Správní radu UHK povedou nové osobnosti

28.06.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Na svém zasedání 27. června 2011 zvolila Správní rada Univerzity Hradec Králové své nové předsednictvo, jehož složení odráží rostoucí význam univerzity a její aspirace v blízké budoucnosti.

Předsedou se stal Ing. Oldřich Vlasák, současný poslanec Evropského parlamentu a někdejší primátor Hradce Králové a předseda Svazu měst a obcí České republiky. Inženýr Vlasák je výraznou osobností nejen města a kraje, nýbrž i celostátní a evropské politické scény. Své zkušenosti s komunálními záležitostmi a bohaté zahraniční kontakty hodlá využít i při práci v univerzitní správní radě. Cílem nového předsedy je napomoci maximálnímu posílení postavení univerzity mezi českými vysokými školami i výraznějšímu prosazení na zahraničním trhu se vzděláváním.

Novým místopředsedou byl zvolen Ing. Jiří Rusnok, předseda představenstva a generální ředitel ING PF, a.s., dřívější ministr financí a ministr průmyslu a obchodu a současný člen Národní ekonomické rady vlády. Inženýr Rusnok působí ve Správní radě univerzity již druhé funkční období. Z pozice místopředsedy se bude moci efektivně podílet na řízení vysoké školy, jemuž může přispět racionálním pohledem špičkového ekonomka a businessmana mezinárodního rozhledu.

Od prosince 2010 již funkci druhého místopředsedy zastává Ing. David Kafka, současný náměstek ministra práce a sociálních věcí a někdejší ředitel královéhradeckého úřadu práce a poslanec parlamentu. Jeho specializace přináší univerzitě možnost využít cenných zkušeností v oblasti uplatnění absolventů na trhu práce, které chce i nadále uchovat zcela bezproblémové.

Univerzita Hradec Králové si váží skutečnosti, že se takto zkušené veřejně činné osobnosti rozhodly nezištně pracovat pro její rozvoj. Výsledky spolupráce budou nepochybně ku prospěchu studentů a absolventů i širší veřejnosti, kterou univerzita svým působením obohacuje.

Autor článku