Červencové akční nabídky: Kdo by nechtěl peníze na benzin?

04.07.2011 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Ještě než odjeli bankéři na dovolené, připravili na léto několik zajímavých akčních nabídek. Posuďte sami.

Uzavírat produkt pouze kvůli akční nabídce je samozřejmě hloupost. Zřejmě nepodepíšete smlouvu o penzijním připojištění, kde si na peníze sáhnete nejdříve za 15 let, jenom kvůli hezkému batohu, který si přidává v daném měsíci jako dárek.

Pokud však chcete uzavřít nějaký konkrétní typ finančního produktu a je vám apriori jedno kde, není na škodu vědět o momentálně probíhajících akcích. Banky mohou v daném měsíci nebo kvartále zvýhodňovat své spořicí produkty nebo třeba úvěry sazbami, ke kterým byste se jindy nedostali. A proč neuzavřít finanční produkt tam, kde k němu dostanete nějaký dárek, než vedle, kde byste dostali ten samý produkt v bledě modrém, ale samotný?

Z tohoto důvodu se Finance.cz rozhodly zveřejňovat vždy na začátku měsíce článek, který bude na probíhající akce upozorňovat. Zajímají nás pouze časově ohraničené akce, které přináší nějakou evidentní výhodu.

Mapujeme akční nabídky bank, pojišťoven, stavebních spořitelen, družstevních záložen a penzijních fondů. Zmiňujeme nejen akce, které začnou a skončí daný měsíc, ale i ty, které začaly třeba v květnu a budou trvat do konce srpna. Zda zařadit časem i investiční produkty, bude záležet na vaší poptávce, kterou můžete vyjádřit v diskuzi pod článkem.

Diskuze je důležitou součástí článku. Ten totiž na akční nabídky jenom upozorňuje - nekomentuje a neanalyzuje je. Dozvíte se tedy, že např. banka X odpouští v prosinci poplatek za sjednání hypotéky. Zda je u ní však výhodné sjednat úvěr, když zohledníme další faktory, bude až předmětem možné následující diskuze.


Banky

     

  • Speciální letní on-line bonus ve výši 250 korun získají u Axa Bank ti, kteří si na jejích stránkách založí spořicí účet v období od 1. července do 31. srpna 2011.
  • Pokud máte u České spořitelny vedený sporožirový účet, můžete v období od 1. června do 30. září vybírat z tohoto účtu libovolnou cizí měnu a zajistit si valuty pro letní cesty do zahraničí zdarma - na poplatku za prodej cizí měny totiž s touto nabídkou ušetříte minimálně 50 Kč, při větších výběrech i více. Česká spořitelna také pokračuje s časově omezenou akcí ke své nové podobě hypotéky, ta obsahuje vedle úrokového zvýhodnění i variabilní splácení, tedy možnost přerušení splácení a odkladu či změny splátek. Ti, kteří podepíší úvěrovou smlouvu nejpozději do 31. července, získají vedení Osobního účtu ČS zdarma po celou dobu první fixace.  
  • Během letních prázdnin běží v ČSOB letní kampaň na podporu prodeje kreditních karet. Kampaň trvá od 1. července do 31. srpna a každý, kdo si v tomto období sjedná ČSOB Kreditní kartu a do poloviny září s ní provede alespoň tři transakce v obchodech nebo na internetu (každá platba v minimální výši 300 Kč), obdrží jako dárek poukázku v hodnotě 500 Kč na benzín v síti čerpacích stanic OMV.  
  • Evropsko-ruská banka nabízí od 1. června do 31. srpna 2011 úvěr typu americké hypotéky s úrokem 5,9 %. Tzv. ERB - Osobní úvěr má úrok fixovaný na 1 rok ve výši 5,9 %. Bank akceptuje až 80 % tržní hodnoty nemovitosti na území ČR a mimořádné splátky jsou po prvním roce zdarma.
  • V období od 15. 06. do 31. 07. 2011 neúčtuje GE Money Bank poplatek za poskytnutí úvěru u její Expres půjčky - a to pokud zažádate online.   
  • Hypoteční úvěry u Hypoteční banky se 70 % LTV jsou bez poplatku za zpracování; pro úvěry do 85% LTV je účtován paušální poplatek ve výši 4900 korun. Akce „poplatkové prázdniny“ platí pro všechny fixace úrokové sazby, nevztahuje se však na předhypoteční úvěry. Hypoteční banka uvedla už během dubna některé akce, které běží až do současné doby; jednou z nich je tzv. dvojitá sleva z úrokové sazby u hypotečního úvěru s využitím dalších dvou produktů skupiny ČSOB – běžného účtu u ČSOB a pojištění u ČSOB Pojišťovny. Celkově to znamená slevu ve výši 0,3 % (při využívání běžného účtu) a slevu ve výši 0,2 % při sjednání 2 ze 3 produktů pojištění. Akce běží od 9. května až do odvolání; další nabídkou je podpora nového bydlení, vyhlášená 1. 4.  – vztahuje se na novostavby nebo projekty nové výstavby s datem kolaudace od 1.1.2009 – speciální úroková sazba je tu nižší o 0,3 % pro fixace na 3 nebo 5 let (akce platí do odvolání). 
  • LBBW Bank přišla v květnu se speciální nabídkou pro účelové hypotéky. Tu od začátku července ještě zatraktivnila: garantovanou úrokovou sazbu 3,79 % p.a. získáte pro hypotéky s dobou fixace 3 a 4 roky do 70 % LTV. Další výhodou je získání hypotéky zcela bez poplatku za její poskytnutí. Nabídka je platná do 31. 7. 2011.
  • Uzavřete-li si u mBank do 31. srpna cestovní pojištění ke své platební kartě (debetní nebo kreditní) získáte deštník mBank a můžete vyhrát jeden z deseti kosmetických balíčků Oriflame v hodnotě 10 000 korun. 
  • UniCredit Bank nabízí u kreditní karty MasterCard Miles & More do konce prázdnin až 5x více bonusových mil. Pokud si klient pořídíte novou kartu Miles & More a do 31. srpna 2011 s ní zaplatíte transakci v jakékoli výši, získáte mimořádný bonus 10.000 mil k využití v rámci věrnostního programu Miles & More. 
  • Volksbank CZ připravila pro zájemce o hypotéku novou letní nabídku. Již za jednu korunu si mohou pořídit noví i stávající klienti Volksbank standardní hypoteční úvěr s minimální fixací sazeb na tři roky. Akce platí pro všechny hypoteční úvěry do 100 % tržní hodnoty nemovitosti a je platná do 15. srpna 2011.
  • Wüstenrot jde získat stále slevy na poplatcích za vyřízení hypotéky. 5leté fixace jsou zcela bez poplatku, dvou i tříleté fixace a ostatní typy hypoték za jednotných 2999 Kč.


