Pedagogická fakulta UP otevírá nový obor

07.07.2011 | , Univerzita Palackého
STUDENT


Nový obor pro zájemce o studium chystá olomoucká Pedagogická fakulta. V akademickém roce 2011/2012 připravuje přijímací řízení oboru Aplikovaná ekologie. Posluchač se seznámí s biologickými a ekologickými disciplínami, péčí o životní prostředí nebo oblastí ochrany přírody. Přehled získá také v nejrůznějších právních normách.

Bakalářský studijní obor Aplikovaná ekologie pro veřejný sektor poskytuje vysokoškolské vzdělání v oboru. Studovat ho bude možné v prezenční nebo kombinované formě. Absolvent získá základní znalosti v biologických a ekologických disciplínách a v oblasti ochrany přírody a péče o životní prostředí. Současně bude seznámen se základními právními normami (např. správní, občanské, pracovní, obchodní právo, legislativa životního prostředí), se základy organizace a činnosti veřejné správy v návaznosti na disciplíny z oboru ekonomie s důrazem na financování veřejného sektoru.

„Absolventi budou připraveni vykonávat odborné funkce na referátech či odborných orgánech samosprávy, zejména na odborech životního prostředí. Uplatnění najdou také ve státní správě na orgánech a institucích ministerstev (např. inspekce životního prostředí, vodohospodářská správa) nebo v orgánech ochrany přírody a krajiny,“ uvedla proděkanka pro studijní záležitosti a celoživotní vzdělání PhDr. Hana Marešová, Ph.D.

„Další uplatnění najdou v poradenských profesích při posuzování vlivů na životní prostředí, zpracování Územních systémů ekologické stability, v projektových a konzultačních ekologických firmách nebo mohou vykonávat funkce podnikových ekologů,“ dodala Marešová.

Přijímací zkouška, která se uskuteční pravděpodobně v týdnu od 15. srpna 2011, bude založena na testu studijních předpokladů. Definitivní termín bude v nejbližších dnech upřesněn.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT