecká fakulta Univerzity Hradec Králové příjem přihlášek do nového magisterského studijního oboru Fyzikální měření a modelování, který navazuje na bakalářský obor Fyzikálně technická měření a výpočetní technika.

Jedná se o první ryze technicky zaměřený magisterský obor na královéhradecké univerzitě, jehož smyslem je přispět ke zvýšení úrovně přírodovědného a technického vzdělávání a prospět ekonomickému rozvoji regionu. Absolventi studia se uplatní ve výzkumných, vývojových a testovacích laboratořích, v průmyslu, především se zaměřením na hi-tech, a rovněž ve státní správě. Katedra fyziky, která nový obor garantuje, má s problematikou fyzikálních měření a s využitím výpočetní techniky v této oblasti bohaté zkušenosti. Její pracovníci se zabývají pokročilým zpracováním dat jak v základním výzkumu, tak i ve spolupráci s průmyslovými podniky a různými institucemi v České republice.

Přihlášku je možno podávat elektronicky přes portál www.uhk.cz do 10. srpna 2011. Od září má šanci vstoupit do fakultních laboratoří dvacet nových studentů tohoto perspektivního oboru.

Autor článku