Stavební spořitelny


  • Od 23. června 2011 mohou klienti Stavební spořitelny České spořitelny získat zvýhodněné úvěry na pořízení družstevního bytu nebo koupi bytu v rámci privatizace. SSČS poskytne překlenovací úvěry Trend na tyto účely až do výše 800 tisíc Kč, aniž by jako záruku požadovala zástavní právo k nemovitosti.
  • Českomoravská stavební spořitelna zvýhodňuje do 31. 7. úroky svých překlenovacích úvěrů. Např. u úvěru Topkredit se lze dostat z původních 4,8 % až na sazbu 3,9 % (platí pro úvěr nad 2 mil. Kč splatný do 72 měsíců).
  • U Modré Pyramidy lze do konce července sjednat Moudré spoření, kde vám bude vklad, který vložíte v prvních 4 měsících od uzavření smlouvy, úročen 4 % po dobu 1 roku - tzn. ke standardnímu úročení 2 % p.a. nabízí MP extra úrok 1 % p.a. (minimální vklad je 10 000 Kč). Do konce července také platí zvýhodněné "Spoření třetího věku" určené pro klienty nad 55 let. Uzavření smlouvy je zdarma, navíc s možností výběru finančních prostředků po 3 letech bez poplatku za předčasné vypořádání smlouvy (vhodné pro smlouvy bez státní podpory).
  • Raiffeisen stavební spořitelna navýšila kontingent v původní akci 1 miliarda Kč na 1,5 mld. Kč. V rámci této akce můžete získat překlenovací uvěr Horizont nebo Nízká hyposplátka se sníženými úrokovými sazbami. K 28. 6. zbývalo volných 197.026.000 Kč.
  • Wüstenrot stavební spořitelna nabízí do konce července 2,5 % na spoření. Wüstenrot dále upravila svoji nabídku Team s prémií až 2000 Kč. Do 31. srpna 2011 platí pro všechny nové uzavřené smlouvy fyzických osob. Dosud bylo nabízeno pouze účastníkům stavebního spoření a jejich rodinným příslušníkům. Minimální cílová částka smlouvy je 200 000 korun. Z částky uspořené do konce 4. měsíce následujícího od data uzavření smlouvy je vám přiznán bonus ve výši 20 %, nejvýše 2000 Kč. Spoření pro děti do 18 let Wüstenrot Kamarád+ je bez poplatku za uzavření smlouvy, tedy s úsporou až 3000 Kč. Na období od 1. 7. 2011 do 30. 9. 2011 byla snížena úroková sazba u překlenovacího úvěru pro právnické osoby REVIT z 5,4 % na 5,2 % ročně.


Pojišťovny

 

  • V rámci letní akce All Inclusive nabízí Wüstenrot s mimořádnou 10% slevou, poskytovanou nad rámec standardních bonusů a slev, tato pojištění: cestovní pojištění ProCesty, pojištění úrazu a nemoci EveryBody, pojištění majetku ProDomov, pojištění vozidel ProAuto a pojištění malých a středních podnikatelů ProByznys. Novým klientům je sleva poskytnuta při sjednání alespoň dvou produktů a vztahuje se na obě pojištění. Klient Wüstenrotu získává 10% slevu již při sjednání jednoho pojištění. Akce platí odo 30. září 2011.

Autor článku

Tomáš Skolek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