ČVUT v Praze pořádá Týden vědy pro středoškoláky

15.06.2011 | , ČVUT
STUDENT


Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Českého vysokého učení technického v Praze (FJFI) pořádá ve dnech 19. – 23. června 2011 již třináctý ročník Týdne vědy, který navazuje na předchozí ročníky Fyzikálního týdne z let 2000 – 2010. Půjde o týden plný fyziky, matematiky, chemie, informatiky a experimentů. Určen je pro studenty středních škol, kteří uvažují o studiu na technických a přírodovědných oborech vysokých škol.

Hlavním cílem akce je seznámit fyzikálně nadané studenty s vědeckou komunikací a demonstrací vybraných fyzikálních jevů,“ uvedl Ing. Vojtěch Svoboda, CSc., z katedry fyziky FJFI, hlavní organizátor akce. „Účastníci se zaměří na témata matematického modelování, softwarového inženýrství, laserové technologie, jaderné chemie. Na závěr Týdne vědy proběhne malá konference účastníků, na níž budou probíhat prezentace jednotlivých miniprojektů.

V letošním roce se na Týden vědy přihlásilo 153 studentů středních škol. Program je složen z přednášek, praktických činností na studentských miniprojektech, prezentací projektů a exkurzí, např. ke školnímu reaktoru ČVUT VR1 – Vrabec, do Ústavu jaderného výzkumu Řež, do Fyzikálního ústavu AV ČR, do Nemocnice Na Homolce – zde bude k vidění Leksellův gama nůž, do leteckého muzea, k tokamaku a další.

Více informací o akci najdete na http://jaderka.fjfi.cvut.cz/

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT